Monday, 22 March 2010

xtau nak tulis tajuk pe...

morning evryone..em rini start ari yang baru, minggu yang baru. rase cepat sgt mase berlalu..da nak abis bulan mac. em smalam aku dpt tau dr mmber skolah wm dulu, yang ustazah suhaila (cikgu sek agama) da meninggal, coz tummpah darah mase melahirkan anak dier yang ke2. sedih rase, ustazah tu baik sgt, n smlam jugak terus aku bukk album2 mase sekolah rendah dulu..moga Allah cucuri rahmat ke ats roh nye..

n pagi ni, aku dengar dak2 ofis ni nga cite2 yang yanie mentor da meninggal sbb ketumbuhan dlm paru2. smoga Allah cucuri rahmat ke atas roh nye juga..hurmmm...

em act ak nak cite psl sorang mmber aku ni (mmber lame la, mase study dulu2), em aku xpaham nape dier nak sentap ngan aku, mule2 tu mmg la rase bersalah kan, bukan aku sengaja xnak dtg kenduri dier, tapi mmg aku xdpt dtg, n pastu terus senyap j dier. xpaham la org mcm nie, seolah2 memaksa plak dtg kenduri dier. aku xplain da kat dier, tapi reply pun nak xnak..lame2 aku da fedup nak layan kesentapan dier. cume aku nak gtau la, klu dier d kat tempat aku, maybe dier wat ape yang aku wat...hurmmm..pape pn aku nak say sorry la klu dier betul2 sentap ngan aku..aku mls la nak pikir hal2 remeh mcmni, klu dier da xnak kawn ngan aku pun, aku xleh nak paksa kan..terpulangla..penat weh layan prasaan org ni, tapi prasaan sendiri xder sp yang jage pun, so baik aku jager prasaan aku dulu..!



Monday, 15 March 2010

leggaaaa........utk seketika!

salam... em baru terasa lega skang ni, coz tklimat da setle.. ari jumaat ritu aku mmg stress gile2..gile2..nye gile..hurmmm..mmg serabut la aku keje ni, last minute ni yang wat aku sgt benci! tapi nak wat mcm ne, keterpaksaan jugak aku wat. lantakla, sbb aku mmg skit hati..xleh nak cite lebih2 kang kntroversi plak..hahahah,

em pagi tdi aku kuar ofis awl gile, kul 7.20 aku da smpai ofis. smpai2 j aku trus on pc aku, n g fotostat n siapkan tagging.. dengan rase semak yang amat aku terdengar suara yang ntah ssh aku describe..skt menyakitkan hati aku! n tklimat tu berjalan ok la, tapi aku ingat da setle da, tp still d lagi last minute nye keje. agak tekejar la aku kan..hurmmm...benci! benci! benci!!!!!!!!!
n kul 11.45 mcm tu bis da tklimat tu. rmai gak yang xdtg, mknn belambak yang lebih. mmg la sa last minute nye keje, brape org jela yang dtg..hurmmm

n skang ni aku baru rase nak relaks skit da d lagi suara yang dtg..hurmmm..bosan betul la!!! arrgggghhhhh boleh jadik gile aku mcm ni la! (rse nam tmpr muke org laju2 jer!!!)

Thursday, 11 March 2010

berita yang mengejutkan...

salam sumenye..em ritu aku dpt tau from 1 of my classmate kat poly dulu, psl fedaus (classmate aku jugak kat poly, tapi dier smpai sem 1 j, coz dier dpt keje kat kastam klu xsilap aku), dier ckp fedaus sakit teruk coz kene buatan org. last aku cntc ngan ferdaus mase praktikal dulu. dier d call aku, n that time dier sgt gedik (serius aku xsangke, coz dier ni mcm blur2 skit), n dier ajak aku jumpe coz time tu dier nak otw balik jb keje kot, n dier singgah kl jap. tapi aku xleh la nak g jumpe dier coz time tu aku nga praktikal kot, xkan nak suke2 j kuar kan..
n tu la last skali dier cntc aku rasenye...

n mase aku dpt tau dier sakit tu, aku terus dengan segera try call dier, hopefully dier still pkai no yang lame la tu kan. tapi cam xder pun, no tu mcm da xpkai.. n mlm smalam wat aku tergerak hati lagik nak try call, tapi xder jwpn but still ringing.. n dlm kul 8 lebih mcm tu, gueess what? dier call back..sore dier mmg sgt lain, aku ingtkn kot la fmly dier ke kan call nak tau sp yang call no dier ke.. n yang aku tekejut dier bagi salam mmg full, aku tekejut td n tmbah lagik tekejut..huhuhu..n mule2 aku rase cm nak letak j, takut slah org. ni lebih kurang dialog aku la ngan dier..

fedaus : assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..
aku : wslam warahmatullah
ni siapa eh:
aku : ni fedaus ke?
fedaus : aah fedaus, ni siapa?
aku : sihat ke?
fedaus : alhamdulillah sihat..siapa ni?
aku: ni kwn poly dulu, xkenal xpla (smpat lagik nak poyo, padahal aku takut slah org)
fedaus : eh jgnla mcm tu, habaq nama baru kenai? (act dier org kedah)
aku : ni shafinaz, peanut la
fedaus : owh peanut, d kat putajaya ke ni?
aku : aah kat putrajaya. fedaus katne ni?
fedaus : umah
aku : kat kedah ke?
fedaus : aah....
            fgauefgueguitewfefgefuhfuegqoh, bye assalamualaikum warahmatullah hiwabaratuh
aku : wslam waramatullah (sebelum letak tu, aku xpaham ape dier ckp, aku aah kan ajer..n mse ckp ngan dier td pun aku banyak kali suh dier ulang, sbb xpaham ape dier ckp)

em aku xtau sebenarnye ape cite dier, pas letak phone tu aku msg dier, tapi xreply pun..ape sakit dier sebenanrnye ek..huhuh..cnfius jap... apepun aku doakan moga dier sihat sentiasa, amin. pada yang suke buat2 orang ni, hentikanla. xbaik pun. menganiaya orang je. act fedaus ni brenti poly mase sem 2 sbb dier dpt keje kat kastam. n dier sgt pndai matematik, dier klaka n blur jugak..xtau la nape smpai d orang nak buat buruk2 kat dier tu..hurmmmm


Friday, 5 March 2010

sorbb...sorbb...sgt sedih ;-(

smalam aku dpt gak abis kan satu novel ni, n 1st time aku rase sedih yg amat sgt bace nove ni..hurmmm ;-( n tmbah plak aku cam nga tgh down+sdh...mmg tmbh lagi la wat aku sedih..(brape banyak sedih da)..

tp serius la sdh gile smpai aku nangis teresak2 tau..huhuh..congrates la pada penulis novel ni. aku mmg da lame xbace novel ni. dulu time skolah mmgla rajin, nak plak d mmber yang same gile novel. dier lagi gile dr aku..ietod namenye..huhuhu...

tp serius lagik skali, sdh sgt cite ni..hurmmm ;-(

 

 novel by alaf 21, novel dr alaf 21 mmg banyak yang best2...

 
so pada peminat bace novel, boleh la cari buku ni. aku xtau la novel ni baru ke lame, aku pinjam kat library ofis aku..lantak la korang nak kate aku jiwang ke, tapi aku mmg suke love story, tapi love story ni sangat2 sedih..hurmmm.... 



Thursday, 4 March 2010

lalalala....happy...lalalalal

rase sronok sgt arini..huhuhuh..nak tau nape? rahsia..hahahah... ;p


Wednesday, 3 March 2010

aku rindu kamu

morning everyone...rini aku xtau nape cam agak down..n sgt mls nak dtg keje..hurmmm...  tibe2 aku rase aku rndu kat kwn2, n mase lmpau..n pada dia..hurmmm...


mmber2 poly

staff d mof

my bff ietod

staff d azmi ismail & co

mmber2 pj, cume pic epah & kina j xder

n pada kwn2 kym n wangsa maju..pic dorang aku da terdelete dlm 1 pndrive...sgt sdh, ni pun aku mintak sara yang send balik sume pic mase kat poly dulu..
hurmmm i miss them damn much!!!




Monday, 1 March 2010

nothing+sakit+bosan

hello everyone..rini xder pape yang best..n wat mase ni keje pn xbanyak, so sgt bosan...n perut aku ni wat hal plak (period), soo mmg skt xingat nye..rse cpt plak kitarannya...hurmmm...

nak balik lunch jap g, mmg kene balik..n kene prepair meeting plak kul 1.45 jap g..gile awl meetingnye.. em aku rse nak balik skang j, tapi cam xboleh..aduuuhhhhh....! ;-(