Friday, 30 October 2009

sO eXcited 2 HeaR that

em happy friday...kejap j masuk ari jumaat..esok sabtu, n pastu ahad. bermula la mggu n bulan yang baru..xsbr nak tggu mggu mggu lg 1..huhuhuh

act rini aku nak mengarang kat sini, smalam aku dpt msg dr bff aku, kina..mcm buat laporan eh msg dier, alhamdulillah dier da deliver baby gurl names sarah humaira (s-sakinah, h-hafiz, hafizal, aku pun xsure name laki dier) em comey je kan..dier bersalin ptg smalam kul 3.30pm.kina nye bday 11okt, baby dier lahir 29okt, so nx year leh la celeb8 same ek..huhuhu...cam xsgke j, cepat betul mase berjalan. rase mcm baru j bis skolah smalam. n klu korang nak tau mase zmn sekolah dier slalu ckp dier lmbat nye kawin ant kami2 ni, means kwn2 yang lain la. skali jdh dier smpai dulu...msti happy j da d baby, complete da rase life ko..huhuh...so smoge jadi ibu yang penyayang n im happy for u darl...xsbr nak jumpe n tgok baby dier..huhu..nga pk nak beli pe ni eh untk baby sarah..gurl kan so aku ingat nak beli hamper baby yang colour pink tu..huhuhu..aku kan suke pink..tgok blog aku ni sudey..huhuhu...EEEppppaaaHHH cepat balik, kite leh g same tgok baby sarah...
doa aku moga kina sihat n baby dier skali...excited bangat nak dgr baby sarah panggil untie..hahhaa..kecik lg kot ek... :D nnti aku g tgok kina aku upload pic baby sarah utk tatapan sume k..daa

Thursday, 29 October 2009

> sgt tekanan <

em aku sgt bengang!!!!!! hurmmm BOSAN!  xtau la nape rase nak g jauh2 j, pning pale la pk mslh ni...


> s y i r i k <

em, aku d kwn ngan sorang guy ni. act dier ni ex aku, but we still keep in touch tapi xder la kerap sgt kan..just dlm setahun tu dela, 5,6x..xkerap pun. just lately je, dier rajin plak msg aku. aku ni ikut mood j nak reply msg, so klu aku rajin nak reply aku reply la. lgi plak borak ngan dier ni cam bosan. xabis2 nak membangga diri.. so mcm biase aku kan pendengar yang baik la konon, aku layannn kan ajo...

act aku tau da dier ni tpu aku, awl2 dier cntc aku untk tahun ni, d sorang mmber aku "joyah" gtau aku. joyah ni mmber aku mase kat kym dulu, aku dulu xder la close ngan dier,tapi sejak kitorang rajin ym ni, agak rapat la. so nak dijadikan cite aku ngan joyah plan nak kenekan dier, kire mcm menggoda si pulan ni la (my ex), n korang tau dier melayan j aku walhal dier da d gf. bermati2an dier xngaku yg dier d gf, wlupun joyah da gtau aku. sgt sengal ini budak. aku pun meneruskan drama ni (tajuknye aku lum pk la), dier pnh dtg pj lepak skali ngan joyah n bf dier. act bf joyah mmber si pulan ni jugak. lame da aku kenal dorang ni sume. lepak kejap j.

n d 1 hri ni aku wat keje gile aku, kate nak jumpe dier (d 1 hri ni, wekendla) pastu dier kate nak g mane tah ngan kwn2 dier. aku pun ape lg kate la aku nak ikut..hahaha..gelabah katak dier. korang tau apsal? sbb dier nak g umah gf dier time tu..jahat kan aku..xderla jahat sgt pun, sp suh dier tpu aku..pdn muke...! (klu korang tgok muke n cara dier, sumpah korang nyampah gile, hrp ensem skit je lbh)..so aku tau dr joyah, yang dier ngadu kate nga pening pale sbb aku nak ikut dier mase tu..padanla ko sp suh menipu. aku kat umah gelak jela kan...ape slahnye ko ngaku yang ko d gf, sian kat gf ko tu. joyah kate cam baik gak bdk tu...so ape yang si pulan ni nak pun aku xtau..tapi katanye pada joyah, dier still syg aku...hahahah...tergelak aku jap...

nak jadikan 1 cite psl bende tu dier kate kat aku xjd nak g tempat tu ngan kwn2 dier, sbb van probs la, ape la..mlm tu aku try mscl dier, dier off hp eh. nmpk sgt. hi nak menipu xpndai langsung.. aku bukanla nak sgt jumpe dier, saje j tnjuk gedik aku kan. nyampah dela la aku..ish panjg plak citenye..penat la aku nak cite panjang2..so terus kpd title ats tu..sebenarnye dier benar2 beria2 nak ajak aku jumpe. n 1day joyah gtau aku yang jgn jumpe si pulan tu lg. sbb pe dier d pkai "minyak dagu" klu xsilap akula orang kate, dier amik dr sp aku xtau. tapi joyah kate mmber si pulan d yg da gune...aku xnak la tuduh si pulan, tapi aku xtau pd sp dier nak wat bende tu kan. tp serius dier slalu msg aku ajak jumpe la, kuar la. n mlm tdi dier msg ckp nak jumpe this wekend. oleh kerana aku takut, jd aku ckp ngan dier yg aku xnak da kwn ngan dier, tapi aku xckp la psl tu kan. pandai2 phm la dier. dier just rply 'k', huhuhu...aku cam pelik la manusia ni, rupe si pulan ni bkn xder, ok jugakla kan. n dier pun da d gf, so nak watpe bende2 tu. hurmmm...takut aku la ngan orang2 mcm tu..jauhkanla aku dr org2 mcm tu...nauzubillah...

Wednesday, 28 October 2009

hari yang cam membosankan

em rini xder yang menarik pun untuk ku kongsikan, just duk d ofis..keje awl2 lagi aku da setle kan, so duk melayan fb j ni... lunch kuar g mkn kat fdcourt p9 ngan farah, sue n asiah. n pastu singgah beli kfc kat alamanda coz ukk d meeting jap g. bestnye meeting mkn kfc..huhuhuh...

rase cam lambatnye nak tggu lagi 2 minggu...hurmmm... nak tau kenapa??hehehe...TUNGGUUUUU....
em skang ni aku nga menggu mase nak balik j, tapi ingat nak ot sejam n pastu g jog mcm biasela... tapi cam ujan ni, xtau la da brenti or renyai j, coz nampak still lagi gelap j...


aduh aku cam tetibe rindu mase lampau..hahahah...kan best kwn ngan doraemon, boleh mintak dier flash back kan zmn yang aku nak g tu...huhu..aduh ape aku mengarut ni...huhuhuh


Monday, 26 October 2009

good news (",)

hehehe.. (senyum penuh sopan)..alhamdulillah..i've gt good news today..nak tau??heheh..hv 2 wait until nx month bru leh gtau, sbb xcnfirm lg... ape pun, thanks to God krn telah kabulkan doa aku..
2je nak tulis...huhuhu...amin..amin...
so after nx month bru leh pk perjalanan yang seterusnya...
k la gtg..babai... ;-)



NothiNg.....

em, gd morning...huhhuh...arini xder cite nak update, tapi aku nga bosan, nak jugak update wlupun xder pape pun nak cite..hahahaha :D (gelak besar jap aku)
ni aku nga bace psl iim, prepare utk interview esok. aku nga fening ni nak memikirkan camne aku nak ckp ngan cine tu, yg aku nak report keje postponed ari rabu ni..hurmmm... psl iim tu, kakak aku ckp klu dpt keje sane dier suh duk jln ipoh tu, leh g keje ngan dier. sbb dier kate dekat j. tapi time balik la nak tggu dier, balik lambat gile plak minah tu (klu dpt la)..huhu...so doakan aku ye...
k la aku nak start 'study' ni...huhuhu ;p


Thursday, 22 October 2009

Helppp mE.....

em tadi dlm kul 7lebih, cine yg tempat aku interview tu call, dier kate aku boleh repor keje next week. dier tanye aku bile leh start keje, sebenarnye aku nak sebut rabu, tp cam lambat sgt plak kan. sbb selase tu aku d lagi 1 interview. so aku pun lepasla ckp selasa. so skang ni aku perlu khidmat korang sekalian untuk beri pendapat samada accept je keje tu, or stay j keje kat MOF??? aduh, aku tkt xleh wat la keje tu..hurmmm....



.....hurmmm.....

em aku bru smpai ofis, g interview td ok la, cume cam xbrape cnfident d beberapa soalan yang dier tanye (psl akaun la fo sure) tapi psl yang entry alhamdulillah aku leh jawab. dengar dier nye scope keje mcm best+ssh..tapi kire adventure skitla, coz banyak g outstation, coz company ni handle psl exhibition, seminar n sebagainya la..bos dier pun ok, staff aku tgok sume gurl termasuk bos dier.n banyak malay...tapi ntahla, aku cam rase xberminat ngan job tu..xtau la nape..dier suh aku start isnin ni, tapi selase aku d interview lagi. xkan nak mc kot..gile baru keje nak mc. mmg kene sumpah aku kang...
em yang aku cam bengang tu, minah cine tu leh tgok result spm aku lame2 plak. pastu nak comment, aku suh tgok diploma aku tuh. spm aku mmg la cantik resultnye..bukan xpndai, cume mls. kdg2 aku pk mase aku amik dip ritu, aku cam flashback balik, nape la aku xbaja btl2 mase spm tu. coz aku rase senang sebenarnye akaun ni (bukan  nak blagak, tapi kire spm kan blaja basic je). sbb tu aku study betul2 time dip, wlaupun result aku bukan 4.00, atleast 3 pointer gak. kire boleh membanggakan ape dr spm aku. tu la orang kate rajin blaja, best la result dier. tu aku sound cine tu jgn tgok spm aku je, aku d diploma, sbb tu aku apply post tu. aduh, ader gak mkn kasut aku kang jap g.

em pastu aku balik mkn jap, n terus g ofis balik. cam rase sakit hati jap ni (psl pe?biala aku yg tau. personal probs,pyh nak share), rase nak cmpak jap hp ni..hurmmm!!! skang aku xtau nak watpe kat ofis, cam bosan plak..em nx week aku d 1 lg interview, kat IIM, jalan duta, tapi kat sane cam payah j trnsport, klu la kate dpt ke, mcm mane nak g keje, n aku plak nak duk mane nnti..hurmm, payah la nak keje ni. so kesimpulannya stay jela kat mof sini..insyaAllah d rezki lain nnt..k la aku nak tdo jap, hilang skit tnsion aku!!!  



Wednesday, 21 October 2009

* T o D a Y *

arini ofis cam bz skit coz jumaat ni d pembentangan budget, nsb baik bahagian aku xkene incharge,huhuhu..(bos aku la kate cam gitu) klu x sgt bz gak la..aku pun kulu kililr g antar faks kat sorang pegawai tu.

em esok aku d interview, korang doakan aku ye...huhuhu.... em nak stop jap, kene wat call psl pembentangan budget ni..daa



>suPpriSe mE<

Morning....em smalam xder crite coretkan..huhuhu..smalm aku dpt msg ngan mmber skolah mengah aku kat wm, n borak2 dier gtau yang sorang mmber aku da kawin jumaat lepas, nikah la. dier wat cm tertutup kot utk nikah tu. mcm tekejut la da kawin da dier..so aku pun msg la wish kat dier, n dier ajak dtg mse reception dier nnti..huhu..em da kawin da sorang lg mmber zmn skolah aku tu..em mesti cantik, da la dier pun mmg sgt cantik. aku ingat dier kawin ngan pic boy yang dlm fb dier tu, coz aku tgok close j dorang nye pic, tapi mmber aku ni ckp xla, ngan dak lain. cnfius seketika..huhhuh..nway, moge berkekalan smpai akhir hayat. xsbr nak tgok dier nye wedding nnti. act dier ni mmber pd cousin aku yang puteri sarah liyana tu. mcm mane dorang close pun aku xtau, tapi dier kate nak cite bile jumpe nnti. aku bukan xnak lepak ngan dorang, just segan, lame xjumpe..lagipun aku cam xder transport nak lepak2 OU, or area damansara sane..rindu gak nak lepak ngan dorang, sgt rindu..hope nnti dpt jumpe dorang gak nnti...


Friday, 16 October 2009

*huRmmMMMM*

em aku kat ofis lg ni, nga menahan skit perut..aku nak balik da, ingat nak p jog rini, tapi da aku sakit perut, ingat nak balik la terus. pastu d staff sorang kat sini, mintak tlg aku faks kan sumthing, urgent katenye. kate suh tggu 5 min, ni da nak dekat 15 min da. aku da la nga sakit perut, kang aku bla mcm tu kang, cam xsedap plak, nak ckp ngan dier, dier xder kat tempat. jumpe bos td katenye..so aku kene la menunggu smbil melayan blog ni (padahal aku da penat menahan perut aku yg pedih ni)...

tadi time lunch d sorang mmber aku call, dier klu orang xbrape kenal dier mmg kate dier agak gedik n blagak, tapi aku kenal dier da lame da, dr zaman skolah lg, hati dier baik j wlupun gitu gayo eh..


mcm biase la setiap kali dier dpt mane2 interview ke, offer keje ke, dier akn gtau aku. so td dier gtau aku yang dier dpt interview kat satu tempat ni la, tp cam aku xsedap dengar, perlu ke ko nak gtau gaji ko yang banyak hinggit tu. kdg2 aku rimas gak mendengar nye, meluat..tapi layan kan aje...dulu pun b4 dier msuk keje ni, sbuk cite gaji dier bape siap pas tolak epf lagi..da mmg dr skolah pangai dier cmtu..tapi ntahla, kdg2 meluat, n kdg2 aku mls nak layan, coz aku tau dier tpon tu ader la bende dier nak cite kot...n kebanyakan bende yg dier cite mesti terkeluar kebelagakan dier tu (ape la ayt aku ni)..huhuhu....

aduh, aku penat menunggu encik ni, kate nak suh faks. xkan nak suh aku mengarang sampai lebam tangan aku ni menaip..sakit perut aku ni pun da tahap kritikal ni..hurmmmmmmm....tekann la aku....


"toDay"

rini xder yang best untuk diceritakan..em nga pk nak watpe this wekend...ari sabtu mlm d jamuan raya kat persatuan pendudukan kat umah aku..huhhu..mkn lagi, cmne diet ni..pastu ahad mak aku mesti masak2 best nye, sbb paklang ngn busu aku nak dtg.. xder g mane kot mggu ni, cam xder mood nak kuar... tp terase cam nak jalan, boleh x gitu..huahuahua... em ni aku nga menggu mase lunc, rini lunch lame skit. so boleh la tdo..zzzz...

em aku banyak lagu bende kene baja psl blog ni, tapi tu la kene amik mase skit la ye...thnks to aleen yang banyak ngaja aku n buatkan aku..huhuhuh...banyak buat dr ngaja sebenonye..hahah...whteverpun, thnks eh..

smalam aku berentam lagi..hurmmm..bosan!!.. awl aku tdo smalam, mls nak pening pale otk aku, baik aku tdo. lagi bagus dr aku berjage duk memikirkan...pns hati aku je kang.. ha tadi aku dpt call dr mane tah, pnggil interview, tp yang pelik nape dier xtetapkan date j terus, perlu ke tanye aku free ke x klu dier nak panggil interview, no cam kat area jalan duta. aku takut d mane mmber aku yg sesat kacau j kan, sj nak main2kan aku ke kan, mane la tau..pastu aku saje la call balik no tu , mmg xberangkat, aku lupe dier gtau aku dier dr mane td, yang aku dengar belakang skali dier ckp 'malaysia' je...hurmmm..polik den ni....





Thursday, 15 October 2009

>>> moRniNg<<<

morning everyone...huhuhu..rini aku pose, pose 6..hahah..orang lame da abis, aku tggl lagi 2 hr, esok sambung lagi sehari. pagi td dlm kul 4.49am aku terjage, d la bende yg aku mimpi kan, mcm blur jap aku bangun tu. so da alang2 terjage tu, aku minum air skali. nak mkn, cm mls plak.. smalm mcm bad day skit, hurmm bosan. ptg tu kakak aku call ajak tgok movie, aku ingat nak tgok cite yg adflin shauki wat tu, ape kebende tah tajuk nye, tapi lmbat sgt plak time dier. aku nak tgok cite tu sbb adik aku d blakon, tp extra jela. nak tgok gak sejauh mane bakat minah tu. tapi afan ckp best gak cite tu, cam comel. pastu along beli ticket final destination. dulu aku da tgok, tapi aku xsuke cite mcm tu. ngeri aku la. tapi nak wat mcm ne, afan nak tgok cite tu gak. untuk pengetahuan korang sekalian, afan tu adik lelaki aku yg last. huhu..so aku pun layan la cite tu smbil standby kan tgn kat muke eh..minah sebelah aku boleh lak sempat nak ambil2 gambar la. aduh letih aku nengok dier, nak amik gambar pun nnti2 la. dalam cinema pun jdik..kesimpulannya cite tu berkisarkan mati je. dr awl korang tgok cite ni, asyik mati smpai la kesudahannya. sama jela mcm yang pertama dulu, cume beza jalan crite je. pada yang suke tgok cite mcm tu, sorryla aku mengata begini ye, aku mmg xsuke tgok cite mcm ni. tapi layan kan ajooo....em aku nak tgu kesinambungan cite twilight tu. hensem tu hero dier. aku tgok movie tu, siap cr cd lagik..hahahha....




Wednesday, 14 October 2009

>jAmuaN raYa BCP n ADmin<

tadi kul 12 start da jamuan raya kat ofis aku. banyak gak la menu, antaranya satay, meehun, lemang, kuih2, cake n mcm lagi la. tapi xtau nape aku cam xpuas mkn. yelah makann banyak, pastu rase skit2 tu yg xpuas. aku jenis suke mkn 1 1 bende j dulu. then baru rase skit2 yg len. ni x, meehun 2 sudu, satay 3 cucuk, cake skit. so aku xtau ape sebenarnye rase. rase cam xbnyak pun yg aku mkn.mkn xmane pun, sesi bergambar j lebih. dengan pegawai2 aku skali join..huhuhuhu...



sbuk2 bergambar aku lupe nak amik menu jamuan tu untuk tontonan umum, huhuh..mesti korang terliur nye..




Tuesday, 13 October 2009

???MIsS???

em tibe2 cam rase rindu kat kwn2 poly, smalam aku ym ngan cmah, dier gtau dier kwin 19dec ni..huhuh, cm xsangke nak kawin da kawn aku ni. thn depan msti turn mimi plak. n yg aku tau kak as kawin bulan 11 ni. semua nak kawin da. aku xder la pk nak kawin cepat, tapi cm terasa gak kdg2 bile sume msg ajak g kenduri kawin j..huhuhuh...cousin aku belah kedah mmg majoriti da kawin yang besar2 nya. ritu cousin aku yang umo 21 dtg umah, ngan baby dier. ya Allah tersangat la comel eh.huhuhu...cousin aku yg sebaya aku pun da d baby. sume da kawin da. balik kg cm xbest da, sume da jd mak ngan bapak, nak borak2 cam dulu pun da xleh. dulu aku d rapat ngan cousin aku yang laki ni,tapi sejak kawin nak tegur aku pun payah,takut bini ke.hurmmm bosan..bosan...umo dier pun tua aku stahun j, nga menggu kelahiran baby dier xlame lagi. mcm mane aku xckp aku tension duk kg tu. balik raye j sume tanye bile nak kawin, relaks la mude lg kot. paling tekann kakak aku la kot, coz umo dier da 27.huhuh...

aritu dot dtg mof ni, dier d interview, jumpe dier mmg gile tringat kat kwn2 poly..rindu siot..nak jumpe sume mmg harapan la kan, sorang kat utara, sorang kat selatan. payah bebenor nak ajak jumpe nye. so aku ingat klu dot n mimi jd g cmah weding, aku g skali la. boleh singgah kg ku. rndu kat tok..huhuh...

smalm papa ckp nak g langkawi bulan 12 ni, yeah2 lame xg jalan2. huhuhu..bosan la asyik keje j kan. nak g bercuti ngan kwn2 ramai yg d komitmen. kwn2 aku kat pj ni majoriti baja g. nak g pun kene tggu dorang cuti. mcm ritu g pd jela yang boleh, dekat n save skit la. last minute nye plan mcm ne nk g jauh2, g pd jela.

ni nga menggu waktu lunch ni, lapa plak..huhuhuh..duk melangok ni mmg asyik lapa j.


......weKeNd.....

wekend ritu sume yg aku plan kene cancel, mak aku la ni. tapi xpela, fmly 1st kan. g umah kina xjd, g umah ietod pun xjd. ari ahd ritu g umah paklang kat klang, pastu g umah kwn mama kat klang gak, pastu terus g umah busu kat kota kemuning. gile besar umah dier, tokey minyak la katekan kan..huhuh...kete pun agak besar la kan..huhuhu..sronok nye jd orang kaye kan...

smalam aku xmsuk ofis, xbrape sihat. berat j badan aku ni nak bangun ha..so ptg aku g jogging kat taman perdana kot name dier. aku pun xtau, name j duk putrajaya ni.huhuhu...

arini xder watpe pun kat ofis, membosankan diri j kat ofis. huhuhu...boringla...


Friday, 9 October 2009

>>>> beNganG <<<<

emmm cam panas plak hati aku ni...hurmmm serabut betul la..em nak cite skang, tapi aku xtau cmne nak cite, hati nga panas ni. kat umah nga membosankan diri, n nga menahan sakit perut plak ni...hurmmm, mmg tambah tekanan jiwa aku...AAAarrrrggghhhhhHHH!!!! nak tdo la, skit perut n pening pale memikir ni.. hurmm..zzzzzz


********* LuNch tiMe ***********

huhhuh...arini lunch time panjang, kul 2.45 nnti baru msuk blik...slalunye ari jumaat aku balik umah, cm mls nak lepak ofis, baik aku balik tdo kan..tapi arini mak aku d keje, so xleh la nak balik, slalu aku balik ari jumaat ngan mak aku...

so dak ofis plan nak g mines, pastu da slh lorong plak g masuk balakong, teruskan jela perjalanan ke jj balakong...jalan2, window shoping skit..nak shoping xleh, gj xmsuk g, tension aku! pastu lepak jap kat old town..huhuu...mkn roti j, n minum hazelnut white coffe, pait nak mmpus, rasenye ritu minum kt jj wangsa maju xder la pait cam tu..hurmmm...sampai ofis kul 3,huhuh..nsb bek bos xd tanye pe ke...huhuhuhu...skang menggu mase untuk pulang...........




>>>> haRi YaNg CeriA di OFis <<<<<

em ni smalam, time lunch xder keje kat ofis. balik dr mkn pun awk lg, kul 1.30 da bis mkn. awl rini..pastu xder keje, ape lagik mengambil gambar la keje nye.huhuhu..siap bos pun tlg amik gamr gune hp dier, siap bluetooth lg. huhuhu...




< haRi rAya >

em wlupun cam da lmbt wish slamat hr raye, tapi ok lagi kot coz still dlm bulan syawal, so SLAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN... raya ritu cam biase la setiap tahun balik kulim kedah, tapi cam xsemeriah thn2 yang lepas coz arwah tokwan da xder...ari kamis tu da balik pj,

n ahad tu aku g jalan beraya kat ngri sembilan, mule2 g umah gomok, choi n pastu g umah aku n umah bee. yang d time tu, gmok, born, choi, chapik n epit. tringin nak g braye rmai2 mcm lepas spm tu dulu, cam best je. huhuhuu...


ni pic sekitar hari raya ritu...huhu


ni kat kg kulim, with my lovely family




ni braye ngan kwn2 semban




.......iM baCk......

em selamat kembali..huhuu...
ritu aku terpakse delete blog ni, coz d beberapa sebb..tapi skang aku kembali lg..hehehe...
arini aku mcm biase xder watpe pun kat ofis, just melayan blog n fb..aku nga tekann mnggu gj ni, lembab btl, da la nga sengkek ni...act skang ni aku on diet, nak mengurangkan berat yang semakin meningkat2 ni..huhu...
korang doakan aku berjaya eh..hehehehe.... ;-)