Monday, 8 August 2011

BersaBarLah WaHai Hati........

Gretings everyone... em bulan2 puase ni xelok marah2kan.. so aku xnak la marah2..tp aku manusia biasa gak, d hati kan.. aku benci btl klu org jns jage tepi kain org. klu ko nak nasihat ke, xpla. aku terima. xkisah pun. klu ko xtau ape2, jgn nak judge org suke2 ko boleh x??. ko xtau ape2, so better ko diam.. mulut yg ko dengar tu pun belum tentu betul ke x kan. tp xpla, bulan2 puasa ni bagusla klu ko duk sbuk2 hal orang. bertambah pahala aku...Alhamdulillah... 

em tu la manusia kan, suke suki nak judge orang, ko dengar sebelah pihak ko sok sek sok sek buat dosa. yg xtahan ni, mak2 orang lebih over dr yg anak2 dara. alahai kakak oiii... depan aku senyum bukan main knon2 mesra lagi, blakang ntah ape yg ko sbuk... berborak ngan ko pun aku xpnh, apetah lagi aku nak g gedik2 meramahkan diri menyembang kan. mmg x la kan...stakat senyum2 tu, aku ikhlas, pk sedekah kan. senyuman tu kan sedekah...hhuhuhuh....

mcm ni la, setiap orang d kisah silam masing2. pd aku benda yang lepas...lepasla.. n setiap manusia xpernah lari dr buat silap, so aku pun xterkecuali. n setiap ape yang berlaku tu msti d hikmah, yg maybe bukan skang kite akan nmpak... orang kate hidup ni mcm karma... what u give u get back... so aku da rse semuanya. n aku akui pnah buat silap dlu. tp skang ni, aku xnak toleh blakang pn. pd yg aku pernah buat silap, aku minta maaf banyak2... maybe sukar utk dimaafkan, tp hanya tu je mampu aku harapkan.. Moga hdp orang yg pernah aku buat silap, di berkati n dirahmati. amin...

serius aku xnak pndang blakang, benda yang da lepas, aku just Doa moga Allah beri kebahgiaan n kesejahteraan pd mereka... serius aku nyesal... tp aku sedar, aku xleh nak putar balik waktu yang lepas, Moga aku harap Life aku skang ni diberkati n dirahmati..amin.. ape pun jadi hdp perlu diteruskan, maybe bg mereka mudah utk aku tuturkan, tp hanya maaf aku mampu minta... 

terima kasih ya Allah utk segala ujian Mu, Hanya Dia yg lebih mengetahui... 

sekian....





No comments: