Wednesday, 29 February 2012

Masak memasak...

tajuk merapu skit rini..xtau ape nak mrepek..saje nak borak2 kosong.. em ok, sejak2 bergelar seorang isteri (huh, ayat skema skt), aktiviti harian mmg totaly akan berubah.. klu dlu ak bangun pagi, tggu mama yang kejut. wlupun ak da knci jam, n dah terjage pun..tp nak jgk tggu mama yg kejut..hahah.. ngade2 kan.. n g kje mcm biase, kdg mama buat bfst, kdg sempat ak mkn, tp jrg, so mama kdg2 bekal kan. sbb ak mmg xboleh bfst awl2 pgi. kang perut ak buat hal, n akan menyebabkan ak lambat g kje.. 

pastu balik kje, ak tgk tv.. jrg msk dpur, sbb papa hanya akan mkn mskan mama SHJ.. mama kate 2 slh 1 sbb kot ank2 dier xbrape pndai msk..hahaha, alasan knon..tp serius ok, papa hanya mkn mskn mama n tok jer.. drpd rasa dier boleh tau sp yang msk.. ak ngaku xbrape pakar bab2 memasak ni, tau mskn yang simple sbb dlu pnah duk hostel kan. so blaja2 la msk gak.. 

sofar alhamdulillah, jarang ak n chapik mkn luar.. klu wekend or ade psr mlm, n mmg nak beli brg dapur, kitorang akan tapau jer.. n Alhamdulillah ak bersyukur sgt dikurniakan suami yang xcerewet bab mkn. dier bedal jer.. (harap2 dier akan terus bedal mskan ak wlu entah ape rse, hahaha ;D) klu agak2 ak nak msk benda yang ak xpenah msk, ak akan refer internet or tnye mama... skang kan zaman moden, senang jer nak search ape2.. tinggal rajin xrajin jer.. ak rse happy bile dpt spend mse ngn chapik n mkn together2.. klu d rse terkurang skit dlm mskan ak tu, kire boleh dimaafkan lagi la kot..huahuahua..telan ajee.. xtau la klu chapik buat2 kate ok kan.. harap2 dier appreciate ak..hehe ;p

lauk feveret chapik msk lemak, mmg feveret ak jgk la kan.. yg tu ak blh la msk, kire xpyh refer buku mskan la..hehehe.. yg ak xpenah msk, mmg cnfirm kne refer la kan.. hahahah... tp serius skang ni rse excited nak msk tu lain skit, maybe sbb rse sronok bile dpt mkn skali same2.. kdg2 d mse2 cuti, chapik akan tlg skali kat dpr, dier mmg rajin... hehe.. n kdg2 klu ak mcm xsht ke, dier akan msk dapur msk ns goreng..sedappp ns goreng dier.. huhu.. 

tp ak akan gelabah katak klu tbe2 d org nak dtg umah, ak xtau nak jamu ape.. hahaha.. maybe awl lgi, n aku xbiase situasi tu.. huhu.. tp insyaAllah demi chapik, ak akan terus usaha untuk belajar jd chef yng terbaik buat dier...wahhhh, xnak kalah kan ayat.. 

k la skang mse utk pulang, tggl lg beberapa minit jer ni.. excited wekend ni nak jog, lame xkeluarkan peluh..n nx week maybe akn start nak g gym balik..excited kan?? haruslah... gtg, bye korang

*nga pk nak msk pe ptg ni?? boleh? huhu *





Tuesday, 28 February 2012

Sangat xpuas Hati!

Last week ak da dpt album kawin, sorry to say ak mmg xpuas hati.. dlm pndrive pn gmbr yg penting2 mcm xade.. ak pun blur.. tp mmg mule2 ak xhope sgt kat album sini. ak beria nak tgk album belah baling..hopefully ok.. sbb belah sini mmg ak ngaku sndiri time ak amik gmbr tu pun, even time outdoor, ak cam penat gile..smpai tahap give up la, tp pk da byr ak on jer..wlupun bdn rse nak pengsan dah, ku gagah kan jua..

dr pg2 mse knduri da buat ak mcm2 xpuas hati, tp ak paksakan senyum je muke ak ni.. dlm hati rse nak sumpah seranah jer, serius ak XSUKE! XPUAS HATI! mmg d pic2 yang cantik di edit, tu mmg aku suke n thnks sgt2.. tp pic2 yg penting mcm banyak xder.. n xsume pic yang dier edit.. ak mls nak emo2, ak redha kan jela.. mmg klu ikut hati sume nak perfect kan, sbb ak bukan xbuat research, bkn ak x servay, berbulan2 ak buat, tp hasilnye xsame mcm yg ak nak..mmgla ak xharapkan 100% same, tp atleast skit pn ok la.. tp ntahlah, tp psl mknn mama papa cam puas hati.. yg tu ak xtau, sbb ak xrse sgt.. iejang,ietod n gomok j tau mcm ne mulut ak mengomel mse knduri tu..hurmmm... 

n ader jgk mulut2 yang m'comment mcm2 psl wedding tu, mmber sndiri kot, tp ak mls nak amik pusing.. sume pengantin nak yang cantik2, nak yang xder cacat cela, tp manusia sume xsempurna kan.. so benda pun da lepas, td ckp xnak emo kan, tp ak rse da t'emo skit pun..huhuhu..

papepn thanks...




Monday, 27 February 2012

Happy Birthday

Semoga Panjang umur, diberi kesihatan yang baik olehNya..sentiasa dirahmati.. dan Diberi kebahagiaan di dunia dan akhirat..amin..





Thursday, 23 February 2012

JalaN-jalaN ngN family

cuti thaipusam ritu kitorang fmly g jln pangkor, g 1 hari j.. saje jln sne.. chapik blk kedah, dier blk sorang jer, sbb d hal skit. so ak ikutla fmly ak g pangkor. adik j yg xg.. kitorang gerak pagi isnin tu, n smpai dlm tghr. 

mse bot tu brenti nmpak penyanyi alif satar tu.. dier d shooting kot.. huhu.. em smpai sane, rmai gile orang, musim cuti kan.. pastu plak sane panas, dorang kate lame da xujan.. smpai hotel kul 3 bru dorang bagi check in,hurmmm msti pnuh hotel tu.. 

sementara tggu check in kitorang jalan kat pekan dier.. act pulau pangkor ni pekan dier kecik jer.. ak imagine mcm langkawi tu.. besar la jgk kot.. mcm bosan je duk sini.. cant imagine.. huhu.. ak beli ikan masin jer..hahaha.. sejak2 ni pk kan psl umah je, pk msk, pk mcm2 la.. dlu pk ak jer.. huahauhau.. ;D

oleh sbb kitorang duk sane 1 mlm je, so ptg tu kitorang jalan g island hoping, rm150 1 bot.. mhl gak ek.. tp ok la, dier bwk jalan merata, pastu dier cite2 psl tmpat2 yang dier bwk tu, xmcm kat langkawi ritu.. cantik pulau dier.. n ade chalet2 kat situ pun cantik, harge orang cite gile mahal.. huhu..

pas jalan2 pulau, kitorang terus g mkn.. ikut hati ni letih sgt, tp pk esk nak balik da..rugi xjln kan.. mama sbuk shopping jer.. hurmm.. pas mkn2 kitorang blk hotel.. lepak2 jap..pas mgrib kuar lagi jalan2 ngan papa, along n afan.. pekena burger 1, n balik hotel..

esk paginye, teman afan g laut.. dier nak mndi laut, ak kne jd fotographr dier, dier kan mcm adik, gile gmbar.. huhu.. lotih den.. mse nga mndi tu, dier mcm kene gigit kot ngn jelly fish.. mule2 mcm nmpak buih2 kecik kat tgn dier, pastu 2,3 hari jd merah gile. takut ak tgok.. 

pastu siap2 kemas, kitorang kuar hotel n naik ferry.. smpai jetty mkn jap, jalan2 jap.. n trus balik.. penat gak la, sbb g 1 hari je kan.. so mcm xder rest.. blk umah mlm tu xtdo lg, sbb tggu chapik smpai kl, dier nek bas je blk kdh.. tp dier xtrus blk umh. esk bru jmpe dier..sian dier nak blk umah mlm2 ni.. hurmm ;-(


 papa mama yg super comell..!

 kami stay kat chalet ni




 mama da pndai buat peace (",)


 

 nak balik dah..huhu







LangKawi....kami dataNg..

gile poyo, mcm g Paris je nak kepoh2.. huhu.. da alang2 kami ade kat kedah, so destinasi yang terdekat adalah Langkawi.. so rabu pg2 kuar g brfst dlu, n trus gerak..kami naik ferry kat kuala Perlis, chapik kate dekat skit dr nek kat kuala kedah.. ak pun xingat da jauh ke dekat, sbb mse mule2 ak g mse sem 1 dlu, thn 2006 kot.. 

Day 1

 *gile sememeh muke ak*

smpai dlm kul bpe tah, ak lupe..huhu.. ok la, parking sume, n tiket kne tggu dlm 1 jam.. mmg rmai, nek ferry, ak da mcm nak pening. sbb ak senang nak pening klu nek bas ke, ferry ke, pastu dgr bdk2 bising2 ke, makcik2 borak beria2, kepala ak pening. act ak xmabuk laut pun, releks je ak rse la.. smpai2 je, kwn chapik da d ket jetty tu. kitorang sewa kete kat kwn dier je. pastu hntar kawan dier kt kilim klu xsilap ak, n kitorang g mkn. lapaaa plak.. pastu jln kat pekan kuah, beli brg2 yang diorder n brg2 sbgai gift kt fmly.. pastu chapik bwk ak jalan2 kat beras terbakar, shopping lagi.. tp sane cm nga panas la, so xbrape syok berjalan.. 

 ni view dr bilik ak, bersepah kn mat n minah saleh..tghr bute dier leh bantai tdo kt luar ni..huhu

nmpak x chapik kusyuk konon2 tgok map..huhu..



ptg tman chapik mndi laut, ak mls nak mndi, so ak jd tuan puteri jer lepak tepi laut tu.. syok pntai tu, sbb cantik n orang pun rmai. so xder la cam sunyi. mat saleh bersepah ok, ko bukk pintu je nmpak dorang nga baring2 kat situ. mmg syok sgt la dorang cuci mate tgk minah saleh tu.. hurmm


mlm kitorang jalan pekan kuah, ak ingat nak g burung helang tu, tp mcm nga renovate je, so xder lampu pun kat situ. gelap gelita jer.. n pastu mkn dekat2 restoren situ, cantik view dier, sbb btl2 tepi laut/pantai kot, dgn bot2 park kat situ..tp cam bau laut skit la.. yg ak sakit ht, bapak lame nak tggu mknn smpai..smpai ak ngn chapik naik bosan tggu, mcm nak tdo dlu jer.. hurmmm.. prut da la lapa..

 tggu chapik bersiap mcm mak datin..huhu
gelap gelita..



Day 2
pagi dlm kul 9 lbh g bfst dlu, n tggu orang amik nak g island hoping. chapik amik ngn mmber dier gak. pegi 3 tmpat jer, nak g banyak2 tmpat kang takut bosan n lame sgt plak.. rm35 kot xsilap ak, ak pn lupe.. ak cam suke nek bot ni, tp cam takut xtakut je.. so ak agak keras skit atas bot tu.. tp mmg ak n chapik skt ht gile ngn pmndu bot tu, rude gile.. hello ko bwk penumpang bukn malaysia j ok, bwk org luar skali. mcm tu ke ko layan pelancong luar.. rse nak tampar laju2 je muke pakcik tua tu.. hurmm.. boleh ko nak marah2, xleh ckp baik2..trus sume org cam keras dlm bot tu.. 

1st skali dier bwk g Beras Basah Island.. dier kate 40min je.. tp dekat sejam tggu pakcik tu..hurmm.. lepak2 jela kat pulau tu.. mse bot tu smpai, ade sorang pak arab tu sound pakcik tu, ckp 40 min tp dekat 1 jam..tp dier speaking la kan..ak yg translate mlayu..huhu... ak suke tgk dier kne marah..hahahah... tp ko tau, muke dier gile xbersalah.. rse nak tmpar jer.. 



pastu dier bwk g tmpat burung helang, cantik sgt view time tu.. tp burung helang xdtg kat bot kami pun.. huhu.. dlm 15 min mcm tu, n dier bwk plak kat dayang bunting island.. ak mmg nk sgt g pulau ni, sbb slalu dgr2 org cite je kan.. huhu, jd pengak plak ak seketika.. huhuh.. sejam dier tggl kan kitorang kat situ, jalan2, pastu kt blakang bukit tu cm nmpak tasik, serius cantik wehh, tp penat gak ak kene menapak smpai tasik tu.. trung bpe kilo lemak2 ak ni.. huhu...


 Dayang Bunting Island

 cantik kan tasik die...



n pastu dier bwk balik, time nak balik tu, pakcik tu da mcm buat hal. bwk bot mcm orang gile, smpai minah arab tu sembang ngn ak, dier ckp sebelum ni dier dtg xder lg orang bwk bot tu mcm ni. dier siap kate pemandu bot tu gile.. hahahah.. mmg gile pun. ak da mcm2 doa n surah aku bace, Alhamdulillah selamat smpai, lega ak.. huhu

kitorang balik bilik, n tdooooo... penat plak rse.. ptg plak  kitorang g cable car, ak tringin nak naik. mule2 smpai tu chapik da mcm mls nak beratur sbb mmg rmai gilooosssss orang.. ak pun cam give up, tp pk2 balik da alang2 smpai sia2 la xnaik kan.. ku kuatkan tenaga jgk utk beratur n tgguuuu.. dekat 1jam gak la tggu.. huhu.. tgh2 beratur tu chapik leh plak jmpe mmber dier, mmber dier pun bru pas knduri hari yang same ngan knduri kat baling.. pastu rezeki kitorang cpt kit, kitorang naik dlu. naik skali ngn mmber chapik plak tu.. hahaha, msti bengang je dorang. yelah sume dtg fmly, so xnak berpisah2 kan... 

 korg bleh tgok bpe panjang nk kne bratur..hurmm

ni kwn chapik yg jmpe mse kitorang bratur nak nek cable car tu..

mmg tggi gile ok, nak mendaki da 1 kje..ak da la pkai wedges time tu.. sakit kaki ak mendaki.. klu ak tau ak pkai seliper jer.. hurmm.. pastu chapik nak naik lagi atasn, ak dah surrender, penat okehh.. pastu dkt kul 7 kitorang trun n trus gerak balik.. 

tp xbalik lg, singgah pekan kuah jap, chapik nak beli brg lgi.. ak ikutkan ajoo.. sbb ak mmg da set nak beli pinggan mangkuk, tp chapik wat ak pk banyak kali plak, so ak pn cam mls je beli..hahahah.. boleh?? xpla, ns time la beli.. huhu.. abis beli2 tu, kitorang beli kebab je kat pasar mlm.. xlapa sgt mlm tu.. n trus balik bilik.. penat rse berjalan td..

Day 3
dlm kul 11.30 kitorang kuar g mkn dlu.. n trus g kilim sbb nak hntar kete kat kwn chapik.. n kwn chapik n wife dier hntar kitorang kat jetty.. lepak2 jap, n trus nek jetty..smpai kuala perlis chapik tnye nak g padang besar x, sbb da dekat.. ak pk2 gak, sbb mcm penat.. tp da alang2 ade kat sane, pegi jela.. so jalan jela.. xder shopping sgt pun, biase2 je.. n trus gerak balik.. xlarat dah.. 




smpai kulm, tdo umh my MIL, nak tdo umah tok tp sbb time tu kitorang smpai da dekat kul 10, so mlm nak kcau tok. sbb tok ak tdo awl.. n pagi esknye b4 balik kl singgah baling, n pastu gerak balik kl..

panjang berjeler ak mengarang kan, huhu.. penat sudah.. k la nnti ak smbung cite lain plak.. Daa..




Wednesday, 22 February 2012

Kenduri Baling

22Jan2012 -  lepas j knduri umah ak, ari isnn chapik da blk kg, sbb nak uruskan knduri belah sane. ak dgr jmputan rmai ok, huhu.. msti meriah kan.. da la msk sendiri.. ak xikut balik, sbb nnti ak balik ngn parents ak, so ak msk keje da selasa tu.. 

ari jumaat ak balik kedah pas keje, mmg jem gile ok. stuck kt kl dekat 2 jam, sbb nak g amik kakak aku kat batu muda.. kul bpe tah ak smpai kg, xingat dah.. mamai2 kan.. sabtu ptg tu chapik dtg amik ak sbb nak g fitting baju. chapik pilih wane kuning diraja, dah mcm puteri raja ak rse.. ala-ala la kan.. hahahah... ak xkisah, pkai je..baju dier simple n xsarat sgt..ak suke.. 

 ak suh adk ak j jd pengapit, sbb kt sini xder bersanding, so xder lame2 nak kene duk ats pelamin kan..

ahad-pagi2 dlm kul 9 chapik dtg kg amik ak, sbb kat sini cara dorang lain skit. klu kat kl ni, kite siap kat umah, mak andam dtg umah makeup n siap2 kan kite kan. tp kat sane kite yang kene dtg kedai, xprivacy langsung ak rse.. huhu.. so klu d 8 pengantin, bersesak la ko dlm kedai tu.. nsb bek aku dtg awl gile plak kan, photographer pun xsmpai g. dah kakak smalam tu suh ak dtg kul 9, dgn jujurnye la ak dtg kul 9.. ak kire org ke2 la dier makeup, ak suh hasz yang makeup kan ak, sbb laki ni kan kdg2 tgn dier cntik skit.. xder la cntik pun, tp ak suke gak makeup dier, simple. cume lipstic dier mcm pudar sgt kot wane dier. or mayb sbb xtahan lame. so kebanyakkan pic nmpak ak cam pucat..
 
so da bersiap2, kitorang terus tggu kat petronas, ngan sedara2 belah kedah, sedara2 belah mama, atih, fmly busu n pak ndak yang dtg. so berkonvoi la kami.. ak xtau la knp mate ak berat gile, rse nak terlelap jer. maybe sbb bulu mate tu buat ak ngantuk gile.. hurmmm... 

kami smpai ngam2 la, xawl sgt n xlmbat sgt. pastu terus mkn, sodappp nye lauk dier. tp sbb ak kan pengantin, mkn nk kne cover skit..plus plak time tu ak xbrape sgt nak lalu mkn. xtau np.. chapik mkn xingat ok, mentang2 la kg dier. mse kat belah ak, mkn cover baik nye.. pas mkn kami2 lepak kat rumah kayu tu, cntik sgt rumah tu, mcm chalet.. pas amik2 gmbr, fmly ak da nak balik, time tu ak rse nak nangis gile ok.. sedih wehhh kene tinggal... papa da gelak2 kan ak.. huhu.. tp serius la, mmg sdh.. rse mcm nak suh mama papa tggl skali kat situ. hahahaha... hoverrr... 

 *sile gelak beramai2...hahahah*

kitorang xbuat outdoor pun, wat skit2 je kat luar kwsn umah tu, sbb xlarat.. penat la.. btl la org advise, baik buat outdoor hari yang lain. sbb penat klu wat hari yang same..hurmmm 

