Tuesday, 29 March 2011

< far Away >

Gretings everyone...lame sgt xberblog, plus xder mse sgt nak tulis2 mcm dlu...hurmmm... plus jgk kemalasan yang amat sgt, just rajin jd silent reader pd blog org..huhuh...

last week aku balik kulim, hntar tok yang da 2 minggu duk umah aku, sian dier, cam boring jer..yela kitorang sume kje, afan pun sekolah, dier sorang jela kat umah. same mcm kat kg, cume bezanya duk umah sendiri d jgkla kje yang dier nak wat kan... aku balik kulim, jumaat mlm, smpai sane dlm kul 12 lebih. n sabtu jalan p survay ape yang ptt with my parents.. pakcik balik kg, so rse meriah la skit... mmg meriah pun... mlm tu dpt berita dr makngah, abang ke adik (aku xsure) pada toklang putih, meninggal. sakit ape pn aku xsure..innalillah... ;-(

n ahad pagi dlm kul 10..am balik kl, rse skejap j balik, mcm stay lame skit, tenang jap rse duk kg..tp skang ni musim hujan, hujan jer sepnjang hari tu..redup skejap jer...n dlm kul 1 lbh aku smpai kl... 

n smalam aku mc, skt perut+senggugut yang tahap melampau...hurmmm..lepak umah pun bosn, rse nak g ofis balik jer..hurmmm...

-personal-
lately aku rse mcm ntahla, hard to xplain, aku kesian kat dier, tpi dier?? cm xberbaloi, penat!! n finally smalam dier ckp jgk, benda yang aku mmg xsangke dier akan ckp. rse mcm nak bunuh diri! boleh? aku paham la klu d org bunuh diri sbb mslh ni, org luar boleh la ckp "ntah ape2 tah bdk ni", "bdh betul", "xder iman ker" (yg ni mmg aku sndiri setuju), tp bayangkan klu korang d kat tmpat dier?? manusia xleh judge manusia tu sndiri, kdg2 kite sendiri boleh hilang kawalan n akal gagal berfungsi dengan baik, so jgn mudah nak mengata orang tu pendek akal  ker, bodohke, just doakan dorang akan dpt bersabar dengan musibah yang melanda diri. n mlm td for the first time aku kuar nek moto lepak dataran, rse mcm nak terjun dlm tasik tuk, hilang pun org xnampak, tp nsb bek akal aku boleh lagi la berpikir. mmg aku puas nangis kat situ, tenang jap..orang plak xrmai sgt, so aku nak melalak ker, nak menjerit ke, xkshnye... plus mmg rse tenang skejap...! kul 12 lebih kot aku balik, selepas puas menghamba kan diri kat tepi tasik tu... balik, still aku xleh stop nangis, n for the second time aku wat (1st aku wat mse last sem kat poly), aku telan ape yang ptt dengan harapan mata aku leh lelap (mmg sgt bdhkan, ckpla ape org nak ckp,mmg ia pun), tm smalam tu je kot last choice aku leh pk nak wat... n pgi ni, mmg 1 ofis tegur knp mate aku bengkak...nangis nye psl... hurmmm...n td pas breakfst rse mcm nak pitam, so aku leh bntai tdo jap,, coz kepala aku berat gile, penangan ubat mlm td, ntah bape bijik aku telan! whtever!! so now, aku ok la skit...(luaran jela ok kot)...whtever it is aku redha... Allah tu adil kan, dier da terntukan yang terbaik untk hamba2nya yang sabar..hope aku tergolong dlm golongan tu... Sabar Pnut, semua yang berlaku pasti ader hikmah, hari ni org buat kite, kecewakan kite, esk luse maybe hari dier...


~ Ya Allah kuatkan hati hambamu ini, semoga aku tabah lalui hari2 esk n seterusnya, amin ~