Thursday, 11 March 2010

berita yang mengejutkan...

salam sumenye..em ritu aku dpt tau from 1 of my classmate kat poly dulu, psl fedaus (classmate aku jugak kat poly, tapi dier smpai sem 1 j, coz dier dpt keje kat kastam klu xsilap aku), dier ckp fedaus sakit teruk coz kene buatan org. last aku cntc ngan ferdaus mase praktikal dulu. dier d call aku, n that time dier sgt gedik (serius aku xsangke, coz dier ni mcm blur2 skit), n dier ajak aku jumpe coz time tu dier nak otw balik jb keje kot, n dier singgah kl jap. tapi aku xleh la nak g jumpe dier coz time tu aku nga praktikal kot, xkan nak suke2 j kuar kan..
n tu la last skali dier cntc aku rasenye...

n mase aku dpt tau dier sakit tu, aku terus dengan segera try call dier, hopefully dier still pkai no yang lame la tu kan. tapi cam xder pun, no tu mcm da xpkai.. n mlm smalam wat aku tergerak hati lagik nak try call, tapi xder jwpn but still ringing.. n dlm kul 8 lebih mcm tu, gueess what? dier call back..sore dier mmg sgt lain, aku ingtkn kot la fmly dier ke kan call nak tau sp yang call no dier ke.. n yang aku tekejut dier bagi salam mmg full, aku tekejut td n tmbah lagik tekejut..huhuhu..n mule2 aku rase cm nak letak j, takut slah org. ni lebih kurang dialog aku la ngan dier..

fedaus : assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..
aku : wslam warahmatullah
ni siapa eh:
aku : ni fedaus ke?
fedaus : aah fedaus, ni siapa?
aku : sihat ke?
fedaus : alhamdulillah sihat..siapa ni?
aku: ni kwn poly dulu, xkenal xpla (smpat lagik nak poyo, padahal aku takut slah org)
fedaus : eh jgnla mcm tu, habaq nama baru kenai? (act dier org kedah)
aku : ni shafinaz, peanut la
fedaus : owh peanut, d kat putajaya ke ni?
aku : aah kat putrajaya. fedaus katne ni?
fedaus : umah
aku : kat kedah ke?
fedaus : aah....
            fgauefgueguitewfefgefuhfuegqoh, bye assalamualaikum warahmatullah hiwabaratuh
aku : wslam waramatullah (sebelum letak tu, aku xpaham ape dier ckp, aku aah kan ajer..n mse ckp ngan dier td pun aku banyak kali suh dier ulang, sbb xpaham ape dier ckp)

em aku xtau sebenarnye ape cite dier, pas letak phone tu aku msg dier, tapi xreply pun..ape sakit dier sebenanrnye ek..huhuh..cnfius jap... apepun aku doakan moga dier sihat sentiasa, amin. pada yang suke buat2 orang ni, hentikanla. xbaik pun. menganiaya orang je. act fedaus ni brenti poly mase sem 2 sbb dier dpt keje kat kastam. n dier sgt pndai matematik, dier klaka n blur jugak..xtau la nape smpai d orang nak buat buruk2 kat dier tu..hurmmmm


No comments: