Thursday, 22 October 2009

.....hurmmm.....

em aku bru smpai ofis, g interview td ok la, cume cam xbrape cnfident d beberapa soalan yang dier tanye (psl akaun la fo sure) tapi psl yang entry alhamdulillah aku leh jawab. dengar dier nye scope keje mcm best+ssh..tapi kire adventure skitla, coz banyak g outstation, coz company ni handle psl exhibition, seminar n sebagainya la..bos dier pun ok, staff aku tgok sume gurl termasuk bos dier.n banyak malay...tapi ntahla, aku cam rase xberminat ngan job tu..xtau la nape..dier suh aku start isnin ni, tapi selase aku d interview lagi. xkan nak mc kot..gile baru keje nak mc. mmg kene sumpah aku kang...
em yang aku cam bengang tu, minah cine tu leh tgok result spm aku lame2 plak. pastu nak comment, aku suh tgok diploma aku tuh. spm aku mmg la cantik resultnye..bukan xpndai, cume mls. kdg2 aku pk mase aku amik dip ritu, aku cam flashback balik, nape la aku xbaja btl2 mase spm tu. coz aku rase senang sebenarnye akaun ni (bukan  nak blagak, tapi kire spm kan blaja basic je). sbb tu aku study betul2 time dip, wlaupun result aku bukan 4.00, atleast 3 pointer gak. kire boleh membanggakan ape dr spm aku. tu la orang kate rajin blaja, best la result dier. tu aku sound cine tu jgn tgok spm aku je, aku d diploma, sbb tu aku apply post tu. aduh, ader gak mkn kasut aku kang jap g.

em pastu aku balik mkn jap, n terus g ofis balik. cam rase sakit hati jap ni (psl pe?biala aku yg tau. personal probs,pyh nak share), rase nak cmpak jap hp ni..hurmmm!!! skang aku xtau nak watpe kat ofis, cam bosan plak..em nx week aku d 1 lg interview, kat IIM, jalan duta, tapi kat sane cam payah j trnsport, klu la kate dpt ke, mcm mane nak g keje, n aku plak nak duk mane nnti..hurmm, payah la nak keje ni. so kesimpulannya stay jela kat mof sini..insyaAllah d rezki lain nnt..k la aku nak tdo jap, hilang skit tnsion aku!!!  



4 comments:

aLeen aVriL said...

gilew kentang...masok opis bole tidow..aku pon nk klu gituw...

pnut jgn memilih sgt keje tuh..
ade peluang grab jer..
ni nk pkr xsesuwai ler jauh ler...
smpai bile wei nk cm tuh...

adeh...bebel lak aku nih..huhuh

shahz said...

td kan aku msuk time lunch, so blh la aku tdo...huhuhuu

tula, penat2 aku study tapi keje bidang lain. tu yang skang aku try cri keje dlm bidang aku gak, tapi tu la kdg2 aku takut xleh nak wat keje tu...ntahla..tgokla, klu d rezki, dela...

ah ian said...

klw keje kt duta bole duk umah aku haha..

shahz said...

ah ian-boleh eh aku duk umah ko?muahahah ;D (gelak nkl jap) tapi aku kene report new job tu ari sel ni, n aku d interview kt jalan duta tu pun ari sel ni. cmne ek?hurmmm..so blurrrr