Friday, 14 January 2011

* Penjagaan gigi *

Gretings everyone...

em tibe2 plak mcm nak jadi doktor bg nasihat pagi2 ni..huhuhu..okla nak crite skit psl entry atas tu...
ari jumaat lps aku g appoinment doktor, psl braces..utk pengetahuan aku adalah seorang pengguna braces (btl ke ayat aku,xkisahla)...so 1st step apponiment mcm biase la cek gg, g xray gg, n pastu doc decide aku kene cabut 4 btg gg, aduhhh rse sakit aku dengar gg aku kene cabut..huhuh...

  ni bukn gg aku, hiasan semata2..tp warna getah tu same la ngan aku (harusla pink kan) heheh....

1st nak cbt gg, mmg sgt kuat kot gg ni. yela gg ortho kan, takut mmg la takut, bab gg ni aku mmg penakut skit. ingat lagi zaman sekolah, klu doc dtg sekolah, aku paling takut klu nama aku kene panggil..hahahah...
em doc pompuan yang cabut gg aku tu berumur la jgk, dier merungut skit la kate gg aku sgt2 kuat, dier xlarat nak cabut gg seterusnya. so aku kene la cabut kat klinik lain, habis 4 gg cabut... aku meneruskan la ari jumaat lepas psg braces..lebih kurang amik mase kurang sejam la...pastu doc tu siap ckp g, nnti lepas 3 jam gg akan mule rse sakit, coz gg tu akan mule bergerak.. aku pun dengar sabar menunggu kesakitan itu hadir.. tp da lebih 3 jam, aku relaks j lagi.. (bukan belagak or riak ok, tp mmg xskt) cume rse skt nak gigit mknn la.. mmg tu doc d ckp ngan aku la td. so aku mkn bubur jer... tp ni da seminggu aku mkn jer sume, kecuali benda yang keras2 la... 

masuk hari ni da seminggu la, tp xder rse skt lagi mcm org crite tuh..mungkin belum lagi kot... sabar menanti..huhuh... so org kate pkai braces ni kene spend banyak skit la, mcm dier d berus gg yg khas tu.. ape ke namenye aku xingat plak..




ha yang ni kene tukar2 kot, cepat rosak org kate...aku xtau la nak kate, almaklumla baru pkai braces
n of course step seterusnya bg menjaga pernafasan mulut boleh la pkai ni..xkisahla nak pkai brand ape sebenarnye..aku just bg contoh jer..

lastly sabar manunggu utk bukk braces, ntah brape tahun xtau..huhuh..

sekian..

7 comments:

Aya^Yaya said...

waaaa pnut pakai braces..
sue pon ade rase nk pakai tp takot..
huhuhu

shahz said...

la gg sue kan da cntik, wtpe nak pkai..huhuh

RiHiKi said...

senyuman yg lbih menawannn..rmai t'pikat t..huhuhu

shahz said...

huhuhu ;-)

shahz said...

huhuhu ;-)

Aya^Yaya said...

comey mendenye cam gini..
tp dgr cite mber2 cam seram je nk pakai...

shahz said...

huhuhu...
sakit skit mse mule2 j kot, payah nak mkn. pastu lame2 ok la kot.. pnut xrse lgi skt sgt2, maybe belum lagi kot. cume nak ggt jela payah..