Wednesday, 24 August 2011

< ustazah >

salam....pg ni agak kelam kabut..hurmm, but now da ok skit..em tibe2 nak cite psl ustazah plak ni...hehe ;p dlu cite2 nak jd ustazah/cikgu sbb suke tgok cikgu2 berckp kt depan,tp ntah xkesampaian plak.

smalam d mjlis khatam Al-quran kat surau umah aku, pas semayang terawih.. tibe2 tringat kat usatazah aku. act name dier ustazah habidah, ni crite ustazah aku mase kat wangsa maju dlu. aku mengaji ngan dier dr aku kecik lagi, smpai la aku darjah 4..adk beradik aku pun ngaji ngan dier, cume afan j xsempat. xlahir lg. ustazah ni mmg bagus, cara dier mengajar, mmg mudah paham. boleh dikatakan 1 blok aku g mengaji kat dier. so mse kecik2 dlu, pas mgrib je, kitorang akan berkumpul rmai2 n pegi mengaji sekali. mengaji ngan ustazah ni, mmg cepat blajar. tgok kt dier, bdk umur brape da start bace alquran...biasanya dier akan aja 3 shift, huhu... (ayat xboleh bla), dier akan mengajar pagi, petang n mlm. biasenye mlm la yang rmai.. ari kamis mlm dier akan wat bacaan yassin. ari jumaat mlm kelas fardhu ain. yg paling bestnye, klu slh sorang dr kitorang yang da khatam Alquran, biasanya kitorang akan buat majlis khatam Al-quran kat umah dier. n pulut kuning adalah wajib dijamu..kdg2 parents bdk yang khatam tu yg buat, ustazah akan tambah mknn yang lain2. n setiap kali lepas mlm bacaan yassin dier akan jamu kitorang mknn. slalunya milo ais n meehun, n kuih muih.. banyak la, tukar2 menu... 

smpaila student yg dtg mengaji da bertambah2, dier sewa bilik kat bilik gerakan kat ngn umah dier tu, (umah dier berdepan ngan blok umah aku) so mmg makin rmai la.. Alhamdulillah pertengahan ke hjg2 darjah 2 aku da start bace Al-Quran, lmbat la jgk tu ek..n mse aku drjah 3, ustazah tu bagi kepercayaan kat aku, suh mengajar bdk2 yang lain..sbb terlalu rmai so dier xterlayan nak dengar sorg2 bace. bukan aku sorang jer, d la bdk2 yg lain lg. n smpaila drjah 4, aku still belajar n mengajar. n ustazah tu bg duit, tu yg sku syok...hehe..biasela bdk2 bile dpt duit kan.. ;-) mse pertengahan drjah 4 kot, mmg terkejut gile bile dengar brite ustazah habidah sakit, jatuh toilet..licin kot... n lepas dr dier jatuh tu, kepala dier kne botak, n dier xbrape nmpak orang. mmg sedih sgt2.. sdh2 pun, kitorang yg kne mengajar ni, terus amik alih tugas dier skejap, utk mengajar bdk2 ni. walaupun time tu dier kat hospital. n mase dier da balik umah, dier terus xleh nmpak. n dier ckp ngan husband dier, dier nak dengar kami2 ni mengaji.. jd kitorang pun teruskan la, mengaji n mengajar mcm biase. mmg sedih time tu. aku kiss dier mase nak smpai2 nak mengaji tu. n terharu bile dier tau tu aku...hurmmmm ;-( lps brape hari tah, dier meninggal...Ya Allah sdh sgt.. ape yg buat aku terkilan aku xsmpat nak khatam ngan dier. tinggal lagi skit jer lagi... aku nangis mase tu... pas dr tu aku smbung ngaji ngan ustazah kat sekolah agama tu. tp tu la rse nye xsame bile ngaji ngan arwah ustazah habidah... tp serius sp yg sempat belajar ngan dier, mmg untung..belum masuk sekolah lagi, mcm2 ko da belajar..jd bile masuk sekolah, orang baru nak blajar doa iftitah, ko da pndai.. kan bagus tu..Alhamdulillah..

semoga Roh arwah tenang di sana n ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin..

< sy rndu ustazah ;-( >



Monday, 22 August 2011

* haNgin *

rse nak hangin je skang ni... apesal tah hp aku ni gile tebiat..asl kat ofis je, jd gile..nak call+msg payah, org call+msg ssh nak dpt. klu time nga ckp tu, lari2 line dier, kejap dengar kejap tak..time kat umah or luar dr ofis ok plak..sebelum ni xder pun mcm ni.. mmg rse nak cmpak hp ni n beli iPhone ker, syok jgk..hahaha... back to my emosi..eh tp selepas di periksa, bukan mslh fon, mslh no aku ni pehal tah. sbb aku try gune hp mmber aku, mmg line lari2 gak..so mslh line la. ishhh hutan sgt ke tmpat ni, tp dlu apesal ok..emmm.. skang ni aku nak call mmbr aku xleh, nak call ofis dier, dr td engage jer..bergayut ke pe korang ni, hadoooiiii... tmbah lagi buat aku hangin, an kate result bitk da kuar, dr ari jumaat ritu aku try, tp link dier xfunction pun..time ni aku rse cam nak cmpak pc ni plak, n tibe2 rse nak beli iPad..boleh?? hurmm..kesimpulan yg aku leh buat skang ni...aku tengah hangin plus gile bosan plus nak tdo jer rse...hurmmmm!!



~mOoD RayA ~

morning kalian... em skejap je rse kan, da tinggal seminggu lebuh utk raya... n ofcourse mood keje hilang...hahaha... excited nak balik kg..thn ni aku balik kg ngn mama+papa jer..along+adik+afan nek flight. so aku kene tinggal... sbb ritu adk tanye aku blk cmne, aku kate blk ngn b..so dier booked utk dier n afan jer... oleh krn b blk skali hari ngn mama+papa balik, so i hve decided blk ngn mama+papa jer..sian plak dorang ber2 jer...tp aku suh b blk saing..thn lepas afan balik ngn mama+papa...huhuu

em ok nak crite what happen during wekend ritu, sabtu g mid ngn b, jalan shopping raya...aku xder la shopping sgt pun..tp frust cri handbag tp xder yang berkenan... n orang rmai mcm hampeh, buat aku cm xder mood nak shopping. teman b cari jeans dier (bkn main lg kan), n baju melayu dier...agak berpuluh kali memusing tmpat yg same, mcm nak tercabut la kaki aku ni..nsb bek xder troli utk orang dewasa, klu x aku suh dier sorong aku dah..huhuh...aku kuar dlm kul 2lbih, n smpai mid parking cm ssh jer..last2 kitorang parking kat the garden jer.. naik2 escalator,mate aku tertumpu kat butik coach..b da tarik tgn aku..hahaha...mule2 nak masuk cam takut, ye arr mcm sogan plak nak masuk kan.. huhu.. best gak la, banyak butik kat situ..mmg rmbang mate ko..haishhh..n pas penat mencuci mata kt mid, aku g wangsa maju...berbuka ngn ietod n gomok kt jm bryani.. emmm ok la, sedap gak lauk dier...tp tula, xsempat mkn sume, sbb perut da pnut...ikut hati nak mkn sume jer..hahaha...



meh lyn pic kami2...




(kaum2 lelaki yg xreti nak senyumm..huhu)

em smalam xder wtpe pn kt umah, bosan gak...pg just buat keje2 umah, layan tv..tdoooo... huhuh... n tghr smalam abg pune dtg hntar kuih raya..Alhamdulillah kuih raya yg diorder da dpt.. n harini selamat da aku edar2 kn..thnks pd kalian yg order kuih aku...thn depan beli lagi eh.. ;-) n handbag yg aku order kat cousin aku tu da selamat smpai ke malaysia, xsbr nak amik.. ;p


Friday, 19 August 2011

-asiD-

salam... skang kecoh sane sini psl org simbah asid... kdg2 rse cam nk mrh pn de... ape bangang sgt dorang ni sume...xder keje lain ker... ishhhh! kesian weh org yg kene tu..seumur hdp rse seksa sgt... ya Allah takut skang ni bile nak bace paper..mcm2 hal.. n kdg2 xtau ape motif dorang simbah asid ni.. xder hati perut ke dorang ni??otak letak katne??xpk ke mcm ne keadaan mangsa yg korang simbah asid tu?? tp cm sia2 gak tanye orang mcm ni, otak dorang mmg da xder. klu ader dorang xwat keje ni...hurmmm..bile makin banyak kes mcm ni, jd takut nak kuar umah...nak brenti mane2 petrol station nak g wash room pn mcm takut, lagi takut klu kat area traffic light...hurmmm, kesimpulan nya mmg takut la klu nak berada kat luar umah...hadoiii... klu tmpat terbuka rmai orang mcm sogo pun leh kene simbah, apetah lagi tmpat yang xder orang tu kan...hurmmmm

lg 1 aku cm xder mood rini, ngan some1..dlu tau je nak buat sendiri sume...bile aku offer tlg, da mcm big bossss plak ko kan... agak slow jgk dier ni... ha kan da jht mulut aku bulan pose ni...hurmmmm...
lunch ni nak tdo, tp xngantuk plak...haiisshhh klu rehat 1 jam tu, sebuk ko ngantuk, ni reshat lame xnak plak ko ngantuk kan... emmm xsbar nk balik ni, mcm2 dlm kepala otak nak mkn...hehe... rni bebuke be2 j ngan mama, papa buke ngan ofis kot, afan ngn dak sekolah dier. so tinggal la aku ber2 ngn mama...rse nak g bazaar tp nk g mcm ne?? emmm duk jela umah.. esk buke kat luar ngn ietod n gomok... huhuh



Wednesday, 17 August 2011

suke....suke...suke...

morning... terasa sgt lambt mase berlalu..mate aku da naik kuyu da ni..hurmm..em tgok entry tu menunjukkan aku sgt suke hari ni..hahaha...silap bukan rini, tp smalam... em smalam aku halfday, g klinik n blk umah. d org nak repair cermin... emmm b4 tggu nk bebuke kat tu, smpat singgah jj balakong. b nk beli brg...beli brg 1 je, tp dier nye memilih mcm nk beli 10... aku da la ngn baju kurung, mmg pangai aku pelik2 smalam..tp rse cm happening sgt. b pun pelik np aku lain sgt smalam...xmcm slalu katenye...sbb dier kate slalunya aku cm skema..skema ke aku? gegeh la b ni.. abis dah kulu kilir tmpt yg sama banyak kali, memilih mcm nak beli emas, xnaik pelik pangai aku...hahahaha.... aduhhhhhaiii....

em pastu bergegas ke bangi buke kat sane, lagi 1 hal xjumpe jalan nak g kedai tu...hahahah... b da membebel mcm mak minah, slalu kitorang lalu depan, tp ni lalu jalan kmpung, sbb nak uturn balik, bapak jem... kali ke 2 bau btl...huhuh...selamat aku... 

aku klu jumpe b, mmg xhenti ckp, sbb dier pun xbrenti ckp.. naik haus aku sbelum tggu berbuke...hahaha... tp serius smalam aku rse happy sgt...thnks mucuk! 


[mood: counting the hari raya day, mood sgt xsabar nak cuuutiiiii ;-)]


Tuesday, 16 August 2011

meMbosankan Diri

gretings everyone... em rini rse sgt bosan, pagi ni sunyi gile... rmai xder... tinggal aku sorang jer, mmber lg sorang ganti bilik PA... klu mase kat bawah dlu, klu sorang2 pun bosan dier lain... hurmmm... 

em xder pape crite yg best rini... tibe2 rse teringin mkn spageti...owhhhh sdpnyeee, nyummm2 ;-) 

-sekian-




Monday, 15 August 2011

Lagu Raya....Kuih Raya..nyummm2

good morning.... em pagi2 td mse tggu bas d sorang mamak kedai DS tu leh plak bukak lagu kat hp dier, xkuat plak kan...xpsl2 aku kne layan lagu dier.. klu aku paham xpe jgk, ni lagu keling mne aku paham...huhuhu...

smpai2 ofis, pg2 da pasang lagu raya... aduh sdh plak... rse excited melonjak2 nak balik kampung..huhu ;p kate radio da start pasang lagu raya, tp aku xdengar lg... em jarang dengar radio kan..hahaha... 

em pagi ni mama cuti, n pas sahur td tgok mama wat kuih raya..kuih favourite aku plak tu kan.. wlaupun bentuk nye agak xmenarik, tp layan mkn kuih tu. sbb rse nescafe.. so aku namekan kuih tu biskut nescafe... mmg layan klu mkn, ssh nak stop la klu aku da start mkn. sbb tu mama buat acuan xnak kalah besarnye..khas utk aku mkn..hahaha... em mama ni wat kuih time keje, xleh plak aku nak blaja+tlg... huhuuhu

em rini org goment kaye, sbb bonus da masuk, tp aku mcm biase... sbb gj aku xkaye..tp apepun Alhamdulillah rezeki bulan puase ni kan...huhu ;-) 

em smalam buke kat area damansara, aku xfell sgt mkn, sbb bru balik dr appoinment gg..so mkn pun agak sopan santun gitu...huhu...buke ngn mmber2 b... n sebelum tu singgah the curve jap, rmbang mate aku...jenuh b tarik2 aku, supaya aku xterpedaya...hahaha..tp terpedaya gak kat belt charles n keith...nk beli handbags, kne tggu gaji la... huhu... btw thnks to b...nnti kite usha handbag tu lg k ;-)


 
mieza (awek aiman)..kak (lupe la namenye, sorry kak ;p)..wan fyna..yam (klu b pronouns mek yem dengan versi yg terhegeh2)...
 *sila abaikan aku yg nmpak gemuk itu, bukan slh aku slh suar, (hahahah....)*


(mood : ;-( sbb gg aku still skt..hurmmm, n rse nak cept balik kg, sbb excited dengar lagu raye ni ;-))



Thursday, 11 August 2011

Himpunan Kata-kata Hikmah


"Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum"


"Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan"


"Kehidupan kita di dunia ini tidak menjanjikan satu jaminan yang berkekalan. Apa yang ada hanyalah percubaan, cabaran dan pelbagai peluang. Jaminan yang kekal abadi hanya dapat ditemui apabila kita kembali semula kepada Ilahi"


"Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda  tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis"

 
"Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat"
 
 
"Hendaklah kamu berilmu pengetahuan sebelum kamu menjadi ketua, sebab sesudah kamu menjadi ketua, tidak ada jalan lagi bagimu untuk mencari pengetahuan"

 
 
Orang yang berakal itu adalah orang yang akalnya dapat mengawal segala sifat-sifat mazmumah (sifat keji).

 
 
"Barangsiapa yang menyukai bila Allah menutupinya dengan kebaikan maka hendaklah dia bersangka baik terhadap manusia"


 
"Esok pasti ada tetapi esok belum pasti untuk kita. Beringat-ingatlah untuk menghadapi esok yang pastikan mendatang"



Hikmah Allah

Kadang-kadang kite selalu leka bile kite berada dalam gembira... kadang-kadang kite lalai bile berada dalam senang...kadang-kadang kite tidak menghargai sesuatu yang beada didepan mata,tapi pabila ia mulai jauh, kite akan akan merasa kehilangan dan sunyi dan bila kite ditimpa musibah, kite selalu menyalahi Takdir..tanpa kite bertanya kepada diri kenapa musibah itu terjadi..sedarla wahai manusia, kadang-kadang Allah turunkan musibah atau ujiaan pada kite, Dia sayangkan kite. sepatutnya kite rase bersyukur kerana Allah memilih kite untk diuji, Allah memilih kite untuk ditimpa musibah...

dan kadang kala Allah rindu hambanya utk mendengar rintihan mereka, kerana selalunya pabila kita ditimpa masalah, baru kita merintih kpdNya.. memang setiap musibah dan ujian itu sangat perit kite terima, memikul dan juga menghadapi. tambahan pula apabila kesedihan itu melibatkan hati. akui ia memang sangat perit, dan kadang kala kesedihan itu membuat kita hilang pertimbangan, hilang pedoman, kerana ketika itu iman tiada, lalu apa yang terpikir dek akal, itu yang akan dilakukan. kerana itu sahaja mampu dilakukan.. 

kesedihan perlu dirawat bukan diratapi.. memang agak mudah mendengar nya, orang selalu kate "xder kat situasi aku, so boleh la ko nasihat mcm tu, cube klu ko kat situasi aku, agak ape ko buat" ketika ini, muhasabah la diri kamu, sentiasa ingat padaNya, berserahla padaNya, kerana dier yang memberi kamu gembira, dan dia juga yang beri kamu kesedihan itu... tp pernah kah kite terfikir bahawa itu adalah cara Allah memberi kite petunjuk bahawa yang apa kite sedang lakukan itu tidak benar, tidak baik, atau mungkin pilihan itu tidak baik untuk kita?? tidak kan kite fikir begitu?

sedarlah kamu bahawa Allah sayangkan kita, diberi ujian itu kerana untuk memberitahu kita pilihan atau perkara yang lebih baik. bersyukur kerana ada yang lebih BAHAGIA sedang menanti kita. Bersyukur Ya Allah kerana, Allah telah memilih kita untuk diberi semua yang terbaik...

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
Manusia yang HEBAT JIWANYA....


Sekali lagi Allah sayangkan hamba2nya..maka itu la kamu manusia perlu sentiasa mengingatiNya, mendekatiNya.. Kesedihan mmg terlalu perit untuk dilalui, tapi percayalah qada' dan qadar Allah... (mengingati diri ini juga)


Tuesday, 9 August 2011

Alhamdulillah...

Salam... gd morning.... Alhamdulillah... masih bernyawa lagi harini.. huhu.. em harini org goment msti sronok, sbb smalam PM umumkan akan bg bonus, utk hari raya... Alhamdulillah... rezeki bulan puasa ni kan... n ptg smalam aku dpt 1 brite baik jgk, Alhamdulillah...hehe ;-) ingat x entry aku sbelum ni, aku pnh gtau aku nk p exam KPSL, alhamdulillah aku lulus tiga2 paper... so dengan sabar menunggu the nx step.. xpe pnut, bermula dr bawah... bukan mudah utk berjaya... maybe Allah telah tentukan rezeki ko mcm ni...lain orang, lain cara rezeki nye... semuanya telah ditentukan olehNya... papepun, smalam ptg pas entry aku yang berbau agak keras tu, aku dpt 2 brite yang baik... Alhamdulillah ya Allah atas semua rezeki mu ini... ;-)

so marilah kite bermula utk membuat keje... (chheeehhh tibe2 knon2 rajin ;p).... pagi ni d meeting plak... so gtg... Daa...




Monday, 8 August 2011

BersaBarLah WaHai Hati........

Gretings everyone... em bulan2 puase ni xelok marah2kan.. so aku xnak la marah2..tp aku manusia biasa gak, d hati kan.. aku benci btl klu org jns jage tepi kain org. klu ko nak nasihat ke, xpla. aku terima. xkisah pun. klu ko xtau ape2, jgn nak judge org suke2 ko boleh x??. ko xtau ape2, so better ko diam.. mulut yg ko dengar tu pun belum tentu betul ke x kan. tp xpla, bulan2 puasa ni bagusla klu ko duk sbuk2 hal orang. bertambah pahala aku...Alhamdulillah... 

em tu la manusia kan, suke suki nak judge orang, ko dengar sebelah pihak ko sok sek sok sek buat dosa. yg xtahan ni, mak2 orang lebih over dr yg anak2 dara. alahai kakak oiii... depan aku senyum bukan main knon2 mesra lagi, blakang ntah ape yg ko sbuk... berborak ngan ko pun aku xpnh, apetah lagi aku nak g gedik2 meramahkan diri menyembang kan. mmg x la kan...stakat senyum2 tu, aku ikhlas, pk sedekah kan. senyuman tu kan sedekah...hhuhuhuh....

mcm ni la, setiap orang d kisah silam masing2. pd aku benda yang lepas...lepasla.. n setiap manusia xpernah lari dr buat silap, so aku pun xterkecuali. n setiap ape yang berlaku tu msti d hikmah, yg maybe bukan skang kite akan nmpak... orang kate hidup ni mcm karma... what u give u get back... so aku da rse semuanya. n aku akui pnah buat silap dlu. tp skang ni, aku xnak toleh blakang pn. pd yg aku pernah buat silap, aku minta maaf banyak2... maybe sukar utk dimaafkan, tp hanya tu je mampu aku harapkan.. Moga hdp orang yg pernah aku buat silap, di berkati n dirahmati. amin...

serius aku xnak pndang blakang, benda yang da lepas, aku just Doa moga Allah beri kebahgiaan n kesejahteraan pd mereka... serius aku nyesal... tp aku sedar, aku xleh nak putar balik waktu yang lepas, Moga aku harap Life aku skang ni diberkati n dirahmati..amin.. ape pun jadi hdp perlu diteruskan, maybe bg mereka mudah utk aku tuturkan, tp hanya maaf aku mampu minta... 

terima kasih ya Allah utk segala ujian Mu, Hanya Dia yg lebih mengetahui... 

sekian....





Thursday, 4 August 2011

DaY 4...

Salam.... morning, em skejap j da hr keempat... huhu... mlm td rse penat sgt, xtau la np.. nak miss trawih, rse syg sgt.. Alhamdulillah Allah kuatkan smangat aku utk teruskan trawih...tibe2 terasa mcm nak mkn roti john la..dlu klu time puase, menu wajib cari murtabak atau roti john, air soya atau air jagung... tp skang ni, pasar jauh benor.. jd mls nak g.. bagus jgk, klu x nafsu mkn tu membuak2..last2 xabis..da membazir... hurmmm

skang ni, aku gile sgt ngan brand "coach" klu kt sini bapak mahal..nk keluar duit nak beli tu rse mcm nak menggigil je tgn...hahaha.. cousin aku study kat uk ke us, aku lupe da.. so 24 ni dier balik, so aku pun ape lg, gigih survay handbag2...hahaha...sian kat b layan kerenah aku.. aku ni bknla jenis branded sgt, brand ape pn ok jer... cume handbag coach ni buat aku x tdo lena la... cmne tu?? so aku msh berpikir lagi nak handbag mane, smbil mengharap cousin aku leh dpt murah...huhu..

 cantik kan

biru pn cantik

style mcm ni pn cmtik, aku mmg suke bag besar2 ni..senang nak sumbat semua.... 




Wednesday, 3 August 2011

giLe AwaL

Salam, Morning everyone... em rini aku smpai ofis awl gile, kul 6.40 da smpai... ntah nape aku smangat awl plak...tkt gak nak masuk ofis awl2 ni...huhu... tp nsb bek d sorang da smpai.. huhu ;-)




Monday, 1 August 2011

Semoga Dipermudahkan.....

salam... sofar 1st day berpuasa ok lagi, lunch td mencari ilham di awangan, hahaha...nak jalan alamnda mls time2 pose ni... 

em aku rse rini rmai orang duk crite psl KFCM n Jejariruncing tu... media pn da start2 crite psl tu smalam... serius sedih weh...hurmmm.... kawan lame, bile bertunang skejap jer..btl la orang kate dugaan bertunang ni... Ya Allah moga dihindari segala masalah, amin... bile bace statement sebelah pihak, kite mula buat kesimpulan...n bile bace statement elia rini, da berubah plak kesimpulan tu.. manusiakan..papepn hanya dorang 2 je yang tau... tp serius la sedh klu elia sndiri xtau yg KFCM nak putus tunang, pastu da hebah kat media plak, sedangkan tuan punya bdn xtau ape2...

p/s: papepun doa moga mereka tabah melalui dugaan ni, nak plak di bulan mulia ni kan... semoga semuanya dipermudahkan...amin




Salam Ramadhan

Salam...morning everyone... Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia kita harini, masih berpeluang bertemu dengan bulan Ramadhan... So aku nak wish Selamat berpuasa n selamat menjalani ibadah puase..moga Ibadah kita thn ni lebih baik dr tahun sebelumnya, n moga mendapat keberkatan n keredhaan Allah... (huh da mcm ceramah pagi plak)... ;-)

Alhamdulillah sgt excited mlm td berpeluang semayang terawih yg pertama... ;-) n pg td alhamdulillah excited jgk bangun sahur..hehe ;p 

n nk crite psl wekend ritu... bermula 1 episod baru, Alhamdulillah, thnks God kerana permudahkan urusan ku ;-) semoga Allah memberkati semuanya...amin... 



* blushing *