ha ni nak cite bab mlm plak, pas siap2 mndi. rse fresh sgt.. so bermula la kehidupan ak yang baru dengan fmly yang baru. rase janggal, sbb mse kwan ngan chapik pun, ak xbanyak spend mse kat situ. rse ak bru 2,3x kot ak penah jmpe fmly chapik.. plus plak kitorang jauh kan.. so mlm tu ak xtau nak buat ape, jd ak tlg la ape yg ptt.. ak basuh pinggan mangkuk, periuk belanga... gile banyak ok.. ko tau jela kan jmputan dekat 2rbu, pastu msk sndiri plak.. tp bukan la ak wat sorang2, rmai2 la.. best jgk, sbb time tu la ak wat kje smbil menyembang. jd ade mse la ak nak kenal2 ngn sedara2 chapik. wlupun agak penat, tp ak suke suasana mcm tu.. meriah sbb time2 knduri ni lah sedara mare kumpul.. fmly chapik jenis rapat relationship dorang, even 2,3pupu pn rpt. so ak amik mse skit nak ingat n cam muke. yelah, klu sebut maktih, d la dlm 2,3 orang maktih. jd ak nak kne ingat name n muke skali. tp ak suke fmly baru ak ,makin rmai fmly ak skang, hehe.. tp ak d probs skit nak memahami longat sane, sbb longat kedah pun ak xbrape terer, ak boleh je ckp, tp seleng nye lain skit la kan bunyi. chapik suke gelak klu dgr ak ckp kedah, dier kate mcm terhegeh2, tu yg ak mls nak ckp kedah. dah tentu2 la xsame cm dier ckp..huhu..mls layannn.. belah chapik rmai bdk2, tu lg tmbah syokk.. huhu.. ak xreti sgt nak layan bdk2, tp ak suke tgk bdak2, nak plak baby.. ;-) .. huhu..

ak stay sane smpai ari selasa, selasa ptg ak blk kulm, sbb esknye nk g langkawi. msti rmai kan, sbb musim cuti ni kan.. em k la nnti ak smbung balik psl langkawi..tggu nx entry eh, ak da rse mcm panjang berjela plak ni..  huhu..  ;-) 

so lyn jela beberapa pic mse knduri ritu.. njoy ;-)

kakak n makcik2 chapik yang very the sporting ;p
sorryla pic yang agk blur..

 last skali layan pic dak kenit ni, cousin chapik.. ak geram gile..comeyyy sgt kan. nsb bek ank org..huhu

;-)

Tuesday, 21 February 2012

My Big Day

14Jan2012- pagi tu ak tggu iejang amik  kat umah, gomok n ietod tdo umah ak. ak tdo p9, pastu iejang smpai trus grak umah ak. tggu johan, b4 kul 10 dier da smpai putrajya. coz dier call ak, da mcm sesat. bagus kan cmtu jnji kul 10, kul 10 smpai.. dier dtg ngn mmber dier sorang. so ak siap kat situ ngn chapik..

mmg ak suke dier makeup, (xkisahla org nak kate mak perasan cantik ke kn, hahahaha) dier makeup pun xder la lame beno, cpt je da siap. n mse ak nga makeup n siap2, apit kwn chapik smpai. dier jd pengapit chapik, n dot&farid pn smpai xbrape lame pastu...


dlm kul 11 lbh2 da siap, ak naik kete iejang. ietod n gomok nek ngan dot. pastu kami konvoi ke masjid dlu, sbb nak amik rombongan belah chapik. dlm 1230 smpai dewan. tunang iejang mmg bagus gile, b4 this xder la aku sembang sgt. smalam mse nikah pn dier d skali. mmg terharu la care tunang iejang, dier yang sbuk2 cari fotographer kitorang, n kuar2 dier bwk payung... ak, iejang ngn chapik da bantai gelakk.. huhuhu... 

sblum tu, pagi2 da d benda nak wt ak mrh.. da la smalam pas nikah pun da buat ak cm moody.. hangin 1 badan ak.. tp ak mls nak cite, ak nak cite yang best2 jer.. biasela kan, ko plan bagai nak rak pun, klu nak jadi, jadi gak.. ko hire la orang bape juta ringgit pun, klu xseperti yang ko rancang, mmg da biase jd sgt da.. biasela kan manusia xperfect..kite hanya merancang Allah yang menentukan... so ak mls nak serabut kan kepala otak aku, ak layan kan ajoooo... setakat org2 comment tu ado mak kisah.. adatla kan..

d jgk benda buat ak cam kecik hati, tp xpe. as long as iejang,ietod,gomok always d ngan ak, ak ok jer.. thnks sgt2 kat korang.. n haritu tu ak sgt2 terharu bile mmber2 sekolah rendah ak dtg, mcm shima dtg ngn parents dier, hanin dtg ngn hadi, tkejut ak tgk hadi.. hehe ;p bai dtg ngn sp tah, aku lupe name dier, wan pun dtg ngn fmly dier.. yang lain2 ak xsmpat nak jumpe.. 

selain tu, mmber2 putrajaya dtg gak, mmber2 ofis (bos2 ak pun dtg,huhu) mmber2 KYM, mmber2 Poly (zik,azri,fifa,dot,mimie n husband, amy) daia dtg tp skejap je, sbb die keje.. n mmber2 teknik... terharu mak.. hehe.. n jiran2 wangsa maju pun dtg, kwn2 mama pun boleh tahan rmai..

pas mkn, rombongan lelaki terus balik, dorang nak balik kdh hari tu jugak.. ak suke sgt ngn servis johan, sbb dier mmg kne stay smpai ak g wat outdoor, tp dier bukan duk saje, mse makeup ak cam bruk skit, dier akan touchup blk.. iejang pun akan hire dier mse knduri die nnti.. ak cm frust sbb xdpt jmpe sume, sbb ramai kan, smpai johan pun cam tnye bpe jmputan ak jmput, sbb ramai gile.. mama kate kak ani siap kne masak nasi lagi kat blakang tu. n lauk pun Alhamdulillah habis, d lbh skit jer. mksdnye mknn ckp. tu yang buat mama papa sgt takut.. huhu.. b4 knduri ritu pun ak cam takut, rmai ke yang dtg, tkt xrmai yg dtg ke, ape ke kan. tp Alhamdulillah sumenye diluar jangkaan ak.. thnks korang ;-)

ptg2 skit mmber2 chapik plak dtg, mmber poly n mmber ofis dier.. dlm kul 4 tu ak tukar lagi 1 baju, nak g wat outdoor plak.. ikut hati ak mmg penat gile wehhh, xlarat. tp sbb pk da d dlm pakej, so paksa kan diri gak... n mse ak nga nak tukar baju tu, feira dtg, dier dtg lmbat sbb d wedding mmber dier. 

ak wat outdoor kat area pullman je, xlarat ak nak jalan jauh2 g. lagipun da ptg sgt2. adik n afan temankan ak. segan wehh, sbb rmai org, tp tebalkan muke jelaa.... huhu ;D dlm kul 7 sume setle. ak suh adik hntar ak kt umh ak. mndi2 smayang n terus g p9.. rse fresh sgt pas mndi.. huhu.. mlm tu sedara2 ak belah kedah rmai lepak umah, ak suke time tu, sbb happening jer.. huhu.. esk pagi dorang balik da... 

Alhamdulillah ak bersyukur sekali lagi, sbb sume da pun selesai.. Doa ak semoga kehidupan selepas ni akan lebih diberkati olehNya n diberi kebahagiaan dunia n akhirat, dimurahkan rezeki kami.. Aminn..

buat mama papa, tq so much for everything.. (ak rse sdh bile ingat mama papa), n pd adk beradik ak, sedara mara, kwn2, n sume tq for everything.. Sayang Korang!!! 

njoy pic mse knduri ritu.. huhu

 epah, nurul, kina n her doughter... qute gile..

 sedara mare ak...



mmber poly

 mmber teknik (xsgke umeir dtg, hehe)


 adik n afan yg tmn ak sepanjang ak outdoor..

 Alhamdulillah suke ak tgok org rmai2 ni..

 bukti bos2 ak dtg.. hehe

 mmber2 teknik

 my new family..

 my lovely family

 mmber2 teknik chapik

ak suke gile pic ni... huhu.. mmber ofis chapik

hadiah ni buat ak terharu sgt2, dekat 4 kete dorang kne bwk balik umh ak..huhu.. tq sume ;-)

ade banyak lgi gmbr, kang bosan plak korang ak msk banyak2 kan.. hehe... ;p