Tuesday, 25 January 2011

Kalau sy da xde . . . .

  
Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 

 
Semoga jadi pengajaran utk kite semua . ..

 (p/s: mhn share from in relationship with)


Jangan Bersedih Kerana Tertimpa Kesulitan! ( Muhasabah )

"Kalau kamu tidak menolongnya (Nabi Muhammad) maka sesungguhnya Allah telahpun menolongnya, iaitu ketika kaum kafir (di Mekah) mengeluarkannya (dari negerinya Mekah) sedang ia salah seorang dari dua (sahabat) semasa mereka berlindung di dalam gua, ketika ia berkata kepada sahabatnya: "LA TAHZAN, INNALLAHA MA'ANA" (Janganlah engkau berdukacita, sesungguhnya Allah bersama kita). Maka Allah menurunkan semangat tenang tenteram kepada (Nabi Muhammad) dan menguatkannya dengan bantuan tentera (malaikat) yang kamu tidak melihatnya. Dan Allah menjadikan seruan (syirik) orang-orang kafir terkebawah (kalah dengan sehina-hinanya), dan Kalimah Allah (Islam) ialah yang tertinggi (selama-lamanya), kerana Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana." (al-Taubah : 40)

Kesulitan-kesulitan itu, sebenarnya, akan menguatkan hati, menghapuskan dosa, menghancurkan rasa ujub, dan menguburkan rasa sombong. Kesulitan-kesulitan itu; akan meluruhkan kelalaian, menyalakan lentera dzikir, menarik empati sesama, menjadi doa yang dipanjatkan oleh orang-orang yang soleh, merupakan wujud ketundukan kepada tiran, merupakan sebuah penyerahan diri kepada Dzat Yang Esa, merupakan sebuah peringatan dini, sebuah upaya untuk menghidupkan dzikir, merupakan upaya untuk menjaga hati dengan bersabar, merupakan persiapan untuk menghadap Sang Tuhan, dan sebuah sentilan untuk tidak cenderung pada dunia, merasa aman dan tenang dengannya. Kerana kelembutan yang tersembunyi itu jauh lebih besar, dosa yang ditutupi itu jauh lebih besar, dan kesalahan yang dimaafkan juga jauh lebih besar.

Fikirkan & Syukurilah!!
  
Ertinya, ingatlah setiap nikmat yang ALLAH anugerahkan kepada anda. Kerana DIA telah melipatkan nikmat-NYA dari hujung rambut hingga ke bawah kedua telapak kaki.

Jika kamu menghitung nikmat ALLAH, nescaya kamu tidak akan sanggup menghitungnya.
(QS. Ibrahim: 34)

Kesihatan badan, keamanan negara, udara dan air, semuanya tersedia dalam hidup  kita. Namun begitulah, anda memiliki dunia, tetapi tidak pernah menyadarinya. Anda menguasai kehidupan, tetapi tidak pernah mengetahuinya.



Dan, Dia menyempurnakan nikmat-NYA kepadamu lahir dan bathin.
(QS. Luqman: 20)

 Anda memiliki dua mata, satu lidah, dua bibir, dua tangan dan dua kaki.


Maka nikmat RABB kamu yang manakah yang kamu dustakan?
(QS. Ar-Rahman: 13)

Apakah anda mengira bahawa, berjalan dengan kedua kaki itu sesuatu yang mudah? Sedangkan kaki seringkali menjadi bengkak bila digunakan jalan terus-menerus tanpa henti. Apakah anda mengira bahawa berdiri tegak di atas kedua betis itu sesuatu yang menyenangkan, sedangkan keduanya bisa sahaja tidak kuat dan suatu ketika akan patah?

Maka sedarilah, betapa hinanya diri kita manakala tertidur lena, ketika sanak saudara di sekitar anda masih ramai yang tidak bisa tidur kerana sakit yang ditanggungnya? Pernahkah anda merasa nista manakala dapat menyantap makanan lazat dan minuman dingin saat masih ramai orang di sekitar anda yang tidak bisa makan dan minum kerana sakit.

Cuba fikirkan, betapa besarnya fungsi pendengaran, yang dengannya ALLAH menjauhkan anda dari ketulian. Cuba renungkan dan sentuhlah kembali mata anda itu yang tidak buta. Ingatlah dengan kulit anda yang terbebas dari penyakit lepra dan supak. Dan renungkan betapa dasyatnya fungsi akal anda yang selalu sihat dan terhindar dari kegilaan yang menghinakan.

 
Apakah anda ingin menukar mata anda dengan emas sebesar gunung Uhud? Menjual pendengaran anda seharga perak satu bukit? Apakah anda mahu membeli istana-istana yang menjulang tinggi dengan lidah anda hingga anda menjadi bisu? Mahukan anda menukar kedua tangan anda dengan untaian mutiara sehinggalah tiada yang tersisa lagi untuk dirimu sendiri?

Begitulah, sebenarnya anda berada dalam kenikmatan tiada tara dan kesempurnaan tubuh, tetapi anda tidak menyedarinya. Anda tetap merasa resah, suntuk, sedih dan gelisah meskipun anda masih mempunyai nasi hangat untuk disantap, air segar untuk diteguk, waktu yang tenang untuk tidur selenanya, dan kesihatan untuk terus melakukan kebaikan di dunia yang fana ini.

Anda seringkali memikirkan sesuatu yang tidak ada, sehingga anda pun lupa mensyukuri yang tersedia ada di hadapan mata. Jiwa anda mudah tergoncang hanya kerana kerugian materi yang mendera. Walhal, sesungguhnya anda masih memegang kunci kebahagiaan, memiliki jembatan penghanta kebahagiaan, karunia-NYA, kenikmatan dan sebagainya. Maka fikirkanlah semua itu, dan kemudian sama-samalah kita bersyukur…

Dan, pada dirimu sendiri. Maka, apakah kamu tidak memperhatikan.
(QS. Adz-Dzariyat: 21)

Fikirkan dan renungkan apa yang ada pada diri, keluarga, rumah, pekerjaan, kesihatan, dan apa saja yang tersedia di sekeliling anda. Dan janganlah termasuk golongan…

Mereka mengetahui nikmat ALLAH, kemudian mereka mengingkarinya.
(QS. An-Nahl: 83)



Oleh Dr. ‘Aidh al-Qarni


< pergiiiii >

salam...beberapa hari ni, sy sgt try utk kuat..perlu kuat..n semakin sy cube lupekan mslh tu, tp dier xmembantu sy utk melupakan ;-( sy btl2 sdh..xmemahami, n dier makin hilang..hilang..n hilang... dier bukan lg yang dlu..hilang segala sifat lembut n penyabar..YE dier makin hilang... bkn sy crite utk simpati sesiapa, tp hanya tmpat ni saje sy boleh tenangkan n puaskan hati sy selain dr share dengan kwn sy "sarah n izni"..mereka kwn sy..kwn di waktu sy ssh n senang..sy harap mereka akan jd kwn sy selama2 nya,,sy mintak sgt n mohon pd DIA kuatkan hati sy... 

utk kali keberapa, sy xpasti, sy akan pergi..mungkin itu lebih tenangkan hdup dier, n mungkin dier xlg memerlukan sy. dier da d sume nye...semua nya... 

sy pergi................insyaAllah pnjang umo kite jmpe lgi..salam...

mohon diberi kekuatan utk meneruskan perjalann sy ;-(


(p/s: pd pembaca yang memahami terima kasih, n yang menasihati juga terima ksh..pada sesiapa yang tdk berminat, xpe tdk memaksa, sila pangkah di page ini)


Saturday, 22 January 2011

Hati sy sgt sedih ;-(

salam... seriusly hati sy sgt sedih.. ya Allah sgt berat dugaan mu..lepas satu satu mslh nye... belum reda satu mslh, dtg lagi mslh lain.. sy percaya d hikmah disebalik ujian Allah ni.. 

Ya Allah aku mohon ko kuatkan hati hambamu ini...amin ;-(
doa org yang teraniaya dimakbulkan Allah, InsyaAllah... moga kebenaran akan terlihat suatu mase nnti... Nur Shafinaz Muhamad, jgn dibalas penganiayaan itu, krn itu xmmbeza kamu dgn dia. Sabar itu separuh drpd iman.. ckupla DIA tau kebenarannya, jgn pernah lemah dengan ujian ini, Allah uji kamu krn dier menyayangi kamu..biarkan org disekeliling kamu, lagi banyak yang mereka perkatakan lagi banyak pahala yg kamu perolehi.. Allah sgt adil.. sy hanya mampu berdoa dia akan tersedar dr kesilapan itu...

Moga aku terus kuat melalui hari esk dan seterusnya...


Friday, 21 January 2011

~ Hanya Ingin Kau Tahu ~


;-(

# kesedihan ini #


bile perkara lepas menjadi igauan kembali
;-(


~ lalalalalala..hurmmm~

Morning....em sgt mls nak memulakan keje arini, smalam da cuti... cuti just melepak d rumah, wat keje ape yang ptt... emm, BOSAN!
n mlm layan cite "kayangan" best gak..n smalam mata aku wat hal, xmo lelap plak..hurmm, tnsion aku..kul 1lbh  kot bru nak lelap...
n smalam jgk wat aku tersentap gile! sedih, down sume ader!... statement yang pnah aku crite kat entry dlu, da kuar blk...hurmmmm, pe ptt aku buat?? nak sdh? nk nangis? nk rsau? xterdaya da rsenye... mcm rse batu terhempp kt kepala... rse nak bla dr sini

xpla, Allah tu Adil..ingat jela harini kite skt kan ht org, esok xtau ape akan jd kan..statemnt tu jgk yang pnh n banyak kali kuar dulu.... May Allah bless me..amin...



Wednesday, 19 January 2011

study * kerja

gretings.... em bile dengar mmber2 smbung study, rse mcm jeles..timbul rse menyesal tolak tawarn ukm dlu, padahal beria2 nak mask ukm..tp d sbb2 yg wat aku xleh trime twrn tu dlu..hurmmm... 

kdg2 bile tnsion ngn keje ni, d jgk rse terkilan, yela kje kite xsame ngan kelayakan yg kite d, kdg2 timbul gak rse penat j blaja tapi keje...hurmm... bukan xbesyukur, mmg bersyukur sgt2, alhamdulillah..tp kdg2 la rse mcm tuh... mcm sorang mmber aku degree akaun, tp keje spm-wat surat..mmg klu aku rse nak nangis kot. berhempas pulan nak dptkan dip or degree..tp keje.... 
n kat ofis aku ni pun bersepah kot degree, tp jawatan PT..skang ni mmg xleh nak memilih keje..degree ape pun ko d, kdg2 xleh dpt keje yang same ngan sijil ko d..so nak xnak terima jela..maybe bukan rezeki lagi nak keje ngan same kelayakan ko d...tp tpula klu kate xsedihhhh ;-( mcm nak brenti keje n sambung study blk... 

mmber aku sorang da sambung uitm kot, selamber dier xajak aku skali apply...dlu wat dip ajak aku, siap dier yang tolong isikan aku nye..yela time tu aku keje, mane nak d mase nak g cc..(dlu duk sewa, kje smpai mlm kot, rjn plak aku nak g cc, walupun kat klcc tu d cc, tp harga dier gile mhl sejam..xkuase aku nak membazir, nsb bek d mmber aku ni sorang,huhu)




* zaman kanak-kanak *

salam everyone....emmm, ni tgh free skit, so boleh la mengarang skit..huhuh... em thid week aku banyak wat call, nak mintak mklmbls..ko tau jela klu nak mintak mklmbls ni buknnye senang..nek bosan da aku call dorang ni, setiap hari arahan berubah2, aku rse dorang pun da bosan dengar suare aku ni..hurmmm

em bile ntah aku xingat, aku active fb blk, n tibe ternampak pic aku zaman kanak2 ngn cousin aku kt kedah..alalalalahhh...nak tergelak pun d, tgok muke sememeh je zaman kanak tu.. 

dr kiri adik aku, n aku cnfirm2 la baju same ngan adik aku, dlu kecik2 mak aku mmg suke wat baju same jer sume..almaklumla 3 anak perempuan..huhuh, klaka bile ingat.. n sebelah aku tu kire 2 pupu aku la, artis tu skang.. klu korang kenal la 'puteri sarah liyana'...bile tgok balk gmbar waktu kecik2, mmg aku suke bergambar pegang tgn org selebah aku..apsal tah..huhuh... (ni rse nak korek gmbar2 lame, klu tgok ngn adik aku syaza n afan tuh, mmg xbrenti nak gelak..hahahha ;-D)








Friday, 14 January 2011

* Penjagaan gigi *

Gretings everyone...

em tibe2 plak mcm nak jadi doktor bg nasihat pagi2 ni..huhuhu..okla nak crite skit psl entry atas tu...
ari jumaat lps aku g appoinment doktor, psl braces..utk pengetahuan aku adalah seorang pengguna braces (btl ke ayat aku,xkisahla)...so 1st step apponiment mcm biase la cek gg, g xray gg, n pastu doc decide aku kene cabut 4 btg gg, aduhhh rse sakit aku dengar gg aku kene cabut..huhuh...

  ni bukn gg aku, hiasan semata2..tp warna getah tu same la ngan aku (harusla pink kan) heheh....

1st nak cbt gg, mmg sgt kuat kot gg ni. yela gg ortho kan, takut mmg la takut, bab gg ni aku mmg penakut skit. ingat lagi zaman sekolah, klu doc dtg sekolah, aku paling takut klu nama aku kene panggil..hahahah...
em doc pompuan yang cabut gg aku tu berumur la jgk, dier merungut skit la kate gg aku sgt2 kuat, dier xlarat nak cabut gg seterusnya. so aku kene la cabut kat klinik lain, habis 4 gg cabut... aku meneruskan la ari jumaat lepas psg braces..lebih kurang amik mase kurang sejam la...pastu doc tu siap ckp g, nnti lepas 3 jam gg akan mule rse sakit, coz gg tu akan mule bergerak.. aku pun dengar sabar menunggu kesakitan itu hadir.. tp da lebih 3 jam, aku relaks j lagi.. (bukan belagak or riak ok, tp mmg xskt) cume rse skt nak gigit mknn la.. mmg tu doc d ckp ngan aku la td. so aku mkn bubur jer... tp ni da seminggu aku mkn jer sume, kecuali benda yang keras2 la... 

masuk hari ni da seminggu la, tp xder rse skt lagi mcm org crite tuh..mungkin belum lagi kot... sabar menanti..huhuh... so org kate pkai braces ni kene spend banyak skit la, mcm dier d berus gg yg khas tu.. ape ke namenye aku xingat plak..




ha yang ni kene tukar2 kot, cepat rosak org kate...aku xtau la nak kate, almaklumla baru pkai braces
n of course step seterusnya bg menjaga pernafasan mulut boleh la pkai ni..xkisahla nak pkai brand ape sebenarnye..aku just bg contoh jer..

lastly sabar manunggu utk bukk braces, ntah brape tahun xtau..huhuh..

sekian..

Wednesday, 12 January 2011

~ Jauhhhh ~

gretings every1.... em xtau ape kene ngan entry atas tu, tp lately aku rse cam sumenye serba xkene.. ofis, life, sumela..hurmmm....

aku rse makin jauh..nak angin jer..maybe sbb kisah lame tuh, wat aku jd mcm ni.tp xpla, aku percaya Allah tu adil, jgn bermegah dengan ape yang kite ader skarang..coz sume tu bersifat sementara... xboleh gune da statement "klu kite menipu, org tu pun akan menipu" hakikatnye mmg da tipu pun..hurmmm

ntahla xtau ape yang terbaik skang ni, tp serius aku rndu sangat2 yang dlu...tp sshkan, manusia cepat berubah..kdg2 xsedar perubahan tuh... 

hanya meneruskan hari2 yang ditentukan Dia..moga berhasil ape yang dirancang. amin... 
klu dier bahagia dengan ape yang dier ader skang ni, tnpa aku..hanya Allah yang tau...
hanya mengharap hari2 yang akan dilalui aku akan lebih kuat ;-(


Thursday, 6 January 2011

* gd Morning teacher *

Salam everyone... tibe2 rse nak balik zaman study dlu....huhuhu... rndu zaman sekolah, n rndu jugak kwn2 skolah. 

mase sekolah+study pressure study xlah seteruk keje ni. walaupun dlu pk keje msti best, bulan2 dpt duit, tp klu skang ni diberi pilihan aku nak studyyyyy jer... xnak keje, tapi sp nak bg aku duit? huhuhuu.....atleast presure study leh cntrol jiwa aku la, tp keje ni tahap rse nk terbang ke awan..hahahha.....boleh gitu?

em ni aku mcm naik hangin skit smalam, ader cite xbest yg aku dengar...Argghhhhh!!! mls aku nak layan, budak2 bru nak up mmg mcm tu, akal pendek. klu aku layan, mksd nye aku pun akal pendek, jadi biarlah..... berdiam xbermakna salah kan...so biarkanla....

spttnye smalam n hr ni aku kene g s.alam, jd urusetia OBB-nsb bek bos aku xbg kebenaran aku g. bos yg lg satu tu pun nak mintak tlg aku, xtanye kebenaran bos aku. tp xpe gak, aku mmg xnak g, xbestla, xder mmber..huhuh....

em lupe nak crite esok aku akan pkai bracess..hahaha, dlu2 org kate klu pkai bracess msti kene geralan gg besi , mse zmn sekolah dlu la.. aku tau sakit, tapi aku kene kuatkan smangat, klu org len leh pkai, aku pn mesti leh tahan sakit tu kan..huhuh..hopefully sumenye ok esk..so nnti aku akan update psl pemakaian bracess ni..gtg..bye...



Monday, 3 January 2011

** S. A. D. **

salam, everyone..lately banyak yang jd wat aku sedih sgt..n yang jd tu bende yang xdisangka2..hurmmm... knp ssh nak jumpe manusia yang benar2 ikhlas dpn kite..knp msti hipokrit??? 

tibe2 wat aku rndu ngan MOF.... ;-( miss them, miss d environmnt, miss everything.......
hopefully esok aku akan kuat nak lalui hari esok ;-(


Selamat Tinggal 2010 - and slamat datang 2011

salam everyone... em first day keje di tahun baru- mcm rse (xtau nak xplain prasaan ni), dgn ape yang jadi pagi ni mmg buat aku btl2 kuat untuk teruskan keputusan yang buat aku berpikir banyak kali... so di tahun baru ni, perlu azam baru n kekuatan yang baru...InsyaAllah

may Allah bless u Nur Shafinaz Muhamad...amin