Monday, 24 October 2011

Puteri Sarah Hana

Morning... cmne wekend korang ritu? huhu..ak sgt bz (cehhh mcm retiss plak ko ;p) ok, 

crite ak hari sabtu, 

pagi aku g umah busu kat kota kemuning, dier wat knduri nak g haji hujg bulan ni.. pastu g alamanda jap, singgah beli hadiah utk baby kina. pastu terus g umah izni kat ampang, amik barang dier beli kat jakarta...ok, ak mmg suke brg yang dier beli tu... cantik..cantik..cantik... hehe... then terus ke umah kina, tgok 2nd baby dier, geram ok, asal ak amik gmbar jer, tau nak senyummm...huisshhh kecik2 da tau senyum, mau besar kang bergaya habis...hahaha...tp xsyok, dier asyik tdoo jer.. geram gak tgok ank dier yg 1st, puteri sarah humaira...comeyyy gile, n sgt bijak... huhuh... xsnap gmbar sarah, active kulu kilir.... lame rse xjumpe kina, last jumpe mse tdo umah dier ngn epah ritu..huhu... happy tgok bile mmber da beranak pinak ni.. ;D dlm kul 6 ak gerak g jalan tar, cari kain satin utk kain lace yg izni beli tu... ok, ak sgt menyesal; eh beli, semeter rm48, murah pun dier bg 45..aku bukan reti nak beli2 kain ni, kain satin pun aku xtau..hahahah... bile ak cite kat mama, mama kte membzr ok...kain tu lg mahal dr lace yg aku beli tu...hurmmm, ak da mcm xder mood da...hangin 1 badan, balik umah trus tdooo! xder mood... ;-(



ari ahad :

tghr tu g knduri kawin kwn b kat PJ, ktorang g lmbat skit, dlm kul 3 bru smpai, pastu operasi tggu menunggu adala dlm 3 lebih...tp ok jgk sbb time2 tu xramai orang, so boleh la sembang2 jumpe pengantin... g awal2 pun pengantin sbuk bergambar  ye dok..huhu... da khemah tu nak bukk bru reti nak gerak kan, huhuh...dlm kul 4 lbh kitorang gerak, terus balik...





Friday, 21 October 2011

SuPriSe (",)

Morning... em tibe2 plak entry tu kan,huhu.. act smalam d 1benda yg buat aku sgt2 suprise..tp apepn aku bersyukur sgt, rse cam sgt suprise plus nerves plus tkt, n plg penting ak rse bersyukur sgt, cam rse beban tu gugur dlm kepala n bahu ni..rse ak xsilap, Alhamdulillah, Terima kasih ya Allah...

n smalam ak d tgok 1 kdai online ni, cantik+comey.. act ak slh sorang yg sgt suke suprise (cehhh mcm nk promote plak kan ;p) sbb ak rse sgt terharu klu d suprise2 ni..sbb ak mmg sgt hargai pmberian org. pecaya atau pun x, ak still smpan smpai skang segala surat bagai, kad2 n bday presnt sume, wlupun sekeping ketas kecik, bile kdg2 aku bosan, aku bace n tgok balik, rse sgt rindu zaman dolu2..huhu.. tp ritu memandangkan nak pindah brg2, ak tepaksa buang 1 kotak yg penuh ngan kad+surat2..rse syg jgk, tp xpla tu semua surat2+kad2 zaman sekolah rendah... yg sek menengah nye aku still smpan g..poyo x? hahahah

 flower+choclate+qute bear ;-)

em berbalik kpd suprise td, ak tringin sebenarnye nak poyo2 dpt bunge, wlupun bunge bukan leh mkn ke, simpan ke kan, tp klu keringkan, leh la smpan lame skit... ntah, pd aku cam sweet jer.. maybe xsume pendapat cm aku, maybe d anggap cm jiwang karat..xkisah la, yg penting ak rse tu slh 1 cara nak buat pasangan kite rse dihargai kan, n buat relationship tu lg bermkne n sweet ;-) .. papepn xterletak pd barang or bunge tu semata2, lebih kpd keikhlasan kite nak wat suprise tu...n smalam ak d tgok 1 kedai flower online..cantik n banyak choice..bukan semata2 bunga jer, d choclate, buah2an, cake..mcm2 la... harga pun boleh tahanla, tp xkisah pun, yg penting ak rse cam benda tu suprise..lame da cm terpk, sbb xtau nak b eli presnt ape..ssh kan nak beli prsnt utk laki ni, klu permpuan ape2 leh beli jer... 

mmg klaka klu bg lelaki bunge, tp xder la bunga semata2 jer, banyak choice, tinggal nak pilih jer...so ader choclate n bear.. pd yg rse suke benda2 sweet mcm ni, rse xpelik pn bg laki bunga+choclate+qute bear... mmber ofis pn kate ok jer... xpelik pun kan..sweet what.. hahaha... ;p




Wednesday, 19 October 2011

............................




miSs the oLd HiM

sitting across the table
patiently listening to
what you are saying
i couldn’t help remembering

i couldn’t help remembering
what i had said before
about what you are saying
about your “worries”

i find it hard to believe
we have walked down this road
many a times before
but we still end up here again

don’t go changing, to try and please me
don’t go trying some new fashion
don’t change the way you dress
don’t change the hairstyle

i don’t want you to be brilliant
i don’t want you to be rich
i don’t want you to work hard
i don’t want to you change

just be what you have been
just be what you are
just be the same boy
that i knew before

i love you
for what you are
believe me, i love you
just the way you are!




19 Oktober 1987




"selamat hari lahir, semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki... di berkati dan dirahmati Allah swt...diberi kebahagiaan yang berterusan... dipermudahkan segala urusan.. dan berjaya...amin.."



Tuesday, 18 October 2011

my dReam ;-*

morning... em act sume org d keinginan kan, minat, suke...seumpamanya la... em xtau knp tahun ni (lately la) keinginan aku makin menjadi2... suke tgok, (dr dlu mmg suke), tp makin menjadi2...heheh ;p so kat sini, d lg beberapa keinginan aku yang masih lg pending..hahahah boleh?? (b bce hbs aku, huhuhu ;p)






ak mmg suke pkai high heels..tp bukan la heels yg runcing gile tu, aku sdr aku ni "sgt kurus" kan,.heels yg tebal skit la, coz aku rse mcm confident bile jalan..huhu..n now aku mmg cari kasut warne merah or merun..sgt sexy kan..huhu...heels merah tu dr guess, n yg bwh tu dr aldo xslp...huhu... xpe nnti aku akan cari gak..huhu



suke tgok bag ni, tp berangan jela boleh..hurmmmm



n camera ni, aku suke sgt, sbb aku suke bergambar kot..so, camera ni cantik kot. (wlpupun aku xtau sgt psl camera2 ni, tp ak suke tgok hasil dr camera ni...huhu.. (bile nak dpt ek???)
n ni lg 1, laptop tu ader da, tp cam style plak aku tgok rmai orang skang pkai ipad...cam smart jer.. pgg iphone b, xbest sbb kecik, dpt ipad lg bestt..huhuhu



ok, psl kete aku xberia sgt, cukupla sekadar boleh bergerak, n knp aku cari kete kecik ni, sbb senang nak parking, nak reverse, nk ape sume la..so xpayah takut kn..( cara ckp mcm da ada lesen kan, hahaha...) ok ak adalah slh sorang yang amat penakut n fobia atas jalan raya, n sbb tu smpai skang aku xder lg lesen, tp berangan nak ader lesen tu bukan main lagi, duk tunda2 akhirnya kesudah xder lesen..tp 1day klu aku berjaya ader lesen, mmg ak nak pkai kete ni jer (b suke gelak bile aku ckp nk pkai viva jer, belagak ok,huhu)





n lastly ofcourse la, (bukan last la, mmg yg utama) sume org nak ada sekurang2nya sebijik umah kan..so aku mmg teringin nak ada umah sendiri, (dlm kepala ni, da berangan2 nak menghias umah sendiri..cehhhh knon lebih kan..hahaha ;D harap2 1day keinginan aku yang ni dpt dimakbulkan...moga Allah terus murahkan rezeki aku, amin...

(banyak lg keinginan ni, biasala kan perempuan ni nafsu nye banyak, nak2 bershopping mmg sume perempuan suke, tp pendapatan tu yang akan membataskan keinginan seseorang tu, window shopping pn jadila kan..tp pd aku, aku xsuke window shopping... aku suke ader duit, mmg aku kuar pegi cari brg yg aku nak..tp skang ni, aku gile beli online *mudah dan cepat* wlupun kadang2 sgt mmbazir... so cmne ek aku nak menyimpan ni...aduhhhhh... mmgla aku d buat potongan gaji for savings kan, tp bile pk2 balik, baik aku simpan duit yang aku beli brg2 tu kat dlm asb or tabung haji kan..huhuh..b slalu bising kt aku, wlupun dier pn lebih kurang same ngan aku, cume ak mmg sgt over la bile berbelanja ni, smpai masing2 terpakse da beli baru bgtau..hahaha..xbagus2..)

Wednesday, 12 October 2011

beRsyukur kita diLahirkan Sebagai WaNita


  1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki.  Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda : "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".
  2.  Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristhighfarlah para malaikat untuknya.  ALLAH mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
  3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka ALLAH mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan ALLAH.
  4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah segala dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
  5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.
  6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka ALLAH memberikannya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama ALLAH.
  7. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan ALLAH dan orang yang takutkan ALLAH, akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

Wallahu'alam. 


~ BaHagiA ~ liFe ~

" hakikat bahagia itu hanya apabila kita mencintai Allah - Pencipta kita "

em, xtau nape lately aku agak emo, hurmmm.... saje2 ke aku nak emo? xder mkne ok,,penat emo2 ni... kdg2 rse letih gile, try utk gali..gali...n terus gali ape puncanye..aku ke? emmm  orang kate klu nak bahagia kene cari, kne gali, kene usaha utk membahagia kan orang lain, tp..... seriusly aku letih..sangat2 letih... ape2 jela... serius aku sdh ;-(

psl obb maybe kne tunda, xtau la bile nye...hurmmm...suke..xsuke...suke... ;-/ skang ni kan aku rse mcm nak g bercuti la, tp xtau nak g ngn sp, mmber memasing bz... act aku rndu nak lepak ngn mmber pj,  epah pn mcm bz, bile dier free aku plak xfree..rnduu nak lepak+karok mcm ritu..hurmmm... n last week kina deliver utk 2nd baby...sronoknye da d 2 anak da..2 2 perempuan... huhu ;-) ingat wekend ni nak g tgok dier,... 


 huh..cousin aku jual handbag, n mcm2 la..from uk & us... mmg rmbang mate ok, utk orang yg gile handbag mcm aku..owhhhh tdk, makin kering aku..huhuh.. bukan handbag j ok, d jam, kasut, baju, dan utk ibu2 pn ader...ofcourse la brg2 baby kan..price dier pun ok jgk..so klu korang berminat, leh la g tgok kat fb..search je lovely uk items, n like... k la gtg, aku nak menenangkan diri... 



Monday, 10 October 2011

second time jadi Pengapit

huhu... smalam g kenduri kawin kat jempol, n9..jauk ok umahnye..aku ingat dekatnye..ptt la zy suh aku kuar awl.. emmm mmg give up mencari, nsb bek aku kne jd pengapit time tu, tu yg aku agak rushing tu..dlm kul 10 aku kuar umah, kul 1 bru smpai.. act ni wedding dak ofis aku, segan gk nak jd pengapit. da la aku xkenal tunang dier tu (perempuan), kwn aku ni laki..kire bsfren aku la kat ofis ni...

dlm kul 2 dorang sanding, xsangke da kawin kwn aku sorang ni.. pantasnye mase berjalankan... papepun semoga kekal bahagian hingga akhir hayat. aku suh b amik gmbar, tp dier mls. sbb rmai orang kan. sian gak kat b, sbb tggu aku sepanjang aku jd pengapit tu..btw thnks buchuk ;-* huhu.. pas sanding aku mkn dlu, n terus gerak...dlm kul 5 gak la smpai umah..gile penat ok, rse melengas 1 bdn..huhu...

 pengapit lelaki pn dak ofis jgk..

 congrats to zyzy n wife..semoga bahagia, kekal hingga kahir hayat,

n mlm tu aku tgok fb, kecoh org post kat wall psl cantiknye bulan mlm td..n aku pun xketinggalan utk tgok bulan.. tp sygnye aku xleh tgok penuh, sbb bulan atas blok aku. tp aku jengah skit kepala ni utk tgok, mmg cantik ok. nmpak lingkaran kat bulan tu..subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah...






Urusetia OBB

em lame cm xupdate..nak crite tp tangan aku mls nak menaip, lebih suke jd silent reader jer...huhuhu.. las week, 25 sept - 29 sept, aku kne jd uruseti utk OBB (outcome based budgeting), oleh sbb staff xbrape nak ckp, jd aku dipinjam kan la lebih kurang, reasonnye aku kan belum kawin. so xder commitment..itu la katenye..hurmmmm... rse mcm esk gak nak kawin, hurmmmm!

so ari ahad tu mula la kje2 urusetia, mmg sgt kelam kabut k. kje tu sgt simple, tp aku xpasti sp yang sepattnye tanggungjwb buat benda tu, aku xrse level aku n zue yg ptt tentukan group dorang..haiisshhh benci! benci! sbb tu aku xsuke klu kne g outstation, sgt kelam kbt. hari ke2,3 da releks skit..releks yg membuat kan aku sgt bosan, n rse mcm nak tdooo jer... 
mls last tu, ptg pas bis bengkel, aku duk releks2 dlm bilik smbil melayan crite cine kegemaranku, tibe2 aku rse mcm aku tgok sume benda berputar2, serius kepala aku da start berpusing2.. aku telan panadol, bape minit mcm tu terus terhambur keluar ape yg aku mkn tghr td..huhuh... geli kan dgr,,hahah aku lg geli, siap tgok lg, xsmpat hadam ok ape yg aku mkn tu, kuar sebijik2 la, siap bentuk asal tu d lagi..hahahah..msti korang geli... n mlm tu aku terus flat, zue sorang je trun blk urusetia tu, serius aku rse berpinau gile... n pastu aku telan lg ubat migrain, muntah lg, oleh sbb td aku da muntah semuanya, yg keluar kali ni air jela... da xtahan sgt, pn nurul bg aku blk, tp xkan la aku nak suh b hntar kan da kul 10 time tu..aku jak b tman g klinik jer, zue pn teman aku skali. smpai klinik, doc cine tu boleh plak bersembang2 mcm aku xder jer..releks dier sembang ngan zue.. aku da rse mcm lemah longlai da, kepada xstop berpinau..n lastly doc bg aku injection..pas injection muntah lg... blk hotel aku tdo smpai la kepagi, pagi tu da ok...huhuh..xsbr nak balik...blk tu b amk, singgah kl jap beli c.lense aku than blk... 




Thursday, 6 October 2011

Morning....

Testing2... Huhuhu... Emm, lame rse xupdate blog. Bnyak bende nk bebel kt sni, tp cam xder mood nk type2 panjg2.lately lbh rjn jd silent reader....huhuhu, boleh? K la pape hal mari bfst dlu....



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.