Thursday, 13 May 2010

kalah...menang...kalah..menang

salam...sekejap j da hari khamis kan, rase mcm cepat sgt lasa berlalu ni..huhuhuh... rini aku free skit kat ofis, da setle wat surat, tinggal nak tggu surat kuar dr bilik bos n proses terus.

em nk cite skit psl entry kat ats tu, wlupun aku ni bukanla pakar bebenor dlm sukan ni, sebenrnya frust da 2hr aku xtgok 'sayang cendana' slalu aku tgok mlm kat tv9, tp skang ni kan nga demm badminton melanda. so mlm smalam aku cam bosan xtau nak layan cite pe, so aku pun tgok la badmintn. agak frust tgok wong chong han kalah, tapi xpla aku xcncntrate sgt tgok game dier. pastu aku terus melayan badminton team beregu lelaki lwn ngan denmark gak, aku xtau ape name lelaki tu, almaklumla baru tgok badminton ni. tapi layan gak la aku tgok, smpai beremosi aku tgok eh..hahahah... tapi frust jugak la dorang kalah, 1st set j dorang men mcm best, tapi pastu mc hilang sekejap. tapi best la dorang men, cume nasib xberpihak kat malaysia kan, nak wat mcm ne...

tapi aku mcm bengang la dengar comment dr sorang penyokong m'sia ni, dier leh ckp lawan ngan jepun pun kalah mcm ne nak lwn ngan china. hurmmmm...aku nak je jwb balik, ko ingat dorang ni sume masuk game tu nak kalah ker, sp2 pun klu berlawan nak kan kemenangan, tapi da nasib xmenyebelahi dorang nak wat mcm ner... lain la dorang xder berlatih hape tibe2 terus men, mcm tu boleh la nak hentam dorang. ni ntah brape bulan dorang training da kalah, nak hentam kromo plak. ingat la skit dorang nye semangat n kesungguhan dorang, kite patut beri dorang semangat n sokongan. ntah2 bagi ko main kang, belum tentu bagus mcm mane dorang men. klu xbagus xderla dorang tu leh wakil malaysia kan. time menang ko sanjung dorang kan, pujian skit nye tinggi, time kalah ko nak hamun org..ape la nye mantality tu..hurmmmm

pada yang suke m'comment2 tu, pikir positif la, xder sp pun nak kekalahan, sumenye bergantung pada nasib jer. papepun aku tetap sokong malaysia. sokong negara sendiri weh b4 nak sokong negara orang. sedar diri dulu tu okkkkk....huhuhuhh... k nak out, nak g lunch..lapaaaaa


2 comments:

ian kacak malas log in said...

ko marah pasal badminton?..biar betul haha

shahz said...

hahahaa...ape yang klakanye? betul pe..