Saturday, 27 February 2010

jaLaN2 with J

em pagi tadi j (mmber aku kt kym dulu) dier call aku, tapi aku klu nga tdo mmg harapan la nak angkat phone kan..hahaha...em pastu aku dpt msg dier, dier tanye aku free ke x. aku ckp jela free n dier ajak aku p semua house dier nak cari brg2. aku ingt dier kat kl tapi rupa2nya kat melaka, gile jauh dier nak cari brg.

em dlm kul 12 camtu dier smpai, mmg lame gile weh aku xjumpe dier, last aku jumpe mase 2005 kot xsilap kat mlk time tu..huhuh..mmg da lain la dier (tp agak frust xdpt amik gmbar pun ngan ider, sbuk sgt mncari brg2), dier dr mlk ngan adik ipar die. so aku pn terus ke semua house, dgn aku pun ingat xingat j jln nak ke sana, yelah da biase nek public trnsport, sennag j terus smpai. klu nek ngan orang pun, mmg harapan la aku nak ingat jalan. tau2 da smpai gak..tapi nsb bek td aku punya jalan mmg betul, cume time nak balik j boleh plak tersest smpai ke cheras, patah balik n nsb baik xlama sestnye tu.. 

act, j nak cari brg2 utk wat bunga telur.n aku baru tau kat semua house tu d kedai2 utk brg2 kawin..cantik sgt, n mmg rambang mata aku..huhuhu.... n pas g semua house tu, g singgah sogo jap beli brg m.a.c... n pastu gerak balk..arini mmg sgt rmai orang kt kl, nak kate gaji lum lagik..huhuhu... papepun cam best dpt spend time ngan j.. serius rndu nak lepak2 ngan dak2 kym..rndu dorg sgt!!! ;-(


Tuesday, 23 February 2010

eXam

hallu... em esok n luse aku d xam, doakan aku leh jwb ye korang..n moga2 tenang ht aku time buat xam nnti...
amin..



Sunday, 21 February 2010

MimiE weDdiNg

em banyak sgt jemputan kawin bulan ni, dr minggu lepas lagi, tp sorry pada yang aku xdpt pegi, to aleen (ko terase eh, sorry sgt2 leen, xdpt elak) n pada marrina, officemate aku (sorry jgk xdpt  g) n tdi rini aku free so aku leh g la umah mimie kat sekinchan..g dlm kul 10 lebih, n jnji ngan fa (my classmate time poly) kat sheel gombak.. so smpai dlm kul 1lebih. nsb bek xtelepas tgok mimie kawin. papepun congrates aku nak wish pada mereka2 yang da bergelar raja sehari..moga berkekalan hingga akhir hayat..dlm kul 3 tadi td aku gerak balik da. agak jauhla perjalann nya..huhu so meh layan jap pic ni sekitar wedding mimie..


 
 sempat lagi amik pic ni time tggu fa..huhuh
 
smpai2 j terus masuk bilik pengatin cari mimie.huhu,cntik dier kan
 
 akhirnya, sudah menjadi isteri orang..congrates dear..
  
 my classmate, seblah aku daia, mah, amy, fa, n baju merah tu zik n azri
  
 kami2 j yang hadir wakil dr dat A
 
lastly smoga berbahagia n berkekalan smpai akhir hayat


Tuesday, 9 February 2010

+++perutku meragam+++

rini aku cuti, so rest j kat umah..xtau nape pagi2 skt perut, tmbh plak ngan senggugut..hurmm..g klinik td jumpe ngan nurul, mmber aku skolah putrajaya ni..em so ni aku rest j, rase perit sgt perut aku ni, pas mkn bubur+ubat td, ok da..kureng skit mmbuang nye..hhhuhuhu..

ni tgok mcm ujan, ingat nak kuat ptg ni, g mane lagi klu bukan alamanda j yang terdekat. ingat nak beli brg2 harian, nak bis da..n mcm ngidam nak mkn cake chocolate, wah sedpnye bile sbt cake ni..time perut kosong ni mcm2 rase nak mkn nye..hhuhuh ;p

25 feb ni aku d xam pkhdmtn, tapi aku xtau nak bace pe ni. banyak plak yang nak kene bace, asl start bace j nak terlelap mate aku..hurmmm....aku selk2 gitu j. mintak2 la lulus, mls aku nak ulang2, klu leh nak sah cepat j..(keje baru 2bulan nak sah cept..huhuh) 

Saturday, 6 February 2010

update


morning everyone......

rase mcm lame da xupdate, act ari2 j online. tapi cam bz kat sini, so xder mase nak update..
rini, pagi2 da rase sgt sejuk beku...n smalam aku lmbat masuk ofis. lambat 2 min..huhuhu... nak kene mintak t/tgn psu plak. klu kat sane xstraight mcm ni kot. sbb kitorang jgk yang jage punch card (btl x rom?)...huhuhuh.... em rini aku kene jage kaunter kul 2-5 jap g. mcm mls pun d. da la aku xkenal sgt ngan org2 kat sini, tmpat aku ni plak rmai btl guest yang akan dtg nnti...nak jumpe orang pakej la, sistem la, mcm2..ritu aku sempat la blaja ngan sorang kakak tu (jge kaunter), mmg sgt bz..

em last week ari sabtu, aku g class menjahit. mmber2 aku banayk gelak j, slh ke amik class jait? xpla dorang nak gelak pun.. em class tu bwk giatmara, aku amik part time j. start dr kul 10-5. bayangkan dr kul 10-1.30 aku xduduk2, coz potong kain. biasela baru lagi, so slow la aku ni kan...n ptg tu baru start menjait, tu pun mcm kemut j aku gune mesin tu. melatah2 la gak aku, sbb tekejut bunyi mesin tu. huhuhu....so aku tggl lagi 3 hari j class tu...




instruction

salam..  rase best dpt lepak umah, selepas 4 hari bekerja, isnin cuti kan hari wilayah ritu.. so minggu ni xder pe yang menarik pun. em aku pun xtau pe kaitan yang aku nak cite psl entry tu..hurmmm.. tapi aku rase sdikt down mlm tdi..sedih d, kecewa d..mcm2..

kdg2 kite rse mcm xadil..n kdg2 kite cube wat yang terbaik, tapi hasilnya masih tdk memuaskan sesetengah pihak. nak bersuara kite xpunyai hak, just ikutkan aje flow nye.. act mmg aku sgt sedih...da wt yang terbaiki, tp msh d slahnye..hanya Allah yang memahami.. xpla, perlu teruskan hari2 esok..hope aku lebih kuat untuk face n teruskan hari2 esok,,amin...