Thursday, 1 March 2012

Kecantikan memang sinonim dengan perempuan

Good morning.... ok, rini ak nk share skit psl "beauty"... cehh, dlu cite2 nak jd cikgu, tp xkesampaian.. huahuhaua ;D ok, klu ckp psl kecantikan, mmg xkan lari dikaitkan dengan wanita.. sbb sume wanita sukekan kecantikan, sume wanita nak cantik.. dr segi penjagaan kulit, atau penjagaan badan.. 

ak dpt tau psl produk shaklee ni dr 1 blog ni..ak suke bace blog dier..sbb dier bnyak cite psl kecantikan, n bnyak share kan produk2 yang bagus n tips2 yang berguna.. n kak hani tu pun very friendly..klu ak msg dier, skejap je dier da rply..xperlu tggu berhari2.. n ape saje soalan ak dier jawab dengan baik...

mule2 dlu ak mmg berpikir 2,3x nak beli..sbb harga dier blh tahan gak la..tp ade yang murah, n ak sure utk orang yang mmg suke sgt ngan kecantikan ni, xkan kisah bab2 harga.. sofar ak just amalkan 3 produk ni.. klu  ikutkan set suplement utk kecantikan tu ade vit C, vit E, n b complex.. tmbah plak ngan Energizing Soy protein-ESP.. jap g ak cite kebaikan2 produk ni.. 

ak bru sebulan kot cube vit2 ni, kecuali vit E ak xamik.. n ESP ak bru cube semalam.. hehe.. Alhamdulillah klu pengambilan yang berterusan n secara kosisten akan membantu utk dptkan skin yang baik..insyaAllah..

here some details psl produk2 shaklee :

VIT. E
Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

VIT. C
Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.


B COMPLEX
Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
     menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
     darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
     mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
     kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
     kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh         kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

ESP 
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
     rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
     keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
     menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
     kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
     Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
     di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
     proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.



untuk lebih detail boleh refer blog kak hani




No comments: