Monday, 31 May 2010

wEKeNd+wedDinG

salam, em wekend ritu ari jumaat cuti wesak day xsilap aku..so aku teman mama g area Pertama hntar baju kat cik yati, n smbil tu jalan cari kain ela..ntah nape lately aku rajin plak beli kain nak wat baju, maybe sbb da keje kot...huhuhuh

em ptg gomok dtg umah, ajak g alamanda, nk beli brg katenye..smpai ke mlm gak la kat alamanda tu, pas bis mmbeli belah, lepak depan mahkamah, kul 10pm baru gomok gerak balik ke rembau....

n ari sabtu aku g wangsa maju, kenduri mmber satu class aku mase sek rendah dulu, maslan name dier. xsangke da kawin da dier, act rmai gak mmber2 sekolah rendah yang da kawin, lelaki pun rmai gak.. mule2 aku cam mls je nak pegi, wan nor ziana (mmber close jgkla mase sek rndah) pun xder call aku, lagipun kat umah aku ni d kenduri gak. tibe2 kul 12 lebih wan tepon aku tanye da gerak ke belum. agak hangin la aku, smalam aku tepon xberangkat plak kan.... em so aku pun sepantas kilat siap, coz nak lan sanding dlm kul 1.30pm. pastu aku suh ayah aku hntar kat erl, ajku smpai wangsa maju dlm kul 1.45 kot.. n jumpe kat umah wan dulu baru g umah lan. lame gak la aku xjumpe wan tu, last jumpe mase form 3 kot..huhuh,,,dier pn nak kawin da bulan 10 ni. 

n smpai2 umah lan, dier da sanding, aku pun menunggu mase nak mkn jer, sgt lapa kot dr pagi aku xmkn kan..em rmai gak jumpe mmber2 sekolah dulu, tapi aku xbrape cam, tupun wan yang tunjuk n refresh balik memory aku. yelah da bertahun xjumpe, muke masing2 pun da lain. tapi best gak la dpt jumpe mmber2 lame, n pas kenduri, jumpe lan n bini dier jap, aku lepak umah wan smpai la kul 4 kot..aku terus gerak balik, ujan pun agak lebat la. nsb bek kat putrajaya ni xujan g. elok aku smpai umah baru nak ujan, lebat plak tu.. so meh la layan pin lan's wedding, xbrape banyak sgt la, coz xbegambar sgt pun...hahhaha.... amik candid jer pun...


maslan with his family


No comments: