Tuesday, 21 December 2010

Silent Md

Di saat

Disaat kamu ingin melepaskan seseorang
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya


Disaat kamu mulai tidak mencintainya
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya


Disaat kamu mulai bosan dengannya
ingatlah selalu saat terindah bersamanya


Disaat kamu ingin menduakannya
bayangkan jika dia selalu setia


Saat kamu ingin membohonginya
ingatlah disaat dia jujur padamu


Maka kamu akan merasakan arti dia untukmu
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu,
Kamu baru menyadari semua arti dirinya untukmu



Yang indah hanya sementara
Yang abadi adalah kenangan
Yang ikhlas hanya dari hati
Yang tulus hanya dari sanubari



Tidak mudah mencari yang hilang
Tidak mudah mengejar impian


Namun yg lebih susah mempertahankan yg ada
Karena walaupun tergenggam bisa terlepas juga
Ingatlah pada pepatah, "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"



Belajar menerima apa adanya dan berpikir positif
Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun,
begitu bangun semuanya sirna tak berbekas
Rumah mewah bagai istana, harta benda yang tak terhitung, kedudukan, dan jabatan yg luar biasa, namun..


Ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak bisa dibawa pergi
Sehelai benang pun tak bisa dimiliki
Apalagi yang mau diperebutkan
Apalagi yang mau disombongkan



Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri
Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
Belajarlah tiada hari tanpa kasih
Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa


Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus. 



Tuesday, 30 November 2010

W e d D i N g

salam everyone... em nak crite psl entry kat atas tu, last week ari sabtu g wedding cupin kat linggi n wedding miza kat rantau negeri sembilan.  aku xhope sgtla, coz tau jela dorang ni kdg2 last minute cancel... so sabtu tu gomok msg aku suh siap, ietod otw abis keje kul 1. dlm kul 2 gak la kitorang gerak, iejang park kete kat umah aku, n g skali ngan ietod. pastu gomok tunggu kat pedas/linggi ngan qazreen.

smpai umah cupin dlm kul 3 lebih, mmg org boleh kire jela bape rmai. xkisahla kan, aslkan kitorang dtg gak. tapi cam agak terkilan la, dier g outdoor xgtau pape pn. kitorang punye tggu la nak bergambar ngan dier. tapi dier g mcm tu jer..pastu terus gerak umah miza kat rantau. smpai dlm kul 4lebih. xramai gak, tapi rmai skit dr umah cupin, sedara2 dier kot. miza pun da xpkai baju pengantin. lepak ngan dier lame gak la..pastu g lepak kat ngan uah ieta, siah ader, intan n nad. kul 6 gerak balik, coz iejang n gomok keje mlm tu...

smpi umah dlm kul 7 gak kot.....

layan jap pic kat umah miza...

* ietod * Siah * Gomok * Nad * Iejang * Intan *







Wednesday, 24 November 2010

Tuesday, 23 November 2010

@ Look Beautiful @

salam...heheh, ape kaitan lak tibe2 ngan entry tu kan...huhuh... d 1 mase tu aku layan blog sis Ceera, mmg best la layan blog dier, banyak info gak....so aku terlekat la kat satu entry ni psl premium beauiful, sis Ceera dpt tau benda tu pun dr blog sis Mai ni, aku benda kecantikan ni mmg berminat luar biase skit..huhuh, so aku pun layan punye layan, terlekat la, emmm harga dier mule2 mmg agak memeranjatkan aku la...pk 2,3x kot nak beli o x..tapi tula, minat yang sgt mendalam, aku beli gak. coz tgok entry dorang, mmg rmai yang comment positif, berkesan. termasuk la sis ceera ni. 


so skang ni aku br gak pkai, nak tgok hasilnye kene tggguuuuuu...tapi tula, kdg2 aku ni pemalas skit nak pkai, ikut mood, boleh gitu...hahahah..tp seriusla, aku cube kuatkan semangat aku supaya aku rajin memakainye... coz aku mmg nak sgt..sape xnak cantik kan..huhuh ;p

pada yang berminat ngan produk ni, mmg xkan nyesal kot beli, coz boleh gune lama kot, bukan nye sekejap jer..utk lebih info korang leh la ke blog sis ceera o sis mai..banyak info kat situ atau korang leh terus sis mai kat no ni 0123781700... nnti entry ni akan ku smbung, utk inform korang hasillllnyaaaa..... daaa


~ New 1 ~

salam..morning, lame rasenye xtulis blog ni, sangat lame kot...huhuh, rndu gak nak berbloging ni..dlu mase d mof, mmg tiap2 hr kot, rajin je layan blog, tapi skang ni kekangan waktu yang buat aku ssh nak berbloging2 ni..huhuh

em banyak crite nak crite sebenarnye, tp xtau nak start dr mane...

em ok kite start mase 10.10.2010 ritu mmber sekolah rendah aku kawin, n aku jadi pengapit ok...jumaat tu aku da g wangsa maju, dier nikah pas zohor. first time kot aku jadi pengapit, hehe... n sabtu tu dier sanding, mmg rmai la jumpe kwn2 sekolah rendah dlu, ader yang aku xkenal, lame sgt kot terpisah n nak ingat balik makan mase kot muke2 dorang mase kanak2 dlu..huhuh, belah lelaki aku xdpt jd pengapit, d beberapa mslh yang tdk dpt di elakkan..huhuh..

dua2 tu aku kenal, coz dua2 dak wangsa maju...selang beberapa blok je kot, dekat btl jodoh korang..senang j majlis, xpayah jauh2..huhu btw congrates to both of u.. 


n dlm bulan lepas mcm2 probs yang aku kene hadap, mmg slh aku la, aku admit..hurmmm, aku mls nak pk probs2 tu.. Makin di pk mkn serabut otk aku, n sure hdp aku mcm xtenteram..smpai 1 tahap aku sgt penat melalui hari2 ni. so biakan ia berlalu..mulekan hdp baru..kdg2 xsume yang kite nak kite akan dpt, n xsume yang kite rancang akan berjalan dengan baik..kdg2 kite wat baik anggapan org tetap slh, so aku biakan masa yang menentukan. mase skang adalah aku nak rse tenang, mls nak pk yg bukan2, klu diizinkan dier, bejalan lancar la ape yang dirancang, klu x, xla...kite hanya merancang n berusaha, tapi Dia yang menentukan...So PNUT bangkit dr rse sedih! harus kuat melalui mase akan dtg..amin..

Thursday, 14 October 2010

~ Heart Broken ~

sometimes xsume yang kite inginkan kite akan dpt, walaupun keinginan hati sangat tinggi untuk memiliki. bukan kemahuan hati mahupun fikiran, tapi terdesak akibat kisah lalu..pada kalian aku mohon maaf yang teramat sangat...perasaan ini xpernah berbohong.

pada sesiapa sje, klu sebelum ni aku pernah wat ape2 silap, aku mohon sejuta maaf, semoga kalian ketemu bahagia, smpai jumpe lagi.. aku harus pergi, mencari sesuatu keyakinan yang pernah hilang suatu ketika dahulu..

maaf sekali lagi

salam


Monday, 27 September 2010

~ Jalan-jalan Berhari Raya ~

smalam, balik raya kat belah mama kat negeri sembilan..kkul 7.30 gerak mcm tuh, g ngan kete atih..
so smpai umah ibu dlm kul 8lebih..lame sangt2 aku xbalik belah negeri sembilan, last aku rse mse aku kat kym dulu kot..em mcm biase ibu puji aku mcm melambung2 aku rse jap (heheh ;p) yelah lame xjumpe kan...
time kitorang smpai tuh, busu n fmly + paklang n famly da smpai dulu. klu pape busu mmg paling awl smpi.


so pas breakfst umah ibu (ibu msk mee sup, sedap gile, nak tmbah tapi relaks dulu,huhu), terus gerak melaka, umah makngah (cousin mama), kat sane dier msk nasi lemak, mmg 2x la aku tmbah kan. aku kan gile nasi lemak skit..huhu... n yang aku tekejut gile, anak kak ruby yang first da form 2. last aku jumpe dier kecik lagi kot. ckp pun mcm xbrape phm g. mmg nampk lame gile aku xbalik kg mama. tlg jgn slh paham eh, aku bukan xnak balik, tapi time tu, aku study..so ssh skit nak balik sane, nak plak kat kedah ahad da ader class...

pastu bergegas ke umah pakngah (abg mama), mkn kuih raye jer. aku rse da mkn banyak, tapi xkenyang2 g. aku ni klu g umah org, mmg mkn xpuas (utk pengetahuan korang, aku tmbah nasi lemak tuh pun bukan banyak pun, bukan ayat cover eh..huhuh)...

pas dr umah pakngah, kitorang saje jln kat kmpung tampin tu..kmpung tu umah da nak roboh coz kerajaan nak amik tanah..umah sedara mare yang lain mmg xroboh lagi, kampung aku yang roboh dulu. tangga yang cantik tu still g lagi. d bahagian depan d lagi. sedih aku tgok..tringat mase kecik2 kat kmpung tuh. kat situ best, kmpung situ slalu wat kenduri dulu, n klu dorang wat kenduri budak2 msti dpt duit..part tu yang aku paling suke..heheh...aku xsempat nak amik gmbar, coz kete blakang da hon, xsabar betul la apek ni...hurmmm
mmg banyak la kenangan mase zaman kanak kat umah tuh..mmg banyak la..(tibe terase sedikit emo ;-(



Monday, 20 September 2010

~ hari Isnin ~

salam semua... em slamat hari isnin, hari yang mmg mls nak memulakan hari keje..argggghhhh, bosan2! da la aku kene jage kaunter kul 10.30 jap g..lagi la mls.. em rase cam nak balik jer ni, coz bosan yang amat sangat..

blurrrrr.... nothing to do... ;-(

Friday, 17 September 2010

....haRi Raya.....

salam everyone..selamat hari raya maaf zahir n batin pada sume, klu d terslh silap or terkasar bahasa...
em rase cepat mae berlalu kan, da raye ke 8 da arini, n arini aku da masuk keje. still lagi xramai org, agak bosan la..hurmmm...

em ritu aku balik kampung ari kamis, fligh kul 4.20, smpai sane pakcik amik. papa mama smpai kul 9 mlm. smpai2 jer, makcik n nana da d umah. so pagi raye mcm biase la bemaaf2an kan, tapi perasaan teruja tu xmcm dulu, yelah klu hari raya budak2 la paling seronok skali kan. dpt jalan2 keliling kampung kumpul duit raye, tapi da besar ni xrse best sgt la, biase jer. em pagi2 pas smayang raye n bermaafan tuh, g umah tok lang putih kat area situ gak, ala tok pade putri sarah liyana tu, pelakon yang mcm nak dekat2 popular dah tuh..em promote plak, dier kire 2 pupu ngan aku la. mmg fmly aku baik la ngan belah dier. coz ayah aku kire cousin yang rpt ngan mak dier. n pastu lepak umah melayan tetamu smpai la ke ptg.. tapi tahun ni mcm xrmai sedara mare yang dtg, rmai2 tu rmai la.tapi mcm xcukup mcm tahun lepas. 

mlm raye ke 2 kot xsilap aku, kitorang sedara mare g men bowling kat giant kat taman selasih. ingat pas g men  bowling nak p karok, tapi da tutup plak, cepat betul karok kat giant tu tutup.

n pejam celik da smapi ari selasa, flight aku kul 3.20. papa mama kul 11 da gerak balik da. pastu smpai umah terasa mcm nak balik kampung balik, rse xpuas lagi beraya. n ari rabu aku ingat nak masuk ofis, tapi terbangun lambat plak. rugi betul aku xmasuk ofis, da la bos aku xder..hahahah... lambat sudah...

papepun skali lagi aku nak ucap selamat hari raya, maaf pada semua sekiranya aku d wat salah yang sengaja atau yang xdisengajakan... Daa... opssss, sebelum ni meh layan pic hari raya..heheh ;-)

 
~ my family ~

with my lovely mama..



 

 

Tuesday, 7 September 2010

~ berBuke ~

salam..lupe nak cite, ari sabtu yang lepas (4 sept 10), g berbuke ngan mmber2 teknik PD kat village view kat bangi. so mcm biase la kali ni ietod yang handle, semangat ape tah minah tuh..huhuh...n tarikh tu jatuh mase birtday epit, happy birthday epit!

mule2 jnji gomok yang amik aku, almaklumlah aku kan xreti drive..pastu cm lambat, iejang yang dtg amik aku. so aku smpai kat petronas sane, tgok rmai yang da d, pas aku smpai syakir plak smpai. rmai gak la yang dtg ritu, n suprise umeir pun d.hahahah... em pastu mase da berbuke, ieta, siah n intan baru smpai. em lame xjumpe dorang. 

pas berbuke tu, lepak sembang2 kat situ, n bile borak2 n bukk cite zmn sekolah, mmg pecah perut gelak, baru aku teringat sebenarnye banyak kenanangn kat sekolah tuh...

pastu dlm 9 lebih gerak dr situ, plan nak g melepak. tapi epit nak balik, dier d jnji ngan mmber2 dier. so lame2 dak2 ni pun nak balik da, coz xder arah tuju. tapi aku xterus balik, g melepak ngan ietod n enol. enol jadi photographer kitorang, da la aku n ietod gile bergambar..hahaha... nnti aku akan upload kan pic..tngggguuuu...

k la aku harus berhenti kat sini, coz keje aku da smpai, kene setle keje dulu..hurmmm, Daa


 akhirnya kami dpt berkumpul 4 org > gomok-iejang-ietod<




~ Selamat Hari Raya ~

salam kalian.. tinggal lagi 2 hari je nak raye da..pejam celik terasa cepat mase berlalu, mcm baru j pose..huhuuh... aku still d ofis, tgok hr ni still lagi penuh ofis ni, tapi aku rse esok da makin skit, smpai la ari kamis. aku kamis keje lagi. nak cuti syg plak, lagipun kamis tu dpt balik halfday.. so ptg kamis baru balik kulim, flight kul 4, cam lmbat plak..msti smpai da buke..hurmm... hhohoh, xsbr nak balik kampung, mcm lame xbalik sane. tapi tahun ni msti mcm xbrape meriah, coz still lagi terasa kehilangan cousin aku bulan lepas..hurmmm ;-(
thn ni jugak xmcm thn yang lepas, arwah tok wan da xder jgk, so xrse mcm dulu raye..hurmm

em dikesempatan ni, aku ingin menyusun 10 jari memohon maaf pda semua, jika ada slh n silap yang aku xsengajakan, atau disengajakan, manusia xpenah lari dr kesilapan kan, so aku mohon maaf seikhlas hati pada semua.. pada yang drive balik ke kampung, drive elok2.. n jage diri sepanjang musim perayaan ni..
da mcm pesanan penaja plak aku rse..hehehe ;p

papepun " SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN "

Wednesday, 1 September 2010

mood oh mood..

salam..rase lame xbercerita kat sini..huhuh.. skang xmcm dulu, klu dulu banyak j mase nak bercerita2..huhu..skang baru rse free skit, selepas berhempas pulas dr bulan 4 ritu..setle gak keje ni..

rini rse mls nak keje, mood raye da semakin kuat..nak plak dengar lagu raye ni..fikiran da ingat kat kmpung jer...
em thn ni banyak kali gak la buke kat luar, last week g mkn kat haven restaurent kat menara tinjau tu, n pastu g mkn kat bangi ngan mmber2 induksi..n skang ni aku terasa mcm nak mkn ns lemak, cam lame xmkn..hahah...

em kene stop skang, tibe2 plak d keje memanggil2..nnti aku smbung lagik..daa..


Friday, 13 August 2010

Ramadhan datang lagi.....

salam....

dikesempatan ni nk ucap selamat menjalani ibadah puase dengan penuh kesabaran, moga Allah memberkati kite semua...amin...

~Muara~

salam... em sabtu lepas (sabtu atau ahad, aku pun lupe, skang mmry aku low nak mengingat ni..huhuh) aku n family g klang, mkn kar muare dengan family kwn mak aku. 

mmg puas hati la mkn kat sane...huhuh...sedap... pastu plak lepak2 kat tepi laut (laut ke tasik aku pun xtau...aslkan d air, same jela..hahahahah ;D)

jom layan beberapa pic yang di snap oleh afan, adik aku...dier jdi photographer, so pic dier xder..huhuh...





Perginya dia....

salam kalian..terase sangat lame xupdate..terlalu kesuntukan mase mmbuat kan aku xleh nak update blog ni..hurmmm...seriusly trase sgt2 bz.. (bile la nak rase ketenangan tu..)

em entry kat ats mcm sedihkan, tapi mmg sedih... em aku xingat la date nye, tapi ari kamis la, 2 minggi lepas kot, cousin aku yang duk kat kulim meninggal dunia coz excident, nak kate close sgt tu xder la, tapi kami mmbesar skali la..sbb aku kan dr kecik mmg raye kat kulim..so agak terasa la kehilangan dier..nak pulak mase aku study sane, d gak borak2 ngan dier mse dier dtg kg..

aku dpt berita dier meninggal time tu aku nga nak iron tudung kot, utk keje ari jumaat tu. mama tibe2 ketuk bilik aku gtau kak ayu call kate cousin aku tu meninggal, n mama suh aku g panggil papa kat surau. aku blur jap (mmg tekejut la kan, jantung aku tibe2 rse berdebar sgt2 ;-( so aku g la surau tu nak panggil papa la, tapi aku xtau cara nak masuk surau tu, coz dorang nga start nak bace yassin, xkan aku nak masuk celah plak kan. tibe2 aku nmpak d 2bdk laki mcm baye afan la, aku suh dier panggil papa, tapi dier kate xkenal. bdk mane tah tu, aku pun xpenah tgok. aku tunggu lame gak la, rupenye dier xpanggil pun, hampeh nye bdk..nsb bek nmpak pkcik yang 1 blok ngan aku, aku suh la pakcik tu panggil kan.. 

aku nak balik kampung tapi aku betul2 berbelah bahagi, coz jumaat tu aku d meeting penting gak la.. em so mama ckp xpayah balik, coz afan baru balik dr redang, seminggu dier kat sane d aktiviti sekolah. lagipun dier skolah. so dlm kul 4pgi tu mama balik ngan papa. mmg terkilan la aku xdpt balik, tapi aku xlupe sedekahkan dier surah yassin n al-fatihah, moga roh dier dcucuri rahmat..

mama n papa balik kl ari sabtu, n mama cite cousin aku tu excident kat highway sg.petani, dier dr polimas otw balik coz wekend. dier langgar lori, dier xperasan lori tu brenti.. mama ckp muke dier bersih sgt n nampak tenang jer. cousin aku ni mmg baik la..baik sgt..

al-fatihah buat faiz abd halim...moga roh nya dicucuri rahmat...amin ;-(


Monday, 26 July 2010

~ crite yang menarik ~


Berapa ramai suami yang boleh jadi imam???

~ Salam everyone..em aku dpt crite ni dr 1 blog, em mmg aku sgt2 setuju ngan crite ni...huhhu..jom layan jap ~

Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati.


"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!"


Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Setelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.


''Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat.


Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga.


Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup.


Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.


Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.


Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal.


Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola.


Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah.


Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.


"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?"


Dengus teman wanita yang lain. Betul juga. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini.


Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.


Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa 'queen control'. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang.


Jika wanita disuruh belajar, apa salahnya kalau lelaki pun belajar!


Monday, 5 July 2010

~ Semua TeNtang Kita ~

waktu terasa semakin kelabu
tinggal kan cerita tentang kita
akan tiada lagi kini tawamu
tuk hapus kan semua sepi di hati

ada cerita tentang aku dan dia
dan kita bersama saat dulu kala
ada cerita tentang masa yang indah
saat kita berduka, saat kita tertawa

teringat di saat kita tertawa bersama
ceritakan semua tentang kita ~



Sunday, 4 July 2010

go GeNting...Go go go.......

salam everyone...huhuhu...lame xberbloging..huhuh, em tgok entry kat ats tu, so aku nak cite psl genting la kan..
2/7 kitorang plan nak g genting, g sane 2hr1mlm..so khamis mlm tu gomok da dtg umah aku, tdo sehari. coz pagi2 nak gerak...

so dlm kul 7 lebih g amik B, dier duk kat ngan umah aku ni jer..pastu g amk epit n choi kat train seri kembangan, d gak la beberapa probs..tapi aku mls nak crite coz nnti mcm xbest plak, coz aku nak cite benda yang happy2 jer...n pastu g jumpe chapik kat petronas sebelah tesco ampang tu, drop epit n choi naik ngan chapik. coz kitorang nak g amik ietod ngan airnol plak..so g setiawangsa amik ietod n airnol kat stesyen putra. so jumpe la dorang sume kat bhp after tol ke genting... kat sane gebeng da tggu..g dlm 3 kete...

smpai ats tu dlm 11 lebh kot..so start dengan men kat outdoor theme park tu...ikutkan hati aku cm mls nak masuk, coz aku bukan brani sgt nak main2 ni..tapi sbb dorang sume masuk, rajin plak aku nak lepak luar tu kan..so masuk la skali.. 1st game yang dorang nak main solero tu, aku, gomok, ietod n airnol xmen. so kitorang cume jadi tukang amik gmbar jer.. em ari jumaat pun rmai orang kan kat situ, kene la menunggu gak..huhuh..
2nd game dorang men roller coaster tu, aku xnak men, tapi dorang pksa, dorang kate sume kene men, klu sorang yang xmen sume xpayah men..huhuhu...so aku pun wat2 la muke berani..smapi jer turn nak men, mmg aku rase mcm nak patah balik...hohohoh...mmg rase nyawa aku tggl kat ats eh..rse sakit tekak aku menjerit jer..xnak aku main da...hahahha..pastu break g mkn jap kat kfc..tapi rmai yang tapau mc'd.
pastu dorang g men tikam2 tu..aku tukang memerhati jer..ietod n gebeng j dpt bear.. pastu plak g men roller coaster yang satu lagi, yang masuk smpai kat kfc tu..huhuh..xder la mencabar mcm yang satu lagi, tapi terjerit gak la aku..then pastu g men yang mcm kapal tu..huhu..

then kul 7 balik apartment..kitorang stay kat apartment ria..kul 9 g karok plak..smpai la dekat kul 11 lebih..mmg sgt sejuk la, coz dengan hujan nye..huhuhuh...mlm tu lena xlena la aku tdo, penat mmg penat, tapi sejuk gile buat aku cm terseksa nak tdo..huhuh... n esok nya dlm kul 11 lebih gerak trun, n pastu mkn kat ngan skyway tu d kedai2 mkn..n pas mkn lepak alamanda jap, dorang layan bowling. aku teman gomok cari hadiah utk birthday party anak buah dier. pastu lepak lagi kat warisan, mkn jap. n dlm kul 7 aku smpai umah..

mmg terasa cepat sgt mase berlalu, cam xpuas g jumpe n sembang2 ngan dorang sume..insyaAllah nx time plan g pulau plak..hopefully plan tu berjln dengan smooth..pape pun aku syg korang sume! thanks for ur commitment ;-) jom layan beberapa pic kat sane..huhuhu

with airnol n gomok
epit-gebeng-choi-bdak-chapik-B
ietod~gomok


> us <

ader banyak lagi pic tapi sume kat camera gomok n gebeng..huhuhu...


Monday, 31 May 2010

wEKeNd wiTh My FaMilY

salam.. em ari sabtu (smalam), pas balik kenduri, aku n family g mkn kat luar, sbb adik aku balik umah. so mama nak belanja, coz she APC this year..huhuhu..congrates mama... so kitorang g mkn kat kedai khratong (mcm tu kot ejaan dier), kedai tu kat sg besi. kedai mskn thai..em kedai dier biase jer, tapi mmg sedap n mhl eh..hohho..tp mmg puas la mkn, coz sgt sedap...

after g mkn papa tanye nak g mane pasni, afan mcm biase dier suke tgok movie, yang syaza plak ajak p karok. papa suggest kat sumit, n adik plak ckp kat mines d gak. ale2 mama ckp g alamanda sudah, dekat j ngan umah. so mlm tu xrmai orang sgt, maybe awl lgik kot.. mule2 kitorang layan 1jam jer, tapi terasa cam cepat sgt plak, so papa tmbah lagi satu jam, mama malu2 plak nak nyanyi, aku n syaza layan j karok..huhuhu.. papa sore dier mmg sedap, lebih kurang mcm jamal abdillah, bukan nak membangga kan ayah sendiri la, tapi hakikat mmg betul, n penyanyi kesukaan papa pun jamal abdillah coz lagu2 dier pun sedap. afan pun layan karok gak, tapi dier mcm biase la lebih suke lagu2 korea, jgn xtau hafal eh lagu2 tu, wlupun lirik kat tv tu lirik korea..huhuhu..

dlm kul 12 abis karok n terus beredar balik umah, mata pun da berat da..huhuhu.... meh layan pic mlm tu..huhuh