Sunday, 24 January 2010

hari esok yang bakal menjelang...


salam everyone...esok akan bermula lagi minggu yang baru...hurmm terasa sgt cepat mase berlalu, dan esok jugak cnfirm aku kene ot smpai kul 7, coz nak siapkan preparation utk bengkel ari sel&rabu.. hurmmm, wekend ni just lepak di rumah, xder plan nak kemana2, tringin nak g laut la, holiday kat sane... cari ketenangan (boleh gitu)... yela wlupun baru beberapa bulan keje baru ni, terasa stress jugak..so ape slhnya g holiday tenangkan jiwa+kepala ni.. nntila akan dirancang kemudian...

em bulan 2 ni mmg full dengan orang tunang+kawin.. 14 ni mmber aku kym tunang, n 20&21 mmber poly, mimie kawin.. kawin akhirnya dier setelah beberapa tahun menjadi tunangan orang n melalui pelbagai rintangan (ceh mcm d pengalaman j.. 14 tu jugak officemate aku kawin.. trase cm da tua plak bile sume ckp psl kawin j..hurmmm.... tapi xpe, still mude lagik.. baru 24 kan (opss still lagik 23 ok, bulan 4 lmbat lg,)..heheh ;p

2 hari ni aku cam rase down sikit, xtau la nape..em bile renung balik, xsume yang kite inginkan akan kite dapat or miliki..tapi kadang2 hati ni degil nak jugak mengejar sesuatu yang mungkin kite ssh nak dpt... ntahla.. (xperlu emo...hati aku berkata begitu, harus kuat dengan apa yang berlaku, pasti ada hikmah yang tidak kite katahui, harus kuat untuk melalui hari2 esok...doakan aku terus kuat..)



Tuesday, 19 January 2010

> YesteRday <

salam...ni baru rase free skit... nak crite psl smalam...1 hari aku sgt2 la bz+xtenang.. kul 2.30 start meeting, xtau nape aku pun kene mausk meeting tu, cam xder kaitan pun. mmg sgt mengantuk la aku sepanjang meeting tu.. nsb bek leen ader, staff pre yang bertukar ke unit aku. so xder la sorg2..hurmmm

n ni aku nga siapkan khadiran meeting smalam, n ingat nak balik awl rini, skt pinggang aku stay lame2 ni.. n td kpsu aku bg arahan suh aku tukar tempat ke tmpt pn asma, aduhhh... mls betul aku berpindah2 ni..da la tmpat duer xbest..mmg tmpt org lalang plak..nak letak file ni pun cam xder space j kat sane.. hurmm..ikutkan aje la... n this week aku d lagi 2 hr untk class jait tu. n ingat nak blaja jait manik plak. ptt blaja jait manik dlu kan, coz mesin pun bukan d pun. tp xpla, atleat tau la jugak skit2..huhuhu... 


Friday, 15 January 2010

work----WoRk---woRk


bile ckp psl keje ni mmg xkan abis, keje da setle dtg plak keje yang baru...rase baru nak relaks jp, tapi da dtg keje yang lain..hurmm.. terase sgt letih rini, keje dari smalm xsetle2..pning pale aku banyak sgt pindaan nya.. hurmmm.. baru skang tau keje, klu x dulu banyak relaks j..skang ni amik ko, xsenang duduk dibuatnye...huhuhu... penat tangan aku mendail no di telefon, call mcm2 orang untuk meeting isnin ni..nsb bek aku d skill mcm ne nak tepon org. (chewah ;p) em yela dulu slalu gak wat call berkenaan ngan postcab.. skang cara nye sama, cume isi nye j lain..

smalam lepak ngan mmber aku (shidot) kat dataran pj, saje boring duk umah. skali skale lepak kat sane best gak..tgok tasik, n budak2 yang berkejar-kejaran, cam tenang jap kepala otak+hati ni... bile lepak sane, tringat mase form 2 dulu, waktu awl2 pembukaan putrajaya ni.. kire2 dah nak masuk 10 tahun aku kat sini kan..rase sekejap j mase, n da mcm2 gak yang membangun kat sini. klu nak crite psl dulu, hurmmm xpayahla aku cite, takut j dengar..dikelilingi hutan jer kat sini..tibe2 aku rndu zaman sekolah kat sini.. ;-(

to be continue...
nak start keje da, wlupun waktu keje lum start lagik (ceh konon rajin ;p)


Wednesday, 13 January 2010

> hurmmmm <

morning... em pagi ni d meeting caw kul 9, smalam tunda, baru arini aku tau.. klu kat sini, lebih banyak pkai email dr memo, coz maybe nak budget ketas kot... (2 yg ak tau la), so mmg setiap hari kene tgok email moe, klu xtgok takut terlepas email penting2... so pagi ni aku xder mood nak breakfst, maybe nnti kat meeting d kuih+air..

xtau laa nape this week rase sgt lemah+penat.. prasaan ni mcm kacau bilau (em betul ke ayat aku?whtever), dr hari isnin d meeting, n esok xder, start blk hari jumaat n isnin depan..setiap kali meeting aku jadi cam kelam kabut j, kene jd runner hntar pape dok, n kene call caw utk makesure wakil dorang dtg..oleh sbb aku sorang j pt unit ni, so pape j aku.. sumtimes ok la, sbb xder la boring xder keje. tapi agak penat gak, sbb ntahla, rase xleh kemana, coz kene standby j smpai bis meeting...

arrrgggghhhhh....xtau la nape aku rase serabut sgt ni...hurmmm...


Tuesday, 5 January 2010

happy tuesday...


morning everyone...

rase cam lame aku xupdate, xtau nak criter pe..huhuhu..padahal ari2 j online... smpai j ofis, rase sejuk sgt. mmg kuat la aircond kat sini. smalam aku lambat masuk ofis, lmbat 2 min. nak kene amik t/tgn psu nnti. dier cuti plak. klu kat sane, xstraight kot mcm ni, sbb ktorang jugak yang jage punch card. hehe.. (betul x rom
?) em rini aku kene jage kaunter, kul 2-5. mcm mls pun d, da la aku xkenal sgt ngan orang kat sini lagi. kat sini pun rmai guest yang dtg, nak jumpe orang pakej la, org sistem la. mase tggu penempatan tu dulu, sempat la aku baja ngan sorang kakak tu jage kaunter, mmg sgt bz eh, nak plak belah petang...aduh sgt nerves plak aku ni..hurmmm

em last week aku g clas menjait, kwn2 aku dengar cam gelak j. klakar ke? em xpla, asl d mint boleh jalan j. so aku amik class tu bwh giatmara, aku amik part time. class dr kul 10-5. mmg mule2 tu cam giveup j, bayangkan dr kul 10-1.30 tu aku xduduk langsung. potong kain la, biase la mule2 lagi. so agak slow skit la. em aku tggl 3 class lagik j.