Friday, 16 March 2012

debab..debab..

gretings... semalam lepas habis keje aku terus balik rumah mama.. sbb nak tgok afan (adik laki aku yang last), aku panggil die debab, kdg2 aku panggil dier mok..ikut suke aku je.. hehe.. mmg dr kecik aku panggil dier debab, da terbiase smpai skang.. huhu ;) ok, crite dier macam ni, petang smalam aku chat dengan dier kat FB, sebab aku nak ingat kan die untuk tukar course yang dier pilih kat borang UPU online tu.. lbh kurang macam ni la convesation kami:

aku :  afan, watpe? dah tukar lum course yang mohon U tu?
debab : dah.. angah balik la tengok afan, bawak vitamin skali
aku : vitamin da habis. watpe nak tegok afan plak?
debab : afan excident la
aku : bile? teruk x? katne?  *dengan muke yang agak terkejut, n hati aku da mula menggelabah*
debab : 2 hari semalam, kat mydin. teruk la.. balik la.jgn lupe vitamin.
aku : petang nanti angah balik. nak pape x angah beli?
debab : xnak.. nak vitamin jer
aku : vitamin habis la.. ok la petang nanti angah balik.

ak terus call mama, mama pun xbagitau aku afan excident. coz mama kata mama marah dengan afan, sebab dier keluar malam tu lepak kat kedai mamak kat dengan rumah aku. mama kan memang xsuke dier keluar rumah malam2. stakat g main futsal tu mama xkisah, tapi bile dier da start keluar naik moto+kereta ni..mmg dari awal mama xsuke. act afan baru je dapat lesen, tu yang galak agaknye. 

balik-balik keje aku terus balik umah mama, msg chapik suh terus g umah mama nanti. hurmm, mmg teruk la luke afan, tangan habis, kene muke skali. afan kate dier nak kona kiri, die tekan break time tengah laju, tu yang terseret tu.. afan...afan... pastu member dier terus bawak dier pegi hospital. balik rumah kul 4 pagi cam tu, dier terus tido. jadi mama xtau dier excident. balik keje baru mama tau, sebab tengok dier tengah tido.. 

smalam papa cuti gie buat ic, lesen n pasport die.. aku bukan boleh tengok orang sakit ni, aku cam rase nak nangis sekali.. hurmmm... Alhamdulillah afan xder pape, cume luke je teruk skit.. tadi tu korang tengok conversation antara kami, afan sebuk suh aku bawak balik vitamin kan.. dier pun macam perempuan gak, sebuk nak jage kulit.. huhu.. so dier suh bawak balik la vitamin yang aku makan tu..huhu...

malam dalam kul 9 syaza (adik perempuan) aku sampai rumah. dier pun xtau afan excident. aku msg dier bagitau, n dier terus balik PJ dari tempat keje. kul 9 lebih tu aku balik rumah.. baju xgosok lagi, mate da mengantuk ni.. huhu.. balik rumah buat ape yang patut n terus zzzzzz.....




(sebelum tu, congrats to my kakak ipar berjaya dapat keje ;-)



No comments: