Monday, 31 May 2010

wEKeNd wiTh My FaMilY

salam.. em ari sabtu (smalam), pas balik kenduri, aku n family g mkn kat luar, sbb adik aku balik umah. so mama nak belanja, coz she APC this year..huhuhu..congrates mama... so kitorang g mkn kat kedai khratong (mcm tu kot ejaan dier), kedai tu kat sg besi. kedai mskn thai..em kedai dier biase jer, tapi mmg sedap n mhl eh..hohho..tp mmg puas la mkn, coz sgt sedap...

after g mkn papa tanye nak g mane pasni, afan mcm biase dier suke tgok movie, yang syaza plak ajak p karok. papa suggest kat sumit, n adik plak ckp kat mines d gak. ale2 mama ckp g alamanda sudah, dekat j ngan umah. so mlm tu xrmai orang sgt, maybe awl lgik kot.. mule2 kitorang layan 1jam jer, tapi terasa cam cepat sgt plak, so papa tmbah lagi satu jam, mama malu2 plak nak nyanyi, aku n syaza layan j karok..huhuhu.. papa sore dier mmg sedap, lebih kurang mcm jamal abdillah, bukan nak membangga kan ayah sendiri la, tapi hakikat mmg betul, n penyanyi kesukaan papa pun jamal abdillah coz lagu2 dier pun sedap. afan pun layan karok gak, tapi dier mcm biase la lebih suke lagu2 korea, jgn xtau hafal eh lagu2 tu, wlupun lirik kat tv tu lirik korea..huhuhu..

dlm kul 12 abis karok n terus beredar balik umah, mata pun da berat da..huhuhu.... meh layan pic mlm tu..huhuh






wEKeNd+wedDinG

salam, em wekend ritu ari jumaat cuti wesak day xsilap aku..so aku teman mama g area Pertama hntar baju kat cik yati, n smbil tu jalan cari kain ela..ntah nape lately aku rajin plak beli kain nak wat baju, maybe sbb da keje kot...huhuhuh

em ptg gomok dtg umah, ajak g alamanda, nk beli brg katenye..smpai ke mlm gak la kat alamanda tu, pas bis mmbeli belah, lepak depan mahkamah, kul 10pm baru gomok gerak balik ke rembau....

n ari sabtu aku g wangsa maju, kenduri mmber satu class aku mase sek rendah dulu, maslan name dier. xsangke da kawin da dier, act rmai gak mmber2 sekolah rendah yang da kawin, lelaki pun rmai gak.. mule2 aku cam mls je nak pegi, wan nor ziana (mmber close jgkla mase sek rndah) pun xder call aku, lagipun kat umah aku ni d kenduri gak. tibe2 kul 12 lebih wan tepon aku tanye da gerak ke belum. agak hangin la aku, smalam aku tepon xberangkat plak kan.... em so aku pun sepantas kilat siap, coz nak lan sanding dlm kul 1.30pm. pastu aku suh ayah aku hntar kat erl, ajku smpai wangsa maju dlm kul 1.45 kot.. n jumpe kat umah wan dulu baru g umah lan. lame gak la aku xjumpe wan tu, last jumpe mase form 3 kot..huhuh,,,dier pn nak kawin da bulan 10 ni. 

n smpai2 umah lan, dier da sanding, aku pun menunggu mase nak mkn jer, sgt lapa kot dr pagi aku xmkn kan..em rmai gak jumpe mmber2 sekolah dulu, tapi aku xbrape cam, tupun wan yang tunjuk n refresh balik memory aku. yelah da bertahun xjumpe, muke masing2 pun da lain. tapi best gak la dpt jumpe mmber2 lame, n pas kenduri, jumpe lan n bini dier jap, aku lepak umah wan smpai la kul 4 kot..aku terus gerak balik, ujan pun agak lebat la. nsb bek kat putrajaya ni xujan g. elok aku smpai umah baru nak ujan, lebat plak tu.. so meh la layan pin lan's wedding, xbrape banyak sgt la, coz xbegambar sgt pun...hahhaha.... amik candid jer pun...


maslan with his family


Monday, 17 May 2010

kechiQ WeDdiNg

salam..sorang lagi mmber aku da kawin semalam (16mei10), niza name dier, tapi aku panggil kechiq, sbb orang nye kecik jer. mmber mase kat kym melaka dulu. lame gile xjumpe dier. em senyap2 je da nak kawin. cantik sgt dier smalam. tema purple. em aku g ngan izni, dier amik aku kat star cempaka. my n j dr melaka amik bond kat selayang. so jumpe kat area umah bond. dlm kul 2pm kot kitorang smpai, lalu kat area sane tu, buat aku teringat zaman2 stuady kat kym dulu, coz aku rajin gak lepak umah jaydah kat sane dulu2. huhuhu... tapi jaydah xder smalam.

pas mkn2 kitorang gerak, xlame pun. coz orang cam rmai, pastu panas gile plak..huhuhu.. so mase kechiq nak mkn, kitorang g jumpe dier slm n nak balik. mmg xsempat nak amik2 gmbar, coz nak tggu cam lame lagi jer. 1 j kitorang amik gmbar, tu pun kat camera man nye. so dlm simpanan kitorang mmg xder la pic wedding kechiq. xpla, nnti leh mintak nak tgok ngan kechiq.. papepun nak wish la selamat pengantin baru kat kechiq..smoga berkekalan smpai akhir hayat. emmm bulan 7 nnti sorang lagi mmber kym aku nak naik pelamin, my name dier..huuhuhu..berderet mmber2 nak kawin...

so after g wedding kechiq tu, dorang boleh plak ajak g karok jap. so layan la 2 jam kat karok selayang mall, tu yang paling dekat.. em murahla, kt putrajaya pun mhl gak la..hurmmm...so jom layan pic2 ni.. huhuh


with izni

bonding-my-jay

my-jay

> U S <

>  U S  A G A I N >

Thursday, 13 May 2010

kalah...menang...kalah..menang

salam...sekejap j da hari khamis kan, rase mcm cepat sgt lasa berlalu ni..huhuhuh... rini aku free skit kat ofis, da setle wat surat, tinggal nak tggu surat kuar dr bilik bos n proses terus.

em nk cite skit psl entry kat ats tu, wlupun aku ni bukanla pakar bebenor dlm sukan ni, sebenrnya frust da 2hr aku xtgok 'sayang cendana' slalu aku tgok mlm kat tv9, tp skang ni kan nga demm badminton melanda. so mlm smalam aku cam bosan xtau nak layan cite pe, so aku pun tgok la badmintn. agak frust tgok wong chong han kalah, tapi xpla aku xcncntrate sgt tgok game dier. pastu aku terus melayan badminton team beregu lelaki lwn ngan denmark gak, aku xtau ape name lelaki tu, almaklumla baru tgok badminton ni. tapi layan gak la aku tgok, smpai beremosi aku tgok eh..hahahah... tapi frust jugak la dorang kalah, 1st set j dorang men mcm best, tapi pastu mc hilang sekejap. tapi best la dorang men, cume nasib xberpihak kat malaysia kan, nak wat mcm ne...

tapi aku mcm bengang la dengar comment dr sorang penyokong m'sia ni, dier leh ckp lawan ngan jepun pun kalah mcm ne nak lwn ngan china. hurmmmm...aku nak je jwb balik, ko ingat dorang ni sume masuk game tu nak kalah ker, sp2 pun klu berlawan nak kan kemenangan, tapi da nasib xmenyebelahi dorang nak wat mcm ner... lain la dorang xder berlatih hape tibe2 terus men, mcm tu boleh la nak hentam dorang. ni ntah brape bulan dorang training da kalah, nak hentam kromo plak. ingat la skit dorang nye semangat n kesungguhan dorang, kite patut beri dorang semangat n sokongan. ntah2 bagi ko main kang, belum tentu bagus mcm mane dorang men. klu xbagus xderla dorang tu leh wakil malaysia kan. time menang ko sanjung dorang kan, pujian skit nye tinggi, time kalah ko nak hamun org..ape la nye mantality tu..hurmmmm

pada yang suke m'comment2 tu, pikir positif la, xder sp pun nak kekalahan, sumenye bergantung pada nasib jer. papepun aku tetap sokong malaysia. sokong negara sendiri weh b4 nak sokong negara orang. sedar diri dulu tu okkkkk....huhuhuhh... k nak out, nak g lunch..lapaaaaa


Saturday, 1 May 2010

HappY LabouR Day

salam...hari ni hari pekerja, so nak wo=ish la kepada semua pekerja2...SELAMAT HARI PEKERJA...so ari utk relaks..em pada yang kene keje, wat la keje dengan seikhlas mungkin...hurmmm

em 15 mei ni 'geng2 adik bradik induksi k2b4' wat mcm family da la, sehari bersama di port dickson..so walaupun aku da bayar, tapi msh lagi berpikir samada nak g atau x..insyaAllah klu xder pape yang menghalang, aku g...

so nak crite minggu ni nye crite (ape ayt aku ni..huhu) d ofis masih lagi dlm mood yang sgt bzzzzz.... banyak keje dan semuanya urgent..so mmg rase xbernafas la skit.. 

em aritu aku dpt call dr lubuk (mmber aku mase tek pd), dier gtau aku sorang dak teknik pd meninggal sbb kanser usus. aku mmg la xbrape ingat name2 dorang ni, than pas tgok gmbar baru aku ingat. dak sebelah dorm aku mase form 4. mude lagikan kene kanser, tapi Allah lebih sygkan dier. moga roh dier dicucuri rahmat...

nx month aku start masuk WP1, pada yang xtau WP1 tu waktu keje aku la. kire start isnin ni aku masuk ofis kul 7.30am n balik kul 4.30pm. sebelum ni aku masuk kul 8am, tapi sbb mak aku ajak g same pagi2 aku tukar la, leh balik awl skit..huhuh...

em xder ape da nak crite...mood still lagi mcm xstabillll...... k la gtg...