Wednesday, 19 January 2011

study * kerja

gretings.... em bile dengar mmber2 smbung study, rse mcm jeles..timbul rse menyesal tolak tawarn ukm dlu, padahal beria2 nak mask ukm..tp d sbb2 yg wat aku xleh trime twrn tu dlu..hurmmm... 

kdg2 bile tnsion ngn keje ni, d jgk rse terkilan, yela kje kite xsame ngan kelayakan yg kite d, kdg2 timbul gak rse penat j blaja tapi keje...hurmm... bukan xbesyukur, mmg bersyukur sgt2, alhamdulillah..tp kdg2 la rse mcm tuh... mcm sorang mmber aku degree akaun, tp keje spm-wat surat..mmg klu aku rse nak nangis kot. berhempas pulan nak dptkan dip or degree..tp keje.... 
n kat ofis aku ni pun bersepah kot degree, tp jawatan PT..skang ni mmg xleh nak memilih keje..degree ape pun ko d, kdg2 xleh dpt keje yang same ngan sijil ko d..so nak xnak terima jela..maybe bukan rezeki lagi nak keje ngan same kelayakan ko d...tp tpula klu kate xsedihhhh ;-( mcm nak brenti keje n sambung study blk... 

mmber aku sorang da sambung uitm kot, selamber dier xajak aku skali apply...dlu wat dip ajak aku, siap dier yang tolong isikan aku nye..yela time tu aku keje, mane nak d mase nak g cc..(dlu duk sewa, kje smpai mlm kot, rjn plak aku nak g cc, walupun kat klcc tu d cc, tp harga dier gile mhl sejam..xkuase aku nak membazir, nsb bek d mmber aku ni sorang,huhu)




No comments: