Thursday, 31 December 2009

happy new year


salam...

cam lame aku xserius berbloging...huhuuh.. em, arini aku sgt bz, ni baru leh relaks2 skit, smbil tgn aku menekan2 d keyboard...huhuh... esok da masuk tahun baru, n usia pun da mkin agak tua kot... n bile flshback balik, trase sgt singkat j mase berlalu... banyak gak la, suke+duke sepanjang thn ni..n hopefully tahun depan lebih banyk+murah rezki lagi... n tercapai segala impian n perancangan yang muking xtercapai untuk tahun ni...

pada sume... happy new year... jgn sronok sgt celebrates mlm ni, duduk umah pun ok j kot..

daa...



Thursday, 24 December 2009

laaaaaaalaaaaaaaaaalalllaaaaa '-?


em smalam aku betul2 down, klu orang lain dengar mmg kesalahan yang sgt bodoh! n arahan tu sgt simple aku rase, n keje tu aku da biase buat mase keje lame dulu. ikutkn aku xslh, tapi sekurang2nya aku d gak rase tanggungjawab ats kesalahan tu, wlupun hakikatnya bukan slah aku. aku buat ikut arahan n aku tanye pada orang yang DIER aku bertanya. so bukan aku xnak tanye orang yang lebih pakar, n bukan jugak aku bdh sombong xnak tanye orang lain.em mmg malu la, tapi bile pk2 balik, dorang kat sini, tau bende tu bukan slh aku, so pas jumpe tsub tu aku da rase lega da. n aku rase aku xpatut rase down, sbb tu bukan kesalahan yang aku buat. aku buat ikut arahan ape, dier la slh, bagi arahan xjelas, n wat aku skt hati, xnak ngaku plak!!hurmmm, tnsion aku. nsb bek aku ni sgt penyabar (yeke?) huhuhu....dier pk aku da d xprience sblum ni, kang aku ikut cara sane, lagi proper proses keje dorang berbanding kat sini. tapi yang aku tgok stakt ni, d yang same, d yang xsama.. so xleh gak aku nak folow cara keje kat sane kan...so kene la anggap aku masih budak baru balajar...

em rini aku mls da nak toleh blakang or ingat bende smalam, sbb akan mebuat kan aku lebih rsau j. so arini, aku mls nak tnjuk baik ngan dier, dier yang dtg borak ngan aku..aku layannnnnn kan ajooo.... mls pk!

jap g lunch unit aku d wat mkn2 kat serdang, untuk jamuan perpisahan staf yang bertukar...mcm mls nak g, tapi nnti kate pe plak kan...ikut kan ajela...

to be cntinue........



Wednesday, 23 December 2009

hari yang sangat pressure!!!!!!

hari yang mmg wat aku pressure sgt2+sdh sgt2!!!!!!!!! hurmmmm...... malu+takut+sume d prasaan aku!!! arrrgggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!! ;-(





Tuesday, 22 December 2009

CooL

em pagi2 td kak lin mintak tlg gntikan tmpat dia (PA), coz dier g klinik anta anak dier...n da 2 hari aku rase cm duk dlm peti ais, skit mase j lagi nak beku da ni..em arini gak aku bwk stokin, nnti nak kene beli sarung tgn plak..mmg tahap sejuk tahap gabannye...nak menulis, nak wat pe pun da xder mood ni..mengeras kan badan j ni..hurmmm...

keje pun xder rini, so tmbah la lagi kebosanan aku tahap yang paling tggi ni..dr td aku tgok jam baru kul 10, lmbat betul aku nak tggu kul 5...cabut terus, xtahan sejuk gile ni..dorang ni nak suh beku ke sume staff kat sini...hurmm..  duk saje ni pun jadi lapa gak ni, td mkn kat umah je. rase mls nak keje pun d, xtau la nape smangat aku minggu ni jadi down plak..hurmmm...

em ari kamis ni, d jamuan untuk staff unit penilaian & sistem, (unit aku la), huhhu..em untuk staff kntrak, n staff yang bertukar unit. yang kntrak still xtau lagi pe status dorang..slow btl kan, sian kat dorang..em aku da penah merasai nye, bezanya aku xder ditetapkan brape kntrak je...

lapa+ngantuk+bosan+ ;-?



Thursday, 17 December 2009

> 3rd day <

tgok entry tu aku xtau mcm ne nak xplain prasaan aku..hurmm.. wekend ni ingat nak g sungai petani, mmber class aku kawin, tapi cam xder mood+rse sedih nak g kedah, xtau nape, tmbh plak nga kering ni... tapi mcm serba salah plak klu xg, orang da ajak xbaik xg kan. lagipun aku nak gak tgok dier sanding..huhuhh...mcm xpercaya 1 1 kwn aku da kawin..n mmber aku lagi sorang maybe bulan 2 thn depan..hurmmm..sgt jeles ;-( tp xpla, xsmpai lagi kot ketentuanNya...

d ofis, still lagi wat keje last week, banyak betul..pening aku mengadap pc ni, naik kelabu mate aku dah+sejuk nak gile aku kat ofis ni..rase nak pkai stokin n bawk selimut j..letih aku da berulang kali g toilet ni..hurmmm..

pagi td da mkn, tapi ni rase lapa lagi..xtau la np asyik nak mkn j. bile mood aku xbrape betul ni, aku asyik nak mkn j. orang lain klu d probs ke msti tmbah kurus kan, tapi aku lagi pk lagi rase nak mkn, tu yang tmbah smngat aku ni ha..huhuhu...tgh pk ni lunch nak mkn pe ni..huhuhuh...

miss ;-(






Tuesday, 15 December 2009

kuatkan hatimu


hurmmm...aku down sgt arini..
ya Allah ko kuatkan la hati hambamu ini, untuk face sume ni....
sgt berat ujianmu ini...hurmmm ;-(
pada yang teraniaya...Allah Maha adil...sentiasa adil..



Wednesday, 9 December 2009

> 1st day <

em cam lame xupdate blog ni..em banyak bende gak nak cite, tapi aku lupe, nnti la wekend nnti aku coret kat sni..skang ni aku nak cite yang aku bru pegang pc untuk 2 minggu lebih aku lapor diri kat kpm ni, n airni jugak aku kene gnti PA tsub (ps) plak, agak glabah katak la aku kan..hurmmm...mmg la dulu penah gak knon2 tlg2 jd PA, tp time tu bos aku xbz mcm ni kot...yg aku takut bukan pe, aku kan penakut sangat2 klu bunyi tepon, leh wat aku mlatah..(officemate aku dlu msti tau nye mcm ne aku tekejut klu bunyi fon)..huhu...rase lambt betul kul 5 ni..nak balik cepat!!!!

em aku ingat nak mintak cuti, nak g langkawi, ofis ayah aku wat fmly day, tapi cam rase baru g aku nak mintak cuti..nak mintak kat sape pun aku xtau...ni nga pk ni..klu aku xg, minggu ni aku kene duk sorang la kat umah, nsb bek dot ader(mmber aku keje mof), leh ajak dier teman aku. tapi sedih gak klu xdpt follow,,aduh..hurmmm....

to be contonue...(akan ku coretkan perjalanan kisah aku untuk arini,tgguuuuu) ;-)



Sunday, 29 November 2009

Wedding Sis As-jhR

em, aku lupe nak cite ritu aku g johor, classmate aku kawin, kak as name dier. tua setahun dr aku..aku boleh plak lupe bwk camera, so xleh la nak upload pic kat sini. cntik gile kak as selepas di makeup, cm xsangke da kawin da sorang lagi mmber aku..huhuhu..tapi agak panas la situation di sana, em mls la aku nak cite kat sini. rase buang mase j..just aku nak ckp la, rase menyesal tlg mmber aku yang xkenang budi ni dulu mase ssh ke senang ke klu aku tau cmni la sikap mmber aku yang sorang ni...xgi sane pun xpe kot, tp aku g sbb kak as yg ajak aku. so aku pegi sbb d kelapangan waktu kan..pd mmber aku sorang ni (xngaku mmber dala, dier yg buang aku kan, sbb jantan!!sgt stupid) lantak la pe nak jadi kat ko, aku mmg xhingin nak amik tau, aku xterhegeh nak jd kawn ko, pape pun jd kat ko pasni skit pun aku xnak amik tau. aku da d life aku skang, sekurang2 nya stabil skit dr ko n jantan tu (bukan nak blagak la kan)....hurmmmm..... rase sgt buang mase jd kwn ko...whteverpun jadikan sume ni pengajaran utk mase hadapan..hhuhu...



Friday, 27 November 2009

....sepanjang minggu di ofis....

em minggu ni aku d ofis hanya melepak..still xder tempat g. so lepak jela sambil berborak2..huhuhu..sumtimes bosan, sumtimes cam best..hahaha..maybe next week dpt tempat, takut gak aku pk kan tempat ni..miintak2 la sume nye ok nnti...huhuhu...nsb bek rini cuti, klu x aku pening gak pk nak lepak mane time lunch yang lame tu..huhuhu...

rini raye aidiladha, so dikesempatan ni aku nak ucap slamat hari raya aidiladha....best lagi klu dpt balik kg..huhuhu...

(act aku rndu kat mof)..hurmmm ;-(


> 2nd day <

em rini 20nov, aku kene lapor diri kat BPSM, kitorang lepak kat bilik meeting aras 5, skit nye lame menunggu, da la rini lunch lame, nak balik umah xder transport plak..mse kat bpsm tu d 13orang pt(kew)...lunch tu still xdpt lagi surat penempatan...pastu g mkn kat alamanda ngan dak2 ni sume...lepak mc'd..n pastu naik balik kat ars 5 tu blk, dlm 3.30pm baru dpt penempatan, aku dpt kat "bahagian kewangan, aras 6" (penuh alamat tu aku bagi,huhu) g lapor diri, msg2 wat muke blur sbb kitorang lapor diri petang, n lepak la kat sofa tu, sementara tggu SUB bis meeting, sbb dier nak jumpe kitorang. dlm kul 5 tu jumpe SUB, dier ok la. mudah senyum..pastu BLIK.....

to be continue....



Hari LaPor Diri

em lame aku xberbloging ni..huhuh..rini baru d mase nak coret2 kat sini. almaklumla aku xder tempat lagi kat ofis tu, so pc pun xder. nak online kat umah cam mls da. banyak bende aku nk tulis ni...ok, aku mulekan ngan lapor diri ritu..

pagi dlm kul 7.50 aiku smpai kat auditorium kat parcel E, dftar name n masuk dewan. dm kul 9 start da segala taklimat smpai la kul 5. cam bosan skitla, da la kepala aku ni wat hal plak kan, pening nape ntah..aku ingat kan skit j orang yang dtg lapor diri, tp sit nye rmai. dlm 680+ org nye. yg aku tau dr kl, melaka b pahang.. aku cam xsbr nak balik j, paling mls betul aku nak dengar2 taklimt ni...

so esoknye 20nov, aku kene lapor diri sekali lagi kat bahagian pengurusan sumber manusia kat kpm pj ni jugak..selagi aku xdpt penempatan mmg xsenang duduk laa aku ni...

to be continue....







Tuesday, 17 November 2009

> MY LAST DAY <

today is my last day at MOF, em agak sedih la nak tgglkan, wlupun rase lame xlame tapi dekat 9 bulan la aku keje kat sini..em esok aku cuti, n kamis lapor diri. mule kehidupan yang baru..hopefully aku dapat penempatan yang dekat2 n really hope dpt kat pj ni je..aduh rase nerves pun d ni..em boleh ke aku wat kje tu, mcm2 aku pk..hope everything will b fine...

n skang ni aku nga melepak di tempat, nothing to do..rini d hari ingriti n invasi. ict kot kat ofis aku ni. aku pun xbrape sure tjuk dier. so d perasmian, ceramah, n pameran, n also d pemeriksaan kesihatan. em sgt memernjatkan jugak la keputusnnya, n plg tekejut teknn drh aku agak tggi la..hurmm...

em skang ni mcm da jarang jog, skang kan musim hujan, so nak jog hari2 xleh da. tggu wekend j g gim. em aku cam xpercaya sebenarnye hr ni last day aku, arghhhh...sob..sob..agak sedih ;-( rase esok aku masih d lagi, keje kat sni ok, cume xtetap la kan, tu yg xbrape best. ape pun aku percaya, insyaAllah aku leh bwk diri kat sane..doakan aku...amin.. ;-)



Monday, 16 November 2009

Monday ;->

em rase cam kejap j mase berlalu kan..tggl lagi sebulan j nak masuk 2010..huhu, n umo pun kian meningkat..arggghhhh tdk!!! terasa nak tua plak aku...

em weekend ritu g lepak umah kina tgok baby dier, nak bwk camera tp batery plak low..hurmmm..sedih xdpt pegang baby, sbb aku xbrape sihat. kang berjangkit plak ngan baby tu....huhu...so xleh la aku nak letk pic baby kat sini...

esok aku lastday kat mof, agak sedih la..rse kejap j aku kat sini, tapi kire2 pun da 9 bulan gak la aku kat sini...happy je keje kat sni, xbanyak tekanan sgt..keje baru nnti xtau la..hopefully everything will b ok..


Friday, 13 November 2009

haPPPyyyy ;-)

heheh tgok title ats tu korang tau da kan aku happy..pagi tadi punyela bad mood kan, petang ni aku rase cam happy sgt...em balik lunch tadi kat umah, aku dpt surat dr SPP, dier  suh lapopr diri kamis depan (19nov),, em mcm cepat sgt la plak. ritu mak aku tanye mmber dier kate lapor diri bulan 12. em so ari kamis ni aku kene lapor diri kat MOE, n 1 hari tu d taklimat pasl penempatan, n maybe pastu dpt penempatan skali. mintak2 la aku dpt dekat2 j..huhuhu...

em xsbr nak balik...ahad nak g jumpe kina  n baby sarah..smalam jumpe baby danish, lupe nak amik gambar baby. huhuh..rase best j da d baby ek...huhuhu...

k la gtg, nothing to story da..huhu... ;-)



> hearty <

em rini aku xtau nape mood aku hilang+rase xsedap hati,, aku cam rase badan aku j kat ofis, tapi hati n pikiran aku kat  umah kot. da la bosan ni, xtau nak watpe. jap g kat ofis aku d bacaan yasin, n jamuan perpisahan. hurmmm....rase nak balik j. aku xtau ape2 pun, tanye PA sub, dier pun xtau ape2. nak bla, xtau nak lepak mane. nsb bek rini lunch lame. so boleh aku balik umah. cam rase nak balik kulim la, tenang skit pikiran aku ni. bgchik balik rini dr sabah, n esok dorang balik kulim da. em ape aku nak wat ni ek...hurmmmm...cepatla mase berjalan, aku nak balik j ni rase... ;-(





Wednesday, 11 November 2009

> alhamdulillah again - 2nd gd news <

em, mmg bertambah2 rezki aku bulan ni..hehehe..(ish xptut aku menghangin kan diri smalam..hurmmm,xpla bende da lepas kn)...so aku nak la share kegembiraan aku dgn sume..heheh..kan bulan 7 ritu aku dpt offer smbung degree kat ukm, tapi aku terpakse tolak coz d beberapa sbb. n aku agak sedih la kan terpakse tolak, tp aku percaya maybe d rezki lain. n alhamdulillah rezki aku, aku dpt keje tetap. n skang ni aku br dpt tau, aku dpt offer sambung degree wat pjj kat uitm (tp cos finance la, account xder untk pjj), xpla ok jugak la. nak tggu pjj ukm lmbat g, bulan 5 tahun depan utk cos akaun. sbb intake pjj account ukm setahun sekali. aku xtau nape aku nak sgt masuk ukm. tapi xpla, xmau ingat da. bende da lepas. skang aku perlu fokus kedepan. tp yang agak merunsngkan aku skang ni, nak kene pkai duit banyak..hurmmm...surat penempatan pun xdpt g, so aku xtau mane aku ditempatkan untuk keje ni. dpt yang mane arah kang, poning pale den.

mggu lepas kot, surat jwpn terima upm smpai kat umh (aku apply pjj upm gak, tapi busnes la, lari jauh plak cos), pastu ayah aku tanye aku apply mane, aku just ckp aku apply uitm, mak aku ckp la jauh tu, n ayah aku ckp "xpe angah, jauh pun. papa anta angah setiap kali d class, papa xkisah jauh mane pun nak anta asl anak papa nak g study" huhuh..terharu aku dengar, maybe ayah aku cam rase kot sbb aku xsambung ukm ritu.whtever pun, aku sgt bersyukur. alhamdulillah..thanks God... ;-)






akhirnya....



em gd morning....haaa tgok entry aku kat ats tu, setelah bsing2 smalam, kecoh2 smalam, smpai aku rase mcm d gunung berapi nak meletup pn d..mcm2 ragam orang ni kan, baik diluar, tapi di dalam hampeh...bermuke2 dan mcm2 la lgi..akhirnya ptg smalam dak2 ni msg aku, kate gj da msuk..tu la dier, bile da bising2 baru ko nak setle gj tu kan. kan senang ko wat cept2, nak lengah2 watpe..klu x xder la bsing2 mcm ni, just imagine la klu diorang kat tempat aku ni, so wat keje tu pk kan orang same la ye..huhuhu... so arini dengan mood yang baik, xnak la aku maki2 kan..cukup2 la smalam hangin aku yang teramat sgt...hahahahha....


 

Tuesday, 10 November 2009

> hangin aku ni!!! <

em aku mmg hangin betul la ngan ***. name j kementerian yang banyak duit la bile orang dengar la kan. tp hampeh..aku xtau la ape mslh nye kan, korang bayangkan gj aku xmasuk2 lg. padahal aku da submit isnin ritu. n paling aku bertambah hangin tu, bhgian fc leh dpt ari rabu, library n ape tah leh dpt ari jumaat. asl yang kitorang nye dr arini xdpt2 lg! mentang2 la kitorang ni sambilan, so suke2 hati ko nak wat endah2 xendah kan. wlu smbilan pun tapi keje same j ngan org ttp, same j wat keje, beza banyak kje ngan xbanyak j. mmg aku nak hangin tahap gile, aku nak mkn pun xder duit ni, xke aku hangin tahap gaban mcm ni..korang leh imagine x hangin aku ni!!!!.... smalam aku tpon kate maybe pegwai yang sah tu xder la, ape la.asl nak kene seminggu ke tggu pegawai nak sahkan. bile d yg len tpon kate system down la. ape mslh nya aku pun xtau...diorang ingat kitorang keje smbilan ni pkai daun ke beli ape2..ktorang pun same j ngan ttp, pkai duit nak beli ape2, nak bayar ape2. xpk langsung!!! ....aku xpenah la hangin tahap ni kan!!! sp xhangin kan, klu korang jd aku pun mau korang xhangin. xprofesional betul wat keje!! pk skit la orang lain, jgn nak pk kepentingan sendiri. pgi ni d mmber aku g fc, n korang tau dengan muke xbersalah dorang leh wat muke, n cmpak2 kertas (voucher gj). diorang ingat kite suke2 nak hangin ke xtentu psl!!! nsb baik aku nak bla da ni..xpe2..aku sbar ni!!!! klu mcm ni la layanan dorang n cara dorang bekerja mmg xmaju la..nak hired org, tapi mcm ni!!!! konn ok la org kate keje gmnt even sambilan pun...hurmmm... ;-(




Monday, 9 November 2009

alhamdulillah

salam, hallo..gd morning... huhuhu ingt x gd news yang aku ckp nak bgtau 9 nov tu??? hehehe..sebenarnye, aku da dpt keje tetap, keje gomen. aku saje nak tggu hr ni coz rini result dier kuar, aku da tau awl sbb mak aku dulu keje kat kementerian tu, so mak aku tanye la mmber dier yang uruskan psl pengambilan tu. alhamdulillah, syukur..skang ni ngan tggu surat j untu tau penempatan aku keje nnti. tapi kwn mak aku ckp penempatan aku nnti kat skolah belah kl, hurmm aku da la mls nak duk kl tu. serabut pale otk aku ni.."ish ko ni pnut, bersykur jela" huhuh...alhamdulillah.. ;-)





Friday, 6 November 2009

* raiNing *

arini aku masuk ofis nak dekat kul 10.huhu..hujan arini, (sdh aku), smpai2 je trase lapa sgt2, tapi mls plak nak g mkn. nsb bek rini ari jumaat, lunch awl j. kul 12 aku cabut da g psr beli nasi ayam, n pastu balik umh ngan mak aku. betapa nikmat nye aku dpt menikmati nasi ayam tu, huhhu..kenyang aku. mintak2 la ptg ni xujan, klu x kene la aku tggu ujan brenti.hurmmm...em nga bosan skang ni, xtau nak watpe...argggghhhhh tekann aku ni..teknn la, gj lmbat sgt!!!! mase rye dulu boleh j cpt!!! sengal! br ingat mggu ni nak hang out ngan fmly aku, coz mggu lepas xjd kuar sbb aku xgj lg.hurmmm..d jugak kene maki ngan aku jap g ni...hurmmm

sgt bosan la xtau nak watpe ni..hurmmm...aduh sgt sengal aku rase ni ;-( !!!!!





Wednesday, 4 November 2009

> bEngaNg <

em, aku cam bengang betul ngan sorang mamat ni, aku xtau pe mslh dier kan.. asl lalu tempat aku j senyum2, senyum klu manis xpe gak. ni senyum memerli ni wat aku panas j. yang mslh nye asl dier lalu aku mmg xder keje, so aku budget mayb dier cam perli aku yang tiap kali dier lalu, aku nga tgok pc j kan. yang aku panas tu time aku nga d keje xnak plak ko lalu kan..ko ingat aku duk saje j ke..ni kang d jugak kene mkn kasut aku kang..hurmmm...hangin ni...em nak pulak aku belakon konon2 d keje kan, xkuase aku ha...hurmmm...

aku nak p jog ni, tapi nak ujan plak. kt luar da gelap da. tula smalam skit nye cerah ko xnak jog, kemalasan sudah melanda..(ish2 xleh jdik ni, c'mon pnut!!!, dont gve up!!!)..huhuu..sekian shj cerita aku untk hari ni..mnggu mase untuk balik ni.. ;-)


inFo 4 toDay

kul 9.30 tadi d ceramah kat dewan blok tengah, em tau2 j kan aku ni dlm proses diet (huhuhu..kununnye ;p), cramah dier psl "pemakanan sihat sempurna" so mmg banyak gile info yang aku dpt, selama ni main mkn j pe d depan mate kan, xtau pun brape kalori dier ke, kebaikn n keburukan dier ke, yang penting kenyang..hahahah...itu aku la, tapi skang aku da tau la skit2 info..yang paling aku nak korang tau, susu pekat manis tu diperbuat dr minyak, so korang imagine la kan korang nga mkn minyak. so mulai skang minum jela teh O ke, milo O ke..xpun mintak yang kurang manis.huhuh..nak minum gak boleh j, tapi kene cntrol la. n lagi satu ikan yang bersaiz kecil klu digoreng bersamaan dgn 3 sudu minyak yang masuk dlm bdn korang. sbb tu la lebih baik stim ke, msk sup ke. n lagi 1 info yang aku dpt, klu jenis mkn mcm aku ni, suke mkn kuah smpai banjir nasi tu kan, better mulai skang control la, coz klu mkn kuah kari ke, lemak ke kan da banyak gile kalori+lemak tu, sbb dier gune santan. n pasni klu mkn roti canai ke mintak kuah darl la sbb xder santan. n mkn tu kene tratur, xpayah la korang nak skip lunch or dinner just bcoz nak diet, coz dier akan effect la(aku lupe la effect ape, tp berkaitan ngan insulin mcm tu la).n paling sume orang tau kene perbanyakkan minum air la kan, bagus untuk meneutral kan bdn, n syur+buah2han. mcm aku xsuke mkn sayur, nak wat cmne?huhu, kene mkn buah banyak la kot. n minumla susu, bgus, banyak khasiat dier. n lg 1 oat pun sgt bagus utk bfst, sbb dier serap kalori.tapi klu jage mkn xbersenam xleh gak kan. so amalkan jog 3x seminggu (20-30min).sukan lain pun leh jugak, tapi aku xtake note pun td bpe mase yang diperuntukkan. sbb aku fokus kat jog j.hehe, xsemestinye jog je, berjalan laju pun da kire senaman..n FIY setiap manusia mmpunyai sel kanser, so depends pd tuan nye badan jage bdn msg2, coz salah cara pemakanan sel tu akan hidup. so same2 la kite jaga badan kite. moge sume orang sihat sempurna,amin.. insyaAllah..



Monday, 2 November 2009

putRi SaRah huMyra

em tdi aku ym ngan kina, bff aku. ingat x entry yang aku cite dulu tu, dier kan baru dpt baby jumaat ritu. so aku xberkesempatan lagi nk g tgok kina, nx week br g insyaAllah ngan epah. so aku dpt la tgok pic baby sarah. sangat comey..tapi aku xdpt pastikan lagi dier ikut muke sp.em nntila kene g tgok depan2..huhu..xsbr nak jumpe mereka..rase cam cepat sgt mase berlalu, rase mcm br smalam kitorang huhahuha....btw smoge mereka bahagia..


kecik nye baby (baby mmg la kecik,,aduh)




so 'comey'..geram aku tgok baby... mate dier xmcm kina rasenye..ikut muke daddy dier ni kot..slalu kan orang kate gurl ikut daddy, anak laki ikut mummy nye..

ish xsabar nye nak d baby..huhuhu..geram aku tgok baby ni..hehe :p (blh gitu ;D)

p/s:jgn marah eh na aku amik pic sarah dr blog tu..huhuhu




> hari yang penat <

happy monday..huhuhu..em tgok title ats tu menandakan aku mmg sgt penat hari sabtu yang lalu. aku kan dlm proses nak diet kunun nye, so ptg ahad tu aku p jog ngan afan, kakak aku xnak g. so dier just antar kitorang n pastu g alamanda sbb dier nak collect tiket wayang, kul 7 aku stop jog coz mgrib kan masuk awl j. aku ni mmg la sgt bencinta menunggu..so nak dijadikan cite, aku pun ckp ngan afan jom jalan2 ke bawah, trun bukit tu la. kot2 la jumpe along tgh2 jalan ke. pastu jalan punye jalan xjumpe gak. aku ni klu da tekad xnak aku patah2 balik, so aku teruskan gak perjalanan. afan da wat muke terkejut aku ajak dier jalan kaki balik umah. so korang bayangkan la brape jauh aku berjalankan, pada yang duk putrajaya ni or slalu dtg sini, korang cube la bayang kan jap, aku berjalan dari taman perdana kot name dier (ala kat bulatan presint 1 tu), smpai la umah aku kat presint 9.huhuhu...agak jauhla, tapi cam rase da lame xjalan kaki ni. dulu mase form 3, tution kat jpm slalu la balik jalan kaki sbb kene tggl bas.(yela tution bis kul 10pm, bas kul 10 lebih da gerak,nak xnak jalan kaki la jwbnye, tapi bile ingat best gak)heheheh ;p

ari ahad ptg aku xg jog, coz teman parents aku g umah adik aku kat bt muda. lagipun ptg tu ujan,nak jog pun xleh gak. so nak jadi cite yang ke2, sampai sane lif rosak eh, lif skit nye banyk (3, banyak la tu kan), tapi rosak sume nye. bayangkan untuk ke2x, aku nek tangga smpai tgkat 17. tgkat plg akhir skali. aduh...sian kat mak aku..huhuhu...mmg cepat kurus aku klu cmni slalu. skt dowh kaki aku.hurmmm... ish aku ni kdg2 sakit hati betul ngan pangai manusia ni, tempat adik aku tu (ppr bt muda) baru lagi siap, means br lagi orang pindah. tapi rupenye mcm da betahun duk situ..penat orang sediakan umah yang lebih selesa n besih, tapi pangai manusia ni jugak la xreti nak hargai. bile lif rosak ke, kotor ke, yang tau nak sumpah seranah, tapi penah pk x yang anak2 kite yang wat semua tu. aku tau la kan coz dulu mase aku praktikal aku duk sentul, umah tu mmg sgt buruk..xpla kan da lame, tapi psl kebersihan ni jage la jugak. hurmm..letih aku nak ckp, nsb bek aku ni bukan menteri. klu x xpayah wat umah kat dorang2 ni pun xpe, xreti nak hargai pun. smalam jugak mase nak balik tu nsb bek lif tu da elok, d sorang tecnision ni baru lps elokkan. aku dengar dier borak ngan ayah aku, dier duk merugut psl lif ni, kerap sgt rosaknye. dier kate pemasangan lif ni same mcm pasang kat kondo, tapi kat kondo boleh tahan, xder rosak pun. so korang sendiri leh wat kesimpulannya la kan..hurmmm...



Friday, 30 October 2009

sO eXcited 2 HeaR that

em happy friday...kejap j masuk ari jumaat..esok sabtu, n pastu ahad. bermula la mggu n bulan yang baru..xsbr nak tggu mggu mggu lg 1..huhuhuh

act rini aku nak mengarang kat sini, smalam aku dpt msg dr bff aku, kina..mcm buat laporan eh msg dier, alhamdulillah dier da deliver baby gurl names sarah humaira (s-sakinah, h-hafiz, hafizal, aku pun xsure name laki dier) em comey je kan..dier bersalin ptg smalam kul 3.30pm.kina nye bday 11okt, baby dier lahir 29okt, so nx year leh la celeb8 same ek..huhuhu...cam xsgke j, cepat betul mase berjalan. rase mcm baru j bis skolah smalam. n klu korang nak tau mase zmn sekolah dier slalu ckp dier lmbat nye kawin ant kami2 ni, means kwn2 yang lain la. skali jdh dier smpai dulu...msti happy j da d baby, complete da rase life ko..huhuh...so smoge jadi ibu yang penyayang n im happy for u darl...xsbr nak jumpe n tgok baby dier..huhu..nga pk nak beli pe ni eh untk baby sarah..gurl kan so aku ingat nak beli hamper baby yang colour pink tu..huhuhu..aku kan suke pink..tgok blog aku ni sudey..huhuhu...EEEppppaaaHHH cepat balik, kite leh g same tgok baby sarah...
doa aku moga kina sihat n baby dier skali...excited bangat nak dgr baby sarah panggil untie..hahhaa..kecik lg kot ek... :D nnti aku g tgok kina aku upload pic baby sarah utk tatapan sume k..daa

Thursday, 29 October 2009

> sgt tekanan <

em aku sgt bengang!!!!!! hurmmm BOSAN!  xtau la nape rase nak g jauh2 j, pning pale la pk mslh ni...


> s y i r i k <

em, aku d kwn ngan sorang guy ni. act dier ni ex aku, but we still keep in touch tapi xder la kerap sgt kan..just dlm setahun tu dela, 5,6x..xkerap pun. just lately je, dier rajin plak msg aku. aku ni ikut mood j nak reply msg, so klu aku rajin nak reply aku reply la. lgi plak borak ngan dier ni cam bosan. xabis2 nak membangga diri.. so mcm biase aku kan pendengar yang baik la konon, aku layannn kan ajo...

act aku tau da dier ni tpu aku, awl2 dier cntc aku untk tahun ni, d sorang mmber aku "joyah" gtau aku. joyah ni mmber aku mase kat kym dulu, aku dulu xder la close ngan dier,tapi sejak kitorang rajin ym ni, agak rapat la. so nak dijadikan cite aku ngan joyah plan nak kenekan dier, kire mcm menggoda si pulan ni la (my ex), n korang tau dier melayan j aku walhal dier da d gf. bermati2an dier xngaku yg dier d gf, wlupun joyah da gtau aku. sgt sengal ini budak. aku pun meneruskan drama ni (tajuknye aku lum pk la), dier pnh dtg pj lepak skali ngan joyah n bf dier. act bf joyah mmber si pulan ni jugak. lame da aku kenal dorang ni sume. lepak kejap j.

n d 1 hri ni aku wat keje gile aku, kate nak jumpe dier (d 1 hri ni, wekendla) pastu dier kate nak g mane tah ngan kwn2 dier. aku pun ape lg kate la aku nak ikut..hahaha..gelabah katak dier. korang tau apsal? sbb dier nak g umah gf dier time tu..jahat kan aku..xderla jahat sgt pun, sp suh dier tpu aku..pdn muke...! (klu korang tgok muke n cara dier, sumpah korang nyampah gile, hrp ensem skit je lbh)..so aku tau dr joyah, yang dier ngadu kate nga pening pale sbb aku nak ikut dier mase tu..padanla ko sp suh menipu. aku kat umah gelak jela kan...ape slahnye ko ngaku yang ko d gf, sian kat gf ko tu. joyah kate cam baik gak bdk tu...so ape yang si pulan ni nak pun aku xtau..tapi katanye pada joyah, dier still syg aku...hahahah...tergelak aku jap...

nak jadikan 1 cite psl bende tu dier kate kat aku xjd nak g tempat tu ngan kwn2 dier, sbb van probs la, ape la..mlm tu aku try mscl dier, dier off hp eh. nmpk sgt. hi nak menipu xpndai langsung.. aku bukanla nak sgt jumpe dier, saje j tnjuk gedik aku kan. nyampah dela la aku..ish panjg plak citenye..penat la aku nak cite panjang2..so terus kpd title ats tu..sebenarnye dier benar2 beria2 nak ajak aku jumpe. n 1day joyah gtau aku yang jgn jumpe si pulan tu lg. sbb pe dier d pkai "minyak dagu" klu xsilap akula orang kate, dier amik dr sp aku xtau. tapi joyah kate mmber si pulan d yg da gune...aku xnak la tuduh si pulan, tapi aku xtau pd sp dier nak wat bende tu kan. tp serius dier slalu msg aku ajak jumpe la, kuar la. n mlm tdi dier msg ckp nak jumpe this wekend. oleh kerana aku takut, jd aku ckp ngan dier yg aku xnak da kwn ngan dier, tapi aku xckp la psl tu kan. pandai2 phm la dier. dier just rply 'k', huhuhu...aku cam pelik la manusia ni, rupe si pulan ni bkn xder, ok jugakla kan. n dier pun da d gf, so nak watpe bende2 tu. hurmmm...takut aku la ngan orang2 mcm tu..jauhkanla aku dr org2 mcm tu...nauzubillah...

Wednesday, 28 October 2009

hari yang cam membosankan

em rini xder yang menarik pun untuk ku kongsikan, just duk d ofis..keje awl2 lagi aku da setle kan, so duk melayan fb j ni... lunch kuar g mkn kat fdcourt p9 ngan farah, sue n asiah. n pastu singgah beli kfc kat alamanda coz ukk d meeting jap g. bestnye meeting mkn kfc..huhuhuh...

rase cam lambatnye nak tggu lagi 2 minggu...hurmmm... nak tau kenapa??hehehe...TUNGGUUUUU....
em skang ni aku nga menggu mase nak balik j, tapi ingat nak ot sejam n pastu g jog mcm biasela... tapi cam ujan ni, xtau la da brenti or renyai j, coz nampak still lagi gelap j...


aduh aku cam tetibe rindu mase lampau..hahahah...kan best kwn ngan doraemon, boleh mintak dier flash back kan zmn yang aku nak g tu...huhu..aduh ape aku mengarut ni...huhuhuh


Monday, 26 October 2009

good news (",)

hehehe.. (senyum penuh sopan)..alhamdulillah..i've gt good news today..nak tau??heheh..hv 2 wait until nx month bru leh gtau, sbb xcnfirm lg... ape pun, thanks to God krn telah kabulkan doa aku..
2je nak tulis...huhuhu...amin..amin...
so after nx month bru leh pk perjalanan yang seterusnya...
k la gtg..babai... ;-)



NothiNg.....

em, gd morning...huhhuh...arini xder cite nak update, tapi aku nga bosan, nak jugak update wlupun xder pape pun nak cite..hahahaha :D (gelak besar jap aku)
ni aku nga bace psl iim, prepare utk interview esok. aku nga fening ni nak memikirkan camne aku nak ckp ngan cine tu, yg aku nak report keje postponed ari rabu ni..hurmmm... psl iim tu, kakak aku ckp klu dpt keje sane dier suh duk jln ipoh tu, leh g keje ngan dier. sbb dier kate dekat j. tapi time balik la nak tggu dier, balik lambat gile plak minah tu (klu dpt la)..huhu...so doakan aku ye...
k la aku nak start 'study' ni...huhuhu ;p


Thursday, 22 October 2009

Helppp mE.....

em tadi dlm kul 7lebih, cine yg tempat aku interview tu call, dier kate aku boleh repor keje next week. dier tanye aku bile leh start keje, sebenarnye aku nak sebut rabu, tp cam lambat sgt plak kan. sbb selase tu aku d lagi 1 interview. so aku pun lepasla ckp selasa. so skang ni aku perlu khidmat korang sekalian untuk beri pendapat samada accept je keje tu, or stay j keje kat MOF??? aduh, aku tkt xleh wat la keje tu..hurmmm....



.....hurmmm.....

em aku bru smpai ofis, g interview td ok la, cume cam xbrape cnfident d beberapa soalan yang dier tanye (psl akaun la fo sure) tapi psl yang entry alhamdulillah aku leh jawab. dengar dier nye scope keje mcm best+ssh..tapi kire adventure skitla, coz banyak g outstation, coz company ni handle psl exhibition, seminar n sebagainya la..bos dier pun ok, staff aku tgok sume gurl termasuk bos dier.n banyak malay...tapi ntahla, aku cam rase xberminat ngan job tu..xtau la nape..dier suh aku start isnin ni, tapi selase aku d interview lagi. xkan nak mc kot..gile baru keje nak mc. mmg kene sumpah aku kang...
em yang aku cam bengang tu, minah cine tu leh tgok result spm aku lame2 plak. pastu nak comment, aku suh tgok diploma aku tuh. spm aku mmg la cantik resultnye..bukan xpndai, cume mls. kdg2 aku pk mase aku amik dip ritu, aku cam flashback balik, nape la aku xbaja btl2 mase spm tu. coz aku rase senang sebenarnye akaun ni (bukan  nak blagak, tapi kire spm kan blaja basic je). sbb tu aku study betul2 time dip, wlaupun result aku bukan 4.00, atleast 3 pointer gak. kire boleh membanggakan ape dr spm aku. tu la orang kate rajin blaja, best la result dier. tu aku sound cine tu jgn tgok spm aku je, aku d diploma, sbb tu aku apply post tu. aduh, ader gak mkn kasut aku kang jap g.

em pastu aku balik mkn jap, n terus g ofis balik. cam rase sakit hati jap ni (psl pe?biala aku yg tau. personal probs,pyh nak share), rase nak cmpak jap hp ni..hurmmm!!! skang aku xtau nak watpe kat ofis, cam bosan plak..em nx week aku d 1 lg interview, kat IIM, jalan duta, tapi kat sane cam payah j trnsport, klu la kate dpt ke, mcm mane nak g keje, n aku plak nak duk mane nnti..hurmm, payah la nak keje ni. so kesimpulannya stay jela kat mof sini..insyaAllah d rezki lain nnt..k la aku nak tdo jap, hilang skit tnsion aku!!!  



Wednesday, 21 October 2009

* T o D a Y *

arini ofis cam bz skit coz jumaat ni d pembentangan budget, nsb baik bahagian aku xkene incharge,huhuhu..(bos aku la kate cam gitu) klu x sgt bz gak la..aku pun kulu kililr g antar faks kat sorang pegawai tu.

em esok aku d interview, korang doakan aku ye...huhuhu.... em nak stop jap, kene wat call psl pembentangan budget ni..daa



>suPpriSe mE<

Morning....em smalam xder crite coretkan..huhuhu..smalm aku dpt msg ngan mmber skolah mengah aku kat wm, n borak2 dier gtau yang sorang mmber aku da kawin jumaat lepas, nikah la. dier wat cm tertutup kot utk nikah tu. mcm tekejut la da kawin da dier..so aku pun msg la wish kat dier, n dier ajak dtg mse reception dier nnti..huhu..em da kawin da sorang lg mmber zmn skolah aku tu..em mesti cantik, da la dier pun mmg sgt cantik. aku ingat dier kawin ngan pic boy yang dlm fb dier tu, coz aku tgok close j dorang nye pic, tapi mmber aku ni ckp xla, ngan dak lain. cnfius seketika..huhhuh..nway, moge berkekalan smpai akhir hayat. xsbr nak tgok dier nye wedding nnti. act dier ni mmber pd cousin aku yang puteri sarah liyana tu. mcm mane dorang close pun aku xtau, tapi dier kate nak cite bile jumpe nnti. aku bukan xnak lepak ngan dorang, just segan, lame xjumpe..lagipun aku cam xder transport nak lepak2 OU, or area damansara sane..rindu gak nak lepak ngan dorang, sgt rindu..hope nnti dpt jumpe dorang gak nnti...


Friday, 16 October 2009

*huRmmMMMM*

em aku kat ofis lg ni, nga menahan skit perut..aku nak balik da, ingat nak p jog rini, tapi da aku sakit perut, ingat nak balik la terus. pastu d staff sorang kat sini, mintak tlg aku faks kan sumthing, urgent katenye. kate suh tggu 5 min, ni da nak dekat 15 min da. aku da la nga sakit perut, kang aku bla mcm tu kang, cam xsedap plak, nak ckp ngan dier, dier xder kat tempat. jumpe bos td katenye..so aku kene la menunggu smbil melayan blog ni (padahal aku da penat menahan perut aku yg pedih ni)...

tadi time lunch d sorang mmber aku call, dier klu orang xbrape kenal dier mmg kate dier agak gedik n blagak, tapi aku kenal dier da lame da, dr zaman skolah lg, hati dier baik j wlupun gitu gayo eh..


mcm biase la setiap kali dier dpt mane2 interview ke, offer keje ke, dier akn gtau aku. so td dier gtau aku yang dier dpt interview kat satu tempat ni la, tp cam aku xsedap dengar, perlu ke ko nak gtau gaji ko yang banyak hinggit tu. kdg2 aku rimas gak mendengar nye, meluat..tapi layan kan aje...dulu pun b4 dier msuk keje ni, sbuk cite gaji dier bape siap pas tolak epf lagi..da mmg dr skolah pangai dier cmtu..tapi ntahla, kdg2 meluat, n kdg2 aku mls nak layan, coz aku tau dier tpon tu ader la bende dier nak cite kot...n kebanyakan bende yg dier cite mesti terkeluar kebelagakan dier tu (ape la ayt aku ni)..huhuhu....

aduh, aku penat menunggu encik ni, kate nak suh faks. xkan nak suh aku mengarang sampai lebam tangan aku ni menaip..sakit perut aku ni pun da tahap kritikal ni..hurmmmmmmm....tekann la aku....


"toDay"

rini xder yang best untuk diceritakan..em nga pk nak watpe this wekend...ari sabtu mlm d jamuan raya kat persatuan pendudukan kat umah aku..huhhu..mkn lagi, cmne diet ni..pastu ahad mak aku mesti masak2 best nye, sbb paklang ngn busu aku nak dtg.. xder g mane kot mggu ni, cam xder mood nak kuar... tp terase cam nak jalan, boleh x gitu..huahuahua... em ni aku nga menggu mase lunc, rini lunch lame skit. so boleh la tdo..zzzz...

em aku banyak lagu bende kene baja psl blog ni, tapi tu la kene amik mase skit la ye...thnks to aleen yang banyak ngaja aku n buatkan aku..huhuhuh...banyak buat dr ngaja sebenonye..hahah...whteverpun, thnks eh..

smalam aku berentam lagi..hurmmm..bosan!!.. awl aku tdo smalam, mls nak pening pale otk aku, baik aku tdo. lagi bagus dr aku berjage duk memikirkan...pns hati aku je kang.. ha tadi aku dpt call dr mane tah, pnggil interview, tp yang pelik nape dier xtetapkan date j terus, perlu ke tanye aku free ke x klu dier nak panggil interview, no cam kat area jalan duta. aku takut d mane mmber aku yg sesat kacau j kan, sj nak main2kan aku ke kan, mane la tau..pastu aku saje la call balik no tu , mmg xberangkat, aku lupe dier gtau aku dier dr mane td, yang aku dengar belakang skali dier ckp 'malaysia' je...hurmmm..polik den ni....





Thursday, 15 October 2009

>>> moRniNg<<<

morning everyone...huhuhu..rini aku pose, pose 6..hahah..orang lame da abis, aku tggl lagi 2 hr, esok sambung lagi sehari. pagi td dlm kul 4.49am aku terjage, d la bende yg aku mimpi kan, mcm blur jap aku bangun tu. so da alang2 terjage tu, aku minum air skali. nak mkn, cm mls plak.. smalm mcm bad day skit, hurmm bosan. ptg tu kakak aku call ajak tgok movie, aku ingat nak tgok cite yg adflin shauki wat tu, ape kebende tah tajuk nye, tapi lmbat sgt plak time dier. aku nak tgok cite tu sbb adik aku d blakon, tp extra jela. nak tgok gak sejauh mane bakat minah tu. tapi afan ckp best gak cite tu, cam comel. pastu along beli ticket final destination. dulu aku da tgok, tapi aku xsuke cite mcm tu. ngeri aku la. tapi nak wat mcm ne, afan nak tgok cite tu gak. untuk pengetahuan korang sekalian, afan tu adik lelaki aku yg last. huhu..so aku pun layan la cite tu smbil standby kan tgn kat muke eh..minah sebelah aku boleh lak sempat nak ambil2 gambar la. aduh letih aku nengok dier, nak amik gambar pun nnti2 la. dalam cinema pun jdik..kesimpulannya cite tu berkisarkan mati je. dr awl korang tgok cite ni, asyik mati smpai la kesudahannya. sama jela mcm yang pertama dulu, cume beza jalan crite je. pada yang suke tgok cite mcm tu, sorryla aku mengata begini ye, aku mmg xsuke tgok cite mcm ni. tapi layan kan ajooo....em aku nak tgu kesinambungan cite twilight tu. hensem tu hero dier. aku tgok movie tu, siap cr cd lagik..hahahha....




Wednesday, 14 October 2009

>jAmuaN raYa BCP n ADmin<

tadi kul 12 start da jamuan raya kat ofis aku. banyak gak la menu, antaranya satay, meehun, lemang, kuih2, cake n mcm lagi la. tapi xtau nape aku cam xpuas mkn. yelah makann banyak, pastu rase skit2 tu yg xpuas. aku jenis suke mkn 1 1 bende j dulu. then baru rase skit2 yg len. ni x, meehun 2 sudu, satay 3 cucuk, cake skit. so aku xtau ape sebenarnye rase. rase cam xbnyak pun yg aku mkn.mkn xmane pun, sesi bergambar j lebih. dengan pegawai2 aku skali join..huhuhuhu...



sbuk2 bergambar aku lupe nak amik menu jamuan tu untuk tontonan umum, huhuh..mesti korang terliur nye..




Tuesday, 13 October 2009

???MIsS???

em tibe2 cam rase rindu kat kwn2 poly, smalam aku ym ngan cmah, dier gtau dier kwin 19dec ni..huhuh, cm xsangke nak kawin da kawn aku ni. thn depan msti turn mimi plak. n yg aku tau kak as kawin bulan 11 ni. semua nak kawin da. aku xder la pk nak kawin cepat, tapi cm terasa gak kdg2 bile sume msg ajak g kenduri kawin j..huhuhuh...cousin aku belah kedah mmg majoriti da kawin yang besar2 nya. ritu cousin aku yang umo 21 dtg umah, ngan baby dier. ya Allah tersangat la comel eh.huhuhu...cousin aku yg sebaya aku pun da d baby. sume da kawin da. balik kg cm xbest da, sume da jd mak ngan bapak, nak borak2 cam dulu pun da xleh. dulu aku d rapat ngan cousin aku yang laki ni,tapi sejak kawin nak tegur aku pun payah,takut bini ke.hurmmm bosan..bosan...umo dier pun tua aku stahun j, nga menggu kelahiran baby dier xlame lagi. mcm mane aku xckp aku tension duk kg tu. balik raye j sume tanye bile nak kawin, relaks la mude lg kot. paling tekann kakak aku la kot, coz umo dier da 27.huhuh...

aritu dot dtg mof ni, dier d interview, jumpe dier mmg gile tringat kat kwn2 poly..rindu siot..nak jumpe sume mmg harapan la kan, sorang kat utara, sorang kat selatan. payah bebenor nak ajak jumpe nye. so aku ingat klu dot n mimi jd g cmah weding, aku g skali la. boleh singgah kg ku. rndu kat tok..huhuh...

smalm papa ckp nak g langkawi bulan 12 ni, yeah2 lame xg jalan2. huhuhu..bosan la asyik keje j kan. nak g bercuti ngan kwn2 ramai yg d komitmen. kwn2 aku kat pj ni majoriti baja g. nak g pun kene tggu dorang cuti. mcm ritu g pd jela yang boleh, dekat n save skit la. last minute nye plan mcm ne nk g jauh2, g pd jela.

ni nga menggu waktu lunch ni, lapa plak..huhuhuh..duk melangok ni mmg asyik lapa j.


......weKeNd.....

wekend ritu sume yg aku plan kene cancel, mak aku la ni. tapi xpela, fmly 1st kan. g umah kina xjd, g umah ietod pun xjd. ari ahd ritu g umah paklang kat klang, pastu g umah kwn mama kat klang gak, pastu terus g umah busu kat kota kemuning. gile besar umah dier, tokey minyak la katekan kan..huhuh...kete pun agak besar la kan..huhuhu..sronok nye jd orang kaye kan...

smalam aku xmsuk ofis, xbrape sihat. berat j badan aku ni nak bangun ha..so ptg aku g jogging kat taman perdana kot name dier. aku pun xtau, name j duk putrajaya ni.huhuhu...

arini xder watpe pun kat ofis, membosankan diri j kat ofis. huhuhu...boringla...


Friday, 9 October 2009

>>>> beNganG <<<<

emmm cam panas plak hati aku ni...hurmmm serabut betul la..em nak cite skang, tapi aku xtau cmne nak cite, hati nga panas ni. kat umah nga membosankan diri, n nga menahan sakit perut plak ni...hurmmm, mmg tambah tekanan jiwa aku...AAAarrrrggghhhhhHHH!!!! nak tdo la, skit perut n pening pale memikir ni.. hurmm..zzzzzz


********* LuNch tiMe ***********

huhhuh...arini lunch time panjang, kul 2.45 nnti baru msuk blik...slalunye ari jumaat aku balik umah, cm mls nak lepak ofis, baik aku balik tdo kan..tapi arini mak aku d keje, so xleh la nak balik, slalu aku balik ari jumaat ngan mak aku...

so dak ofis plan nak g mines, pastu da slh lorong plak g masuk balakong, teruskan jela perjalanan ke jj balakong...jalan2, window shoping skit..nak shoping xleh, gj xmsuk g, tension aku! pastu lepak jap kat old town..huhuu...mkn roti j, n minum hazelnut white coffe, pait nak mmpus, rasenye ritu minum kt jj wangsa maju xder la pait cam tu..hurmmm...sampai ofis kul 3,huhuh..nsb bek bos xd tanye pe ke...huhuhuhu...skang menggu mase untuk pulang...........




>>>> haRi YaNg CeriA di OFis <<<<<

em ni smalam, time lunch xder keje kat ofis. balik dr mkn pun awk lg, kul 1.30 da bis mkn. awl rini..pastu xder keje, ape lagik mengambil gambar la keje nye.huhuhu..siap bos pun tlg amik gamr gune hp dier, siap bluetooth lg. huhuhu...




< haRi rAya >

em wlupun cam da lmbt wish slamat hr raye, tapi ok lagi kot coz still dlm bulan syawal, so SLAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN... raya ritu cam biase la setiap tahun balik kulim kedah, tapi cam xsemeriah thn2 yang lepas coz arwah tokwan da xder...ari kamis tu da balik pj,

n ahad tu aku g jalan beraya kat ngri sembilan, mule2 g umah gomok, choi n pastu g umah aku n umah bee. yang d time tu, gmok, born, choi, chapik n epit. tringin nak g braye rmai2 mcm lepas spm tu dulu, cam best je. huhuhuu...


ni pic sekitar hari raya ritu...huhu


ni kat kg kulim, with my lovely family




ni braye ngan kwn2 semban