Monday, 27 September 2010

~ Jalan-jalan Berhari Raya ~

smalam, balik raya kat belah mama kat negeri sembilan..kkul 7.30 gerak mcm tuh, g ngan kete atih..
so smpai umah ibu dlm kul 8lebih..lame sangt2 aku xbalik belah negeri sembilan, last aku rse mse aku kat kym dulu kot..em mcm biase ibu puji aku mcm melambung2 aku rse jap (heheh ;p) yelah lame xjumpe kan...
time kitorang smpai tuh, busu n fmly + paklang n famly da smpai dulu. klu pape busu mmg paling awl smpi.


so pas breakfst umah ibu (ibu msk mee sup, sedap gile, nak tmbah tapi relaks dulu,huhu), terus gerak melaka, umah makngah (cousin mama), kat sane dier msk nasi lemak, mmg 2x la aku tmbah kan. aku kan gile nasi lemak skit..huhu... n yang aku tekejut gile, anak kak ruby yang first da form 2. last aku jumpe dier kecik lagi kot. ckp pun mcm xbrape phm g. mmg nampk lame gile aku xbalik kg mama. tlg jgn slh paham eh, aku bukan xnak balik, tapi time tu, aku study..so ssh skit nak balik sane, nak plak kat kedah ahad da ader class...

pastu bergegas ke umah pakngah (abg mama), mkn kuih raye jer. aku rse da mkn banyak, tapi xkenyang2 g. aku ni klu g umah org, mmg mkn xpuas (utk pengetahuan korang, aku tmbah nasi lemak tuh pun bukan banyak pun, bukan ayat cover eh..huhuh)...

pas dr umah pakngah, kitorang saje jln kat kmpung tampin tu..kmpung tu umah da nak roboh coz kerajaan nak amik tanah..umah sedara mare yang lain mmg xroboh lagi, kampung aku yang roboh dulu. tangga yang cantik tu still g lagi. d bahagian depan d lagi. sedih aku tgok..tringat mase kecik2 kat kmpung tuh. kat situ best, kmpung situ slalu wat kenduri dulu, n klu dorang wat kenduri budak2 msti dpt duit..part tu yang aku paling suke..heheh...aku xsempat nak amik gmbar, coz kete blakang da hon, xsabar betul la apek ni...hurmmm
mmg banyak la kenangan mase zaman kanak kat umah tuh..mmg banyak la..(tibe terase sedikit emo ;-(



Monday, 20 September 2010

~ hari Isnin ~

salam semua... em slamat hari isnin, hari yang mmg mls nak memulakan hari keje..argggghhhh, bosan2! da la aku kene jage kaunter kul 10.30 jap g..lagi la mls.. em rase cam nak balik jer ni, coz bosan yang amat sangat..

blurrrrr.... nothing to do... ;-(

Friday, 17 September 2010

....haRi Raya.....

salam everyone..selamat hari raya maaf zahir n batin pada sume, klu d terslh silap or terkasar bahasa...
em rase cepat mae berlalu kan, da raye ke 8 da arini, n arini aku da masuk keje. still lagi xramai org, agak bosan la..hurmmm...

em ritu aku balik kampung ari kamis, fligh kul 4.20, smpai sane pakcik amik. papa mama smpai kul 9 mlm. smpai2 jer, makcik n nana da d umah. so pagi raye mcm biase la bemaaf2an kan, tapi perasaan teruja tu xmcm dulu, yelah klu hari raya budak2 la paling seronok skali kan. dpt jalan2 keliling kampung kumpul duit raye, tapi da besar ni xrse best sgt la, biase jer. em pagi2 pas smayang raye n bermaafan tuh, g umah tok lang putih kat area situ gak, ala tok pade putri sarah liyana tu, pelakon yang mcm nak dekat2 popular dah tuh..em promote plak, dier kire 2 pupu ngan aku la. mmg fmly aku baik la ngan belah dier. coz ayah aku kire cousin yang rpt ngan mak dier. n pastu lepak umah melayan tetamu smpai la ke ptg.. tapi tahun ni mcm xrmai sedara mare yang dtg, rmai2 tu rmai la.tapi mcm xcukup mcm tahun lepas. 

mlm raye ke 2 kot xsilap aku, kitorang sedara mare g men bowling kat giant kat taman selasih. ingat pas g men  bowling nak p karok, tapi da tutup plak, cepat betul karok kat giant tu tutup.

n pejam celik da smapi ari selasa, flight aku kul 3.20. papa mama kul 11 da gerak balik da. pastu smpai umah terasa mcm nak balik kampung balik, rse xpuas lagi beraya. n ari rabu aku ingat nak masuk ofis, tapi terbangun lambat plak. rugi betul aku xmasuk ofis, da la bos aku xder..hahahah... lambat sudah...

papepun skali lagi aku nak ucap selamat hari raya, maaf pada semua sekiranya aku d wat salah yang sengaja atau yang xdisengajakan... Daa... opssss, sebelum ni meh layan pic hari raya..heheh ;-)

 
~ my family ~

with my lovely mama..



 

 

Tuesday, 7 September 2010

~ berBuke ~

salam..lupe nak cite, ari sabtu yang lepas (4 sept 10), g berbuke ngan mmber2 teknik PD kat village view kat bangi. so mcm biase la kali ni ietod yang handle, semangat ape tah minah tuh..huhuh...n tarikh tu jatuh mase birtday epit, happy birthday epit!

mule2 jnji gomok yang amik aku, almaklumlah aku kan xreti drive..pastu cm lambat, iejang yang dtg amik aku. so aku smpai kat petronas sane, tgok rmai yang da d, pas aku smpai syakir plak smpai. rmai gak la yang dtg ritu, n suprise umeir pun d.hahahah... em pastu mase da berbuke, ieta, siah n intan baru smpai. em lame xjumpe dorang. 

pas berbuke tu, lepak sembang2 kat situ, n bile borak2 n bukk cite zmn sekolah, mmg pecah perut gelak, baru aku teringat sebenarnye banyak kenanangn kat sekolah tuh...

pastu dlm 9 lebih gerak dr situ, plan nak g melepak. tapi epit nak balik, dier d jnji ngan mmber2 dier. so lame2 dak2 ni pun nak balik da, coz xder arah tuju. tapi aku xterus balik, g melepak ngan ietod n enol. enol jadi photographer kitorang, da la aku n ietod gile bergambar..hahaha... nnti aku akan upload kan pic..tngggguuuu...

k la aku harus berhenti kat sini, coz keje aku da smpai, kene setle keje dulu..hurmmm, Daa


 akhirnya kami dpt berkumpul 4 org > gomok-iejang-ietod<




~ Selamat Hari Raya ~

salam kalian.. tinggal lagi 2 hari je nak raye da..pejam celik terasa cepat mase berlalu, mcm baru j pose..huhuuh... aku still d ofis, tgok hr ni still lagi penuh ofis ni, tapi aku rse esok da makin skit, smpai la ari kamis. aku kamis keje lagi. nak cuti syg plak, lagipun kamis tu dpt balik halfday.. so ptg kamis baru balik kulim, flight kul 4, cam lmbat plak..msti smpai da buke..hurmm... hhohoh, xsbr nak balik kampung, mcm lame xbalik sane. tapi tahun ni msti mcm xbrape meriah, coz still lagi terasa kehilangan cousin aku bulan lepas..hurmmm ;-(
thn ni jugak xmcm thn yang lepas, arwah tok wan da xder jgk, so xrse mcm dulu raye..hurmm

em dikesempatan ni, aku ingin menyusun 10 jari memohon maaf pda semua, jika ada slh n silap yang aku xsengajakan, atau disengajakan, manusia xpenah lari dr kesilapan kan, so aku mohon maaf seikhlas hati pada semua.. pada yang drive balik ke kampung, drive elok2.. n jage diri sepanjang musim perayaan ni..
da mcm pesanan penaja plak aku rse..hehehe ;p

papepun " SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN "

Wednesday, 1 September 2010

mood oh mood..

salam..rase lame xbercerita kat sini..huhuh.. skang xmcm dulu, klu dulu banyak j mase nak bercerita2..huhu..skang baru rse free skit, selepas berhempas pulas dr bulan 4 ritu..setle gak keje ni..

rini rse mls nak keje, mood raye da semakin kuat..nak plak dengar lagu raye ni..fikiran da ingat kat kmpung jer...
em thn ni banyak kali gak la buke kat luar, last week g mkn kat haven restaurent kat menara tinjau tu, n pastu g mkn kat bangi ngan mmber2 induksi..n skang ni aku terasa mcm nak mkn ns lemak, cam lame xmkn..hahah...

em kene stop skang, tibe2 plak d keje memanggil2..nnti aku smbung lagik..daa..