Friday, 13 August 2010

Ramadhan datang lagi.....

salam....

dikesempatan ni nk ucap selamat menjalani ibadah puase dengan penuh kesabaran, moga Allah memberkati kite semua...amin...

~Muara~

salam... em sabtu lepas (sabtu atau ahad, aku pun lupe, skang mmry aku low nak mengingat ni..huhuh) aku n family g klang, mkn kar muare dengan family kwn mak aku. 

mmg puas hati la mkn kat sane...huhuh...sedap... pastu plak lepak2 kat tepi laut (laut ke tasik aku pun xtau...aslkan d air, same jela..hahahahah ;D)

jom layan beberapa pic yang di snap oleh afan, adik aku...dier jdi photographer, so pic dier xder..huhuh...





Perginya dia....

salam kalian..terase sangat lame xupdate..terlalu kesuntukan mase mmbuat kan aku xleh nak update blog ni..hurmmm...seriusly trase sgt2 bz.. (bile la nak rase ketenangan tu..)

em entry kat ats mcm sedihkan, tapi mmg sedih... em aku xingat la date nye, tapi ari kamis la, 2 minggi lepas kot, cousin aku yang duk kat kulim meninggal dunia coz excident, nak kate close sgt tu xder la, tapi kami mmbesar skali la..sbb aku kan dr kecik mmg raye kat kulim..so agak terasa la kehilangan dier..nak pulak mase aku study sane, d gak borak2 ngan dier mse dier dtg kg..

aku dpt berita dier meninggal time tu aku nga nak iron tudung kot, utk keje ari jumaat tu. mama tibe2 ketuk bilik aku gtau kak ayu call kate cousin aku tu meninggal, n mama suh aku g panggil papa kat surau. aku blur jap (mmg tekejut la kan, jantung aku tibe2 rse berdebar sgt2 ;-( so aku g la surau tu nak panggil papa la, tapi aku xtau cara nak masuk surau tu, coz dorang nga start nak bace yassin, xkan aku nak masuk celah plak kan. tibe2 aku nmpak d 2bdk laki mcm baye afan la, aku suh dier panggil papa, tapi dier kate xkenal. bdk mane tah tu, aku pun xpenah tgok. aku tunggu lame gak la, rupenye dier xpanggil pun, hampeh nye bdk..nsb bek nmpak pkcik yang 1 blok ngan aku, aku suh la pakcik tu panggil kan.. 

aku nak balik kampung tapi aku betul2 berbelah bahagi, coz jumaat tu aku d meeting penting gak la.. em so mama ckp xpayah balik, coz afan baru balik dr redang, seminggu dier kat sane d aktiviti sekolah. lagipun dier skolah. so dlm kul 4pgi tu mama balik ngan papa. mmg terkilan la aku xdpt balik, tapi aku xlupe sedekahkan dier surah yassin n al-fatihah, moga roh dier dcucuri rahmat..

mama n papa balik kl ari sabtu, n mama cite cousin aku tu excident kat highway sg.petani, dier dr polimas otw balik coz wekend. dier langgar lori, dier xperasan lori tu brenti.. mama ckp muke dier bersih sgt n nampak tenang jer. cousin aku ni mmg baik la..baik sgt..

al-fatihah buat faiz abd halim...moga roh nya dicucuri rahmat...amin ;-(