Tuesday, 21 February 2012

My Big Day

14Jan2012- pagi tu ak tggu iejang amik  kat umah, gomok n ietod tdo umah ak. ak tdo p9, pastu iejang smpai trus grak umah ak. tggu johan, b4 kul 10 dier da smpai putrajya. coz dier call ak, da mcm sesat. bagus kan cmtu jnji kul 10, kul 10 smpai.. dier dtg ngn mmber dier sorang. so ak siap kat situ ngn chapik..

mmg ak suke dier makeup, (xkisahla org nak kate mak perasan cantik ke kn, hahahaha) dier makeup pun xder la lame beno, cpt je da siap. n mse ak nga makeup n siap2, apit kwn chapik smpai. dier jd pengapit chapik, n dot&farid pn smpai xbrape lame pastu...


dlm kul 11 lbh2 da siap, ak naik kete iejang. ietod n gomok nek ngan dot. pastu kami konvoi ke masjid dlu, sbb nak amik rombongan belah chapik. dlm 1230 smpai dewan. tunang iejang mmg bagus gile, b4 this xder la aku sembang sgt. smalam mse nikah pn dier d skali. mmg terharu la care tunang iejang, dier yang sbuk2 cari fotographer kitorang, n kuar2 dier bwk payung... ak, iejang ngn chapik da bantai gelakk.. huhuhu... 

sblum tu, pagi2 da d benda nak wt ak mrh.. da la smalam pas nikah pun da buat ak cm moody.. hangin 1 badan ak.. tp ak mls nak cite, ak nak cite yang best2 jer.. biasela kan, ko plan bagai nak rak pun, klu nak jadi, jadi gak.. ko hire la orang bape juta ringgit pun, klu xseperti yang ko rancang, mmg da biase jd sgt da.. biasela kan manusia xperfect..kite hanya merancang Allah yang menentukan... so ak mls nak serabut kan kepala otak aku, ak layan kan ajoooo... setakat org2 comment tu ado mak kisah.. adatla kan..

d jgk benda buat ak cam kecik hati, tp xpe. as long as iejang,ietod,gomok always d ngan ak, ak ok jer.. thnks sgt2 kat korang.. n haritu tu ak sgt2 terharu bile mmber2 sekolah rendah ak dtg, mcm shima dtg ngn parents dier, hanin dtg ngn hadi, tkejut ak tgk hadi.. hehe ;p bai dtg ngn sp tah, aku lupe name dier, wan pun dtg ngn fmly dier.. yang lain2 ak xsmpat nak jumpe.. 

selain tu, mmber2 putrajaya dtg gak, mmber2 ofis (bos2 ak pun dtg,huhu) mmber2 KYM, mmber2 Poly (zik,azri,fifa,dot,mimie n husband, amy) daia dtg tp skejap je, sbb die keje.. n mmber2 teknik... terharu mak.. hehe.. n jiran2 wangsa maju pun dtg, kwn2 mama pun boleh tahan rmai..

pas mkn, rombongan lelaki terus balik, dorang nak balik kdh hari tu jugak.. ak suke sgt ngn servis johan, sbb dier mmg kne stay smpai ak g wat outdoor, tp dier bukan duk saje, mse makeup ak cam bruk skit, dier akan touchup blk.. iejang pun akan hire dier mse knduri die nnti.. ak cm frust sbb xdpt jmpe sume, sbb ramai kan, smpai johan pun cam tnye bpe jmputan ak jmput, sbb ramai gile.. mama kate kak ani siap kne masak nasi lagi kat blakang tu. n lauk pun Alhamdulillah habis, d lbh skit jer. mksdnye mknn ckp. tu yang buat mama papa sgt takut.. huhu.. b4 knduri ritu pun ak cam takut, rmai ke yang dtg, tkt xrmai yg dtg ke, ape ke kan. tp Alhamdulillah sumenye diluar jangkaan ak.. thnks korang ;-)

ptg2 skit mmber2 chapik plak dtg, mmber poly n mmber ofis dier.. dlm kul 4 tu ak tukar lagi 1 baju, nak g wat outdoor plak.. ikut hati ak mmg penat gile wehhh, xlarat. tp sbb pk da d dlm pakej, so paksa kan diri gak... n mse ak nga nak tukar baju tu, feira dtg, dier dtg lmbat sbb d wedding mmber dier. 

ak wat outdoor kat area pullman je, xlarat ak nak jalan jauh2 g. lagipun da ptg sgt2. adik n afan temankan ak. segan wehh, sbb rmai org, tp tebalkan muke jelaa.... huhu ;D dlm kul 7 sume setle. ak suh adik hntar ak kt umh ak. mndi2 smayang n terus g p9.. rse fresh sgt pas mndi.. huhu.. mlm tu sedara2 ak belah kedah rmai lepak umah, ak suke time tu, sbb happening jer.. huhu.. esk pagi dorang balik da... 

Alhamdulillah ak bersyukur sekali lagi, sbb sume da pun selesai.. Doa ak semoga kehidupan selepas ni akan lebih diberkati olehNya n diberi kebahagiaan dunia n akhirat, dimurahkan rezeki kami.. Aminn..

buat mama papa, tq so much for everything.. (ak rse sdh bile ingat mama papa), n pd adk beradik ak, sedara mara, kwn2, n sume tq for everything.. Sayang Korang!!! 

njoy pic mse knduri ritu.. huhu

 epah, nurul, kina n her doughter... qute gile..

 sedara mare ak...



mmber poly

 mmber teknik (xsgke umeir dtg, hehe)


 adik n afan yg tmn ak sepanjang ak outdoor..

 Alhamdulillah suke ak tgok org rmai2 ni..

 bukti bos2 ak dtg.. hehe

 mmber2 teknik

 my new family..

 my lovely family

 mmber2 teknik chapik

ak suke gile pic ni... huhu.. mmber ofis chapik

hadiah ni buat ak terharu sgt2, dekat 4 kete dorang kne bwk balik umh ak..huhu.. tq sume ;-)

ade banyak lgi gmbr, kang bosan plak korang ak msk banyak2 kan.. hehe... ;p


No comments: