Wednesday, 22 February 2012

Kenduri Baling

22Jan2012 -  lepas j knduri umah ak, ari isnn chapik da blk kg, sbb nak uruskan knduri belah sane. ak dgr jmputan rmai ok, huhu.. msti meriah kan.. da la msk sendiri.. ak xikut balik, sbb nnti ak balik ngn parents ak, so ak msk keje da selasa tu.. 

ari jumaat ak balik kedah pas keje, mmg jem gile ok. stuck kt kl dekat 2 jam, sbb nak g amik kakak aku kat batu muda.. kul bpe tah ak smpai kg, xingat dah.. mamai2 kan.. sabtu ptg tu chapik dtg amik ak sbb nak g fitting baju. chapik pilih wane kuning diraja, dah mcm puteri raja ak rse.. ala-ala la kan.. hahahah... ak xkisah, pkai je..baju dier simple n xsarat sgt..ak suke.. 

 ak suh adk ak j jd pengapit, sbb kt sini xder bersanding, so xder lame2 nak kene duk ats pelamin kan..

ahad-pagi2 dlm kul 9 chapik dtg kg amik ak, sbb kat sini cara dorang lain skit. klu kat kl ni, kite siap kat umah, mak andam dtg umah makeup n siap2 kan kite kan. tp kat sane kite yang kene dtg kedai, xprivacy langsung ak rse.. huhu.. so klu d 8 pengantin, bersesak la ko dlm kedai tu.. nsb bek aku dtg awl gile plak kan, photographer pun xsmpai g. dah kakak smalam tu suh ak dtg kul 9, dgn jujurnye la ak dtg kul 9.. ak kire org ke2 la dier makeup, ak suh hasz yang makeup kan ak, sbb laki ni kan kdg2 tgn dier cntik skit.. xder la cntik pun, tp ak suke gak makeup dier, simple. cume lipstic dier mcm pudar sgt kot wane dier. or mayb sbb xtahan lame. so kebanyakkan pic nmpak ak cam pucat..
 
so da bersiap2, kitorang terus tggu kat petronas, ngan sedara2 belah kedah, sedara2 belah mama, atih, fmly busu n pak ndak yang dtg. so berkonvoi la kami.. ak xtau la knp mate ak berat gile, rse nak terlelap jer. maybe sbb bulu mate tu buat ak ngantuk gile.. hurmmm... 

kami smpai ngam2 la, xawl sgt n xlmbat sgt. pastu terus mkn, sodappp nye lauk dier. tp sbb ak kan pengantin, mkn nk kne cover skit..plus plak time tu ak xbrape sgt nak lalu mkn. xtau np.. chapik mkn xingat ok, mentang2 la kg dier. mse kat belah ak, mkn cover baik nye.. pas mkn kami2 lepak kat rumah kayu tu, cntik sgt rumah tu, mcm chalet.. pas amik2 gmbr, fmly ak da nak balik, time tu ak rse nak nangis gile ok.. sedih wehhh kene tinggal... papa da gelak2 kan ak.. huhu.. tp serius la, mmg sdh.. rse mcm nak suh mama papa tggl skali kat situ. hahahaha... hoverrr... 

 *sile gelak beramai2...hahahah*

kitorang xbuat outdoor pun, wat skit2 je kat luar kwsn umah tu, sbb xlarat.. penat la.. btl la org advise, baik buat outdoor hari yang lain. sbb penat klu wat hari yang same..hurmmm 

ha ni nak cite bab mlm plak, pas siap2 mndi. rse fresh sgt.. so bermula la kehidupan ak yang baru dengan fmly yang baru. rase janggal, sbb mse kwan ngan chapik pun, ak xbanyak spend mse kat situ. rse ak bru 2,3x kot ak penah jmpe fmly chapik.. plus plak kitorang jauh kan.. so mlm tu ak xtau nak buat ape, jd ak tlg la ape yg ptt.. ak basuh pinggan mangkuk, periuk belanga... gile banyak ok.. ko tau jela kan jmputan dekat 2rbu, pastu msk sndiri plak.. tp bukan la ak wat sorang2, rmai2 la.. best jgk, sbb time tu la ak wat kje smbil menyembang. jd ade mse la ak nak kenal2 ngn sedara2 chapik. wlupun agak penat, tp ak suke suasana mcm tu.. meriah sbb time2 knduri ni lah sedara mare kumpul.. fmly chapik jenis rapat relationship dorang, even 2,3pupu pn rpt. so ak amik mse skit nak ingat n cam muke. yelah, klu sebut maktih, d la dlm 2,3 orang maktih. jd ak nak kne ingat name n muke skali. tp ak suke fmly baru ak ,makin rmai fmly ak skang, hehe.. tp ak d probs skit nak memahami longat sane, sbb longat kedah pun ak xbrape terer, ak boleh je ckp, tp seleng nye lain skit la kan bunyi. chapik suke gelak klu dgr ak ckp kedah, dier kate mcm terhegeh2, tu yg ak mls nak ckp kedah. dah tentu2 la xsame cm dier ckp..huhu..mls layannn.. belah chapik rmai bdk2, tu lg tmbah syokk.. huhu.. ak xreti sgt nak layan bdk2, tp ak suke tgk bdak2, nak plak baby.. ;-) .. huhu..

ak stay sane smpai ari selasa, selasa ptg ak blk kulm, sbb esknye nk g langkawi. msti rmai kan, sbb musim cuti ni kan.. em k la nnti ak smbung balik psl langkawi..tggu nx entry eh, ak da rse mcm panjang berjela plak ni..  huhu..  ;-) 

so lyn jela beberapa pic mse knduri ritu.. njoy ;-)

kakak n makcik2 chapik yang very the sporting ;p
sorryla pic yang agk blur..

 last skali layan pic dak kenit ni, cousin chapik.. ak geram gile..comeyyy sgt kan. nsb bek ank org..huhu

;-)

No comments: