Wednesday, 8 June 2011

KeteNangaN

Em Kamis lepas, sy balik kedah ngn mama, papa n afan... ikutkan mmg menunggu2 saat ni, tp xpe, ader yang lebih penting kne fikirkan..balik kamis pg, sebelum gerak tu singgah chow kit, papa nak beli cake pisang, mmg slalu klu balik kulim papa msti akan beli bwk balik...

smpai kulim ptg...xingat kul bpe... smpai kulim, rse sayu sgt...lalu depan umah b, lg sayu ;-( n klu balik kulim, automatic kenangan POLY akan kembali di ingatan ni..huhu... 

mlm tu, g giant..beli brg skit (segan sy nak crite, hehe Shhhhh biarlah rahsia ;-p, hanya b yg tau ) n pastu g mkn mee kuah kat ngan taman selasih tu kot, sy pun xsure..tp jln kesana la... n pastu balik umah..tdoqq...

esk paginye, dlm kul 9.30 bertolak g baling, pakcik+makcik g skali, pg tu dorang smpai dr penang, makngah pn ikut skali, coz ritu makngah xberkesempatan ikut kila g melawat arwah, sbb kje kot... dlm kul 11 alhamdulillah slamat smpai baling, xder la jauh sgt rsenye...

em cantik kampung b, mmg cantik..tenang je rse... sebelum ni slalu tgok dlm gmbar jer..n 1st time sy smpai baling, sebelum ni dengar je nama baling... n 2nd time jmpe mak b, sebelum ni jumpe sekejap jer, tu pun mcm xsengaja... n buat sy sayu bile mak b peluk mama n nangis, pastu mak b peluk sy... serius sy rse sdh, cube nak cntrol air mata ni, tp xboleh... n 1st time sy jumpe sedara2 b.. lembut tgok muke dorang semua.. n mse dengar mak b crite psl arwah abah, sy tau mak b cube cntrol emosi, seolah2 cube utk kuat..tp skejap2 sy nmpak mak b sapu mata, supaya air mata xterus keluar..kuat btl hati mak b...tp dalaman sy xpasti, hanya Allah yang tau...
mse tu b xder, dier d kje kat kulim... serius sy rndu dier! sy xder kat cc dier, mse dier nga sdh...tp hati sy selalu dekat ngn dier... dlm 20 minit sebelum kami balik, b smpai... sayu tgok muke b, sy tau dier jgk cube sorokkan perasaan dier, tp sy tau dier cube kuat...utk mak n fmly dier.. b jgk d ckp, b kuat sbb mak kuat... 

mse kat kg b tu, sy rse mcm da kenal makcik2 b, sbb b penah tnjuk gmbar2 dorang semua, sy tgok aniq, alia..mcm sy da biase tgok muke dorang, geram tgok bdk2 ni. cume aqil n baby maklang je xjumpe lg..n pic2 fmly, sedara2 b d dlm lptp sy. slalu sy tgok... n before balik tu jgk, tok belah arwah abh dtg ngan maklang..sy xberapa biase tgok belah arwah abah, sbb b jarang crite n tunjuk pic... n mse nak balik, time salam n peluk tu, sy rse dekat ngan fmly b...serius buat sy sgt sayu...tp sy cube kuat, sy xnak nangis... sy nak j sembang dengan b, tp mcm xsesuai plak nak sembang time tu, b duk kat luar ngn papa, pakcik n sedara b.. sy xboleh tgok muke b, sy rse sgt sayu... semoga b n fmly sabar, n tabah menerima pemergiaan abah...semoga arwah abah ditenpatkan dikalangan orang2 yang beriman..al-fatihah...

lepas blk dr kg b, sy singgah kat masjid, kat mne tah tempat tu, coz dorang nak semayang jumaat... n smpai kulim dlm kul 3 lebih... pakcik n makcik balik penang pas mgrib tu... jd sunyi balik kg.. mlm tu sy ajak papa g beli burger kat depan, kat 7e tu.. saje je sebenarnye plus mok pun nak mkn oblong burger... mse kt situ, sy sdh+happy+ sbb tu la tmpat kami 1st time kenal...ntah brape lame sy study sne, xpenah jumpe langsung pun...

ari ahad pg kul 10 sy blik kl...otw balik tu, teruja sy tgok pokok2 durian sepanjang perjalann tu..mcm perak j rse, mmg sy xpenah tgok pokok durian yang nga berbuah..kat kg sy pun d, mmg banyak sgt durian, tp sepanjang sy duk kg xpenh plak tgok pokok tu berbuah, tp pakcik kate ader..ke sy yg xperasan..huhu..n  alhamdulillah slamat smpai dlm kul 3 tu... 

~ sy harap b n fmly tabah...n semoga roh arwah tenang disana, semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman..amin... ~




No comments: