Thursday, 22 April 2010

Wednesday, 21 April 2010

doWn...DowN..dOwn..

salam..i fel so down today..dengan keje..dengan life..hurmm..GOD,,nape ssh sgt life ni..hurmmm...
semua org slalu ckp, perlu kuat hadapi pape pun mslh, sbb ape yang terjadi mesti d hikmahnye..tapi untuk aku memahami skang ni, ssh nye...fell like wana kill my self!! n pegi jauh2, tp org kate jugk xleh lari mslh.. hurmmm.. ;-((((


Sunday, 18 April 2010

inDuksi-hari ke3 n seterusnya..

salam everyone..em still lagi dlm mood induksi..em xingat da nak story each day..but seriusly cam rndu kat induksi n kwn2 yang lain..klu ikutkan hari ni nga dengar taklimat lagi xsilap..

n aku terus nak jump cite psl birthday aku..birthday aku jatuh hari selasa, n yang paling best jatuh mase hari dinner.. n mase dinner tu aku ngan an mmg interprem gile, coz kitorang ajk persembahan. so setiap kali d penyampaian hadiah, aku ngan an akan naik pentas mengiringi hadiah tu..so rasenye mmg banyak gile kowt gmbr aku..so aku pun wat2 la muke comel kan (wlupun aku sedar xberapa comey) hehehe...

n tibe2 en yadi (1 of our urusetia) pgg mike n ckp d kjutan, d beberapa name yang dipanggil la, termasuk la name aku. mmg aku xbudget gile la utk celebrate bday. n aku sgt terharu sbb aku diberi penghargaan mcm tu, oleh sbb bday aku jatuh hari 2, en yadi mintak aku beri sedikit wish n tiup lilin cake tu, tapi aku xberjaya tiup, ijam (ketua kump an yang tlg tiupkan sbb aku ngan ijam yang kene berdiri kt depan skit dari yang lain2 tu. coz bday dier 12apr..seriusly aku xpenah rase happy gile2 mcm tu, sgt terharu, rase nak nangis tapi hati air mate aku time tu payah bebenor nak jatuh..aku xkan lupe saat tu..thnks sgt2 pada mereka yang terlibat..sygggggg sgt kat semua ;-*

pic nnti akan ku upload coz masih menunggu .....

to be continue..


Friday, 16 April 2010

indukSi-haRi keDua..7 apr 2010

rini bangun awl skit, kak aini kul 6 da kejut bagun, aku kunci jam kul 6.20am..em hari 1st mcm biase la pengenalan diri, n pastu aktiviti group, ok la, best sgt, xngantuk pun. tapi cam sedih aku xsame group ngan an n kak aini. mule2 boring gak, aku ni kan lambat skit nk masuk ngan org. so take time skit, smpai aku mcm di lable xbanyak ckp. sbb d satu aktiviti yang ketua kumpulan kene pilih sp ahli group yang xbanyak ckp n kene ckp kat depan..so ketua aku pilih aku n kak ita. aku redha jela, mls nak pk2 kan, n ucapan aku pun sgt simple. biase la hari 1st, blum serasi lagik..heheheh... smpai la ke petang d aktiviti group, so mmg xngantuk la..



smpat lagik aku bergambar ngan an, gile camera skit..

with kak aini n an..

ni ketua kumpulan aku, azrul. muke mcm swet je kan, tapi da kawin da..huhuh

group aku...azrul, abg hanif, kak ina, n ary

ary, kak has, kak dila, kak wan (xnmpak sgt muke) n kak ita

group aku jugak..sume da duduk dlm group mase ni..

mlmnye taklimat psl pengucapan awm, setiap sorang akan diberi tajuk n kene berucap kt depan dlm mase 3-4 minit. n aku dpt topic psl "pencapaian atlet negara dalam arena sukan antarabangsa" aduh ape aku nak ckp tah psl tajuk ni, klu kat lelaki boleh la kot, cm xsesuai je pmpuan ckp psl sukan ni. da la aku bukan suke sgt pun tgok sukan ni..


 
to be continue....


inDukSi...Hari PertaMa... 6 Apr 2010

em mmg excited gile aku nak pegi induksi ni, coz aku rase hilang skejap tekann d ofis..so mlm 5 apr tu mmg aku agak kelam kabut nak aku pning pale nak bwk baju bape helai untuk stay sane lebih kurang 9 hari..aku ni klu bawak brg mmg mcm nak tinggal sane lame benor..huhu, wlupun aku cube bwk just yang penting j, tapi mmg akan nampak banyak gak. mcm nak tinggal sebulan jer,hahahha...

so dlm kul 11 lebih mcm tu aku kuar umah, ayah aku hantar smpai kfc sungai besi, an n kak aini tunggu sane, coz aku tumpang an..b4 tu aku singgah mof amik buku kat rom, punyala smangat nak bwk buku (smpai sane xgune sgt pun buku tu, wat penat aku jer)
so smpai melaka dlm kul 1.40pm, register kul 2.00pm. so g mkn jap kat jj, lapa gile weh dr pagi xmkn..

so dtg balik kul 2.45 n alhamdulillah aku, an n kak aini satu umah. ok la apartment dier. hotel dier pun senang j nak carik coz tepi jalan jer. 1 umah dier bagi 9 orang, coz d 3 bilik. ok la sbb bilik dier besar2, n aku share 4 orang satu bilik, coz bilik aku besar skali rasenye, skali ngan kak zura dr puchong. mule2 nmpak dier mcm pendiam jer, tapi sebenarnye klaka xhingat nye. penat aku gelak ngan dier tu..(tibe2 plak rindu kat dier)..

 best gak bilik dier..huhuh

so mlm 8.30 taklimat pengenalan bermula, n b4 tu g mkn kat cafe htl tu. mknn dier ok la..abis lmbat gak taklimat tu, xingat la..n esoknya bermula jadual taklimat, n aku tgok jadual dier agak pac la..sabtu ahad pun d class, hurmm..baru ingat nak jumpe j, my n jaydah. tapi mmg xder mase n kesempatan...

to be continue.....


Monday, 5 April 2010

inDuksi

hallu..esok aku pergi INDUKSI..yahooo..penantian ku berakhir...nnti akan ku update psl induksi..babai..


Wekend..

Salam...ni nak cite skit psl wekend ritu, xder pape aktiviti pun, just lepak kat umah j sabtu, bosan! em mama kuar g kl kot, klu aku tau, aku follow skali, coz cam bosan duk umah, n mama balik pastu cite psl birthday present aku, mama mmg suke bagi hadiah awl2, mls nak simpan katenye. n this year, mama beli kan aku kain baju batik+skali ngan tudung. huhu, coz mama kate aku xder baju batik yang mhl2 skit. ala aku bukan xkisah pun, asl ok dipakai aku sauk je..huhuhuh.. pndai mama pilih sbb wane pink, mama tau aku suke wane pink, so klu beli pape pun msti mama akan pilih wane pink untuk aku..huhu...


n ari ahad tu pagi dlm kul 11.30 mama ajak kuar, g beli brg2 skit, n pastu singgah kamdar kat diplomatik tu, xbanyak sgt choice, coz kecik j kedainye.. n aku pun beli 2 helai kain, coz rse cam lame xbuat baju..huhu, slalu time mcm ni, fmly aku da sbuk psl baju raye, tapi xtau np thn ni slow skit. yela dulu time study mama yang sediakan baju aku. skang da keje sendiri la kan. tu yang slow jer..hahaha



sempat g pos b4 kuar (sudah mesti..hehehhe ;D)



ni kain yang aku beli, beli wane merah sbb aku xbanyak kain wane merah, n wane pink tu, msti kene beli (xtau la nape, mata aku ni pantang nmpak wane pink, huhuh)
balik umah terus tdo, cam letih berjalan...

Thursday, 1 April 2010

Sakit Ini KembaLi MenyeRang!

salam
em mcm yang bulan2 yang lepas, senggugut kembali menyerang!!! hurmmm, rase cam nak amik halfday j rini, tapi cam xbrani..hurmmm... serius aku rse cam nak berguling2 n meraung je ni...hurmmm
mood nak mkn pun lately xder, xtau la nape..org kate klu period ni lagi la selera mkn kuat..hurmm, patutla lately ni aku rase cam down+nak mrh jer..hurmmm