Monday, 11 July 2011

BaLik KamPuNg......OoooOOooOoo

Gretings everyone..huhu..panjang x ooooOOOooo aku kat ats tu?? hehe, mksdnye aku sronok balik kmpung, wlupun terbatas aktiviti aku... crite ni da agak lapuk da, xder mase (poyosss ko xder mase kan), nak update blog yang penuh yang semak samun ni...huhu...

1july ritu aku balik kulim, teman b.... em gerak petang, dlm kul 10lebih smpai... tok da menunggu aku di pintu (wah skemaaa plak ayat aku..heheh) time aku smpai tu, tok nga mkn...aku xder slera nak mkn, mse brenti kat bukit merah kot, aku mkn roti jer... *jgn kate aku diet ok, xder mknenye! serius mcm xrse lapa... duk borak2 ngan tok, pastu Zzzzzzz.....

pagi tu, mcm rse nak bangun g kelas plak *tibe2????hahhaa...ingatan 2 tahun lepas kembali plak tibe2... aku pn study skit2... (yelahhh org nak xam, last minute baru nak study) nak study mcm ne pun aku xtau, coz contoh soalah aku xpenah tgok, search dlm internet, xder plak... so just tgok2 format n mksdnye shj (berkaitan dengan akaun)- em kdg2 syok duk kg, terasan tenang sgt... n plg aku suke bile tgok pokok hjau, tau x bile kite tgok benda2 hijau ni boleh menenangkan mata tau..nak plak mata cantik mcm aku yg da rabun ni, lg elok..boleh turunkan power kite... mse study dlu, 2 tahun aku duk kg, mse da bis study, nak wat spect baru, power aku trun...magic x? hahahha... tp ni aku xtipu nye, cube klu mate ko agak serabut, n cube tgok daun2, pokok2..mate ko akan rse tenang, releks skit..xpercaya cube.....huhuh ;-)


ptg aku g teman tok g kait rambutan (eh yeke ayat aku tu, xkisah la asl korang paham), em pokok dier xder la tinggi sgt...tgok rambutan dier wane merah2 hijau, mcm sdp jer... papa da siap pesan awl2 jgn lupe bwk balik buah2 yer.... iyolahh pa...xbrape msk sgt, so bwk balik 1 plastik jer..besar ok plastik tu.... pastu durian d 2 biji, pokok kitorang xbrape sgt..pokok depan umah tu belambak gile, tp tok xbg amik, sbb pokok org. boleh la dr xder pape kan...
yg buat aku frust gile, xdpt amik pokok manggis, tinggi ok, xder sp nak panjat..hero2 kat kg aku xkelihatan plak hari tu, so telan liur jela...manggis mmg faverettt aku tuh... huhu... 

 suke aku tgok buah rambutan yg merah2 tu
ahad ptg aku pun bersiap2 balik kl, jem gile ok... hurmmmm kul 11 lebih baru smpai umah...alhamdulillah slamat smpai...





2 comments:

kin said...

suka manggis???nnt blik baling kita g dusun..kin pro panjat pokok mangis..hehehe

~ sHa ~ said...

aah..suke...lame rse xmkn..huhu... owh ader dusun eh? bestnyeee... wah pro panjat pokok eh..ok2.. ;-)