Tuesday, 13 March 2012

Wekend yang Happy

gretings everyone.. huh, tajuk tu cam poyo2 je kan.. hehe.. ok, harini mcm mls mau keje, sbb mcm lame j cuti.huh.. ak nak start story hari jumaat nye cite, minggu lepas