Thursday, 31 December 2009

happy new year


salam...

cam lame aku xserius berbloging...huhuuh.. em, arini aku sgt bz, ni baru leh relaks2 skit, smbil tgn aku menekan2 d keyboard...huhuh... esok da masuk tahun baru, n usia pun da mkin agak tua kot... n bile flshback balik, trase sgt singkat j mase berlalu... banyak gak la, suke+duke sepanjang thn ni..n hopefully tahun depan lebih banyk+murah rezki lagi... n tercapai segala impian n perancangan yang muking xtercapai untuk tahun ni...

pada sume... happy new year... jgn sronok sgt celebrates mlm ni, duduk umah pun ok j kot..

daa...



Thursday, 24 December 2009

laaaaaaalaaaaaaaaaalalllaaaaa '-?


em smalam aku betul2 down, klu orang lain dengar mmg kesalahan yang sgt bodoh! n arahan tu sgt simple aku rase, n keje tu aku da biase buat mase keje lame dulu. ikutkn aku xslh, tapi sekurang2nya aku d gak rase tanggungjawab ats kesalahan tu, wlupun hakikatnya bukan slah aku. aku buat ikut arahan n aku tanye pada orang yang DIER aku bertanya. so bukan aku xnak tanye orang yang lebih pakar, n bukan jugak aku bdh sombong xnak tanye orang lain.em mmg malu la, tapi bile pk2 balik, dorang kat sini, tau bende tu bukan slh aku, so pas jumpe tsub tu aku da rase lega da. n aku rase aku xpatut rase down, sbb tu bukan kesalahan yang aku buat. aku buat ikut arahan ape, dier la slh, bagi arahan xjelas, n wat aku skt hati, xnak ngaku plak!!hurmmm, tnsion aku. nsb bek aku ni sgt penyabar (yeke?) huhuhu....dier pk aku da d xprience sblum ni, kang aku ikut cara sane, lagi proper proses keje dorang berbanding kat sini. tapi yang aku tgok stakt ni, d yang same, d yang xsama.. so xleh gak aku nak folow cara keje kat sane kan...so kene la anggap aku masih budak baru balajar...

em rini aku mls da nak toleh blakang or ingat bende smalam, sbb akan mebuat kan aku lebih rsau j. so arini, aku mls nak tnjuk baik ngan dier, dier yang dtg borak ngan aku..aku layannnnnn kan ajooo.... mls pk!

jap g lunch unit aku d wat mkn2 kat serdang, untuk jamuan perpisahan staf yang bertukar...mcm mls nak g, tapi nnti kate pe plak kan...ikut kan ajela...

to be cntinue........



Wednesday, 23 December 2009

hari yang sangat pressure!!!!!!

hari yang mmg wat aku pressure sgt2+sdh sgt2!!!!!!!!! hurmmmm...... malu+takut+sume d prasaan aku!!! arrrgggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!! ;-(





Tuesday, 22 December 2009

CooL

em pagi2 td kak lin mintak tlg gntikan tmpat dia (PA), coz dier g klinik anta anak dier...n da 2 hari aku rase cm duk dlm peti ais, skit mase j lagi nak beku da ni..em arini gak aku bwk stokin, nnti nak kene beli sarung tgn plak..mmg tahap sejuk tahap gabannye...nak menulis, nak wat pe pun da xder mood ni..mengeras kan badan j ni..hurmmm...

keje pun xder rini, so tmbah la lagi kebosanan aku tahap yang paling tggi ni..dr td aku tgok jam baru kul 10, lmbat betul aku nak tggu kul 5...cabut terus, xtahan sejuk gile ni..dorang ni nak suh beku ke sume staff kat sini...hurmm..  duk saje ni pun jadi lapa gak ni, td mkn kat umah je. rase mls nak keje pun d, xtau la nape smangat aku minggu ni jadi down plak..hurmmm...

em ari kamis ni, d jamuan untuk staff unit penilaian & sistem, (unit aku la), huhhu..em untuk staff kntrak, n staff yang bertukar unit. yang kntrak still xtau lagi pe status dorang..slow btl kan, sian kat dorang..em aku da penah merasai nye, bezanya aku xder ditetapkan brape kntrak je...

lapa+ngantuk+bosan+ ;-?



Thursday, 17 December 2009

> 3rd day <

tgok entry tu aku xtau mcm ne nak xplain prasaan aku..hurmm.. wekend ni ingat nak g sungai petani, mmber class aku kawin, tapi cam xder mood+rse sedih nak g kedah, xtau nape, tmbh plak nga kering ni... tapi mcm serba salah plak klu xg, orang da ajak xbaik xg kan. lagipun aku nak gak tgok dier sanding..huhuhh...mcm xpercaya 1 1 kwn aku da kawin..n mmber aku lagi sorang maybe bulan 2 thn depan..hurmmm..sgt jeles ;-( tp xpla, xsmpai lagi kot ketentuanNya...

d ofis, still lagi wat keje last week, banyak betul..pening aku mengadap pc ni, naik kelabu mate aku dah+sejuk nak gile aku kat ofis ni..rase nak pkai stokin n bawk selimut j..letih aku da berulang kali g toilet ni..hurmmm..

pagi td da mkn, tapi ni rase lapa lagi..xtau la np asyik nak mkn j. bile mood aku xbrape betul ni, aku asyik nak mkn j. orang lain klu d probs ke msti tmbah kurus kan, tapi aku lagi pk lagi rase nak mkn, tu yang tmbah smngat aku ni ha..huhuhu...tgh pk ni lunch nak mkn pe ni..huhuhuh...

miss ;-(






Tuesday, 15 December 2009

kuatkan hatimu


hurmmm...aku down sgt arini..
ya Allah ko kuatkan la hati hambamu ini, untuk face sume ni....
sgt berat ujianmu ini...hurmmm ;-(
pada yang teraniaya...Allah Maha adil...sentiasa adil..



Wednesday, 9 December 2009

> 1st day <

em cam lame xupdate blog ni..em banyak bende gak nak cite, tapi aku lupe, nnti la wekend nnti aku coret kat sni..skang ni aku nak cite yang aku bru pegang pc untuk 2 minggu lebih aku lapor diri kat kpm ni, n airni jugak aku kene gnti PA tsub (ps) plak, agak glabah katak la aku kan..hurmmm...mmg la dulu penah gak knon2 tlg2 jd PA, tp time tu bos aku xbz mcm ni kot...yg aku takut bukan pe, aku kan penakut sangat2 klu bunyi tepon, leh wat aku mlatah..(officemate aku dlu msti tau nye mcm ne aku tekejut klu bunyi fon)..huhu...rase lambt betul kul 5 ni..nak balik cepat!!!!

em aku ingat nak mintak cuti, nak g langkawi, ofis ayah aku wat fmly day, tapi cam rase baru g aku nak mintak cuti..nak mintak kat sape pun aku xtau...ni nga pk ni..klu aku xg, minggu ni aku kene duk sorang la kat umah, nsb bek dot ader(mmber aku keje mof), leh ajak dier teman aku. tapi sedih gak klu xdpt follow,,aduh..hurmmm....

to be contonue...(akan ku coretkan perjalanan kisah aku untuk arini,tgguuuuu) ;-)