Tuesday, 21 February 2012

PreParaTioN

1 week before my day, xder banyak sgt yang kitorang sebuk2 kan..coz kitorang hire wedding planner. so from A to Z sume dorang wat. mama yang beria2 nak hire, senang katenye. sbb yelah 1st time wat knduri kan. takut nak amik asing2 nnti. so ak layan kan ajela. klu iku hati mcm2 keinginan kan, angan2 tu tinnggi jer. tp ikutla sekadar kemampuan, xelok membazir kan.. *ayat sedapkan hati....

ak start cuti kamis tu, tu pun papa tanye wtpe cuti, bukan d wat pe pun. ak releks duk umah jela. n dlm mse seminggu ni mcm2 perasaan ak face, em org kate tu sume dugaan. mase lalu bukan senang nak lupe kan, mayb sbb banyak bnd depan mate yang buat ak xbrape kuat nak lupe.. tp ak percaya sume tu sebagai dugaan. ape yang pernah jadi yang lepas, ak xpenah menyesal. sbb ak percaya tu sume slh 1 proses yang ak ak harus lalui n yang Allah dah tentukan utk ak. so yang baik ak simpan n yang xbaik aku jd kan pengajaran. ak juge manusia biase yang xlari dr buat silap. so xder perkataan selain maaf yang boleh ak ckp dengan niat ikhlas ak btl2 nak minta maaf.. ak harap Allah smpai kan niat ikhlas ak...n ak juge ikhlas memaafkan segala perkara yang lepas2..

apepun ak percaya pd kententuanNya buat sume manusia yang telah ditetapkan.. ape pun yang berlaku, ak perlu teruskan dan xkan pandang ke belakang lagi.. *ak percaya ak kuat..... semoga Allah permudahkan... 



2 comments:

sweetlavender86 said...

congratz peanut!selamat pengantin baru.semoga bahagia hingga hujung nyawa.. :)

~ s#a ~ said...

tq yuya.. amin ;-)