Monday, 27 September 2010

~ Jalan-jalan Berhari Raya ~

smalam, balik raya kat belah mama kat negeri sembilan..kkul 7.30 gerak mcm tuh, g ngan kete atih..
so smpai umah ibu dlm kul 8lebih..lame sangt2 aku xbalik belah negeri sembilan, last aku rse mse aku kat kym dulu kot..em mcm biase ibu puji aku mcm melambung2 aku rse jap (heheh ;p) yelah lame xjumpe kan...
time kitorang smpai tuh, busu n fmly + paklang n famly da smpai dulu. klu pape busu mmg paling awl smpi.


so pas breakfst umah ibu (ibu msk mee sup, sedap gile, nak tmbah tapi relaks dulu,huhu), terus gerak melaka, umah makngah (cousin mama), kat sane dier msk nasi lemak, mmg 2x la aku tmbah kan. aku kan gile nasi lemak skit..huhu... n yang aku tekejut gile, anak kak ruby yang first da form 2. last aku jumpe dier kecik lagi kot. ckp pun mcm xbrape phm g. mmg nampk lame gile aku xbalik kg mama. tlg jgn slh paham eh, aku bukan xnak balik, tapi time tu, aku study..so ssh skit nak balik sane, nak plak kat kedah ahad da ader class...

pastu bergegas ke umah pakngah (abg mama), mkn kuih raye jer. aku rse da mkn banyak, tapi xkenyang2 g. aku ni klu g umah org, mmg mkn xpuas (utk pengetahuan korang, aku tmbah nasi lemak tuh pun bukan banyak pun, bukan ayat cover eh..huhuh)...

pas dr umah pakngah, kitorang saje jln kat kmpung tampin tu..kmpung tu umah da nak roboh coz kerajaan nak amik tanah..umah sedara mare yang lain mmg xroboh lagi, kampung aku yang roboh dulu. tangga yang cantik tu still g lagi. d bahagian depan d lagi. sedih aku tgok..tringat mase kecik2 kat kmpung tuh. kat situ best, kmpung situ slalu wat kenduri dulu, n klu dorang wat kenduri budak2 msti dpt duit..part tu yang aku paling suke..heheh...aku xsempat nak amik gmbar, coz kete blakang da hon, xsabar betul la apek ni...hurmmm
mmg banyak la kenangan mase zaman kanak kat umah tuh..mmg banyak la..(tibe terase sedikit emo ;-(



2 comments:

gadisBunga said...

selagi belum habis syawal, kite teruskan beraya kan?

shahz said...

huhuh..tula, setiap minggu msti d je open house..syok owh dpt mkn ni ;p