Wednesday, 29 February 2012

Masak memasak...

tajuk merapu skit rini..xtau ape nak mrepek..saje nak borak2 kosong.. em ok, sejak2 bergelar seorang isteri (huh, ayat skema skt), aktiviti harian mmg totaly akan berubah.. klu dlu ak bangun pagi, tggu mama yang kejut. wlupun ak da knci jam, n dah terjage pun..tp nak jgk tggu mama yg kejut..hahah.. ngade2 kan.. n g kje mcm biase, kdg mama buat bfst, kdg sempat ak mkn, tp jrg, so mama kdg2 bekal kan. sbb ak mmg xboleh bfst awl2 pgi. kang perut ak buat hal, n akan menyebabkan ak lambat g kje.. 

pastu balik kje, ak tgk tv.. jrg msk dpur, sbb papa hanya akan mkn mskan mama SHJ.. mama kate 2 slh 1 sbb kot ank2 dier xbrape pndai msk..hahaha, alasan knon..tp serius ok, papa hanya mkn mskn mama n tok jer.. drpd rasa dier boleh tau sp yang msk.. ak ngaku xbrape pakar bab2 memasak ni, tau mskn yang simple sbb dlu pnah duk hostel kan. so blaja2 la msk gak.. 

sofar alhamdulillah, jarang ak n chapik mkn luar.. klu wekend or ade psr mlm, n mmg nak beli brg dapur, kitorang akan tapau jer.. n Alhamdulillah ak bersyukur sgt dikurniakan suami yang xcerewet bab mkn. dier bedal jer.. (harap2 dier akan terus bedal mskan ak wlu entah ape rse, hahaha ;D) klu agak2 ak nak msk benda yang ak xpenah msk, ak akan refer internet or tnye mama... skang kan zaman moden, senang jer nak search ape2.. tinggal rajin xrajin jer.. ak rse happy bile dpt spend mse ngn chapik n mkn together2.. klu d rse terkurang skit dlm mskan ak tu, kire boleh dimaafkan lagi la kot..huahuahua..telan ajee.. xtau la klu chapik buat2 kate ok kan.. harap2 dier appreciate ak..hehe ;p

lauk feveret chapik msk lemak, mmg feveret ak jgk la kan.. yg tu ak blh la msk, kire xpyh refer buku mskan la..hehehe.. yg ak xpenah msk, mmg cnfirm kne refer la kan.. hahahah... tp serius skang ni rse excited nak msk tu lain skit, maybe sbb rse sronok bile dpt mkn skali same2.. kdg2 d mse2 cuti, chapik akan tlg skali kat dpr, dier mmg rajin... hehe.. n kdg2 klu ak mcm xsht ke, dier akan msk dapur msk ns goreng..sedappp ns goreng dier.. huhu.. 

tp ak akan gelabah katak klu tbe2 d org nak dtg umah, ak xtau nak jamu ape.. hahaha.. maybe awl lgi, n aku xbiase situasi tu.. huhu.. tp insyaAllah demi chapik, ak akan terus usaha untuk belajar jd chef yng terbaik buat dier...wahhhh, xnak kalah kan ayat.. 

k la skang mse utk pulang, tggl lg beberapa minit jer ni.. excited wekend ni nak jog, lame xkeluarkan peluh..n nx week maybe akn start nak g gym balik..excited kan?? haruslah... gtg, bye korang

*nga pk nak msk pe ptg ni?? boleh? huhu *





No comments: