Monday, 11 July 2011

kuih raya 2011- makan..makan..makan..huhu

Salam.... korg tgok entry ats tu korang da tau kan, hahahaha....lately aku banyak sgggtttt mkn....bfst je da 2 jenis mknn aku beli, nak plak d geng mcm aku ni, lagi la selera aku mkn... lum lg tghr, lum lg mknn knonnye tuk mengunyah2...hahaha... mmg banyak ok..tp berat aku stilll MAINTAIN.... huhu... 
mcm ne nak kurus ni, bosan la... asyik mkn jer, kang xmkn lapa... aku da stop mkn dyrell tu, mhl sgt la, harge dekat 200, tp utk 10hari jer. mcm xmmpu aku, bile aku trase nak kurus sgt2 kang bru lah aku smbung balik mkn, sbb nye hasil dier mmg cepat..sbb dier wat ko hilang rse lapa...byangkan aku minum dyrell dlu, seminggu xmkn ns, mmg ko xrse nak mkn ns, bukan ns je, semuala.. just rse nak mkn pgi je..tu pun rse mcm kene pkse mkn, sbb xlapa... cumenye ko kne bnyak minum air, klu x, lemah longlai la jawapnye... skang ni d promotion utk dyrell, so pe lagi gila terjah stokis2 dyrell ni. beli 2 kotak rm396 klu xslp aku, n free lotion dier..
ha crite psl mkn ni, d lg lebih kurang 3 minggu nak masuk bulan pose da, pejam celik pejam celik, rse skejap je mse berjalan kan...huhu... betapa pantas nye jam tu berputar.. so kpd yg blum habis menggantikan pose, paham2 lah yo... kang den koba kang, ceramah den kat sini kang...hahahha.... (ckp orang, aku pun xbis g, hahha,,,relaks2 tinggal lg 3 hari, chaiyok2..., insyaAllah aku hbskan minggu ni direct)
ckp psl puase2 ni, ehemmm2, pas pose rayekan,sooooo..... aku bukan la nak berbisness kat sini, tp just niat tolong orang... ape slhnye kan... xpaksa pun, rse nk beli, beli...klu xnak xpe... tp aku leh kate, kuih ni sedap. sbb klu time raye slh 1 umah sedara yg aku suke g ialah umah Ibu (panggilan utk mkcik aku), sbb Ibu ni org singapore, so mmg rajin buat mcm2 jenis kuih, sedap2 gak...kdg layannnn plak aku mkn time sembang2 tu, xsedar plak da bis...hahhaha...so kat bawah ni aku sertakan pic dier, korang layan la dlu, smbil berpikir2 kan...




(sedappppp jgk)

(ni pun sedap)
  (kuih ni org singapore yg wt, mmg sedapp)

No comments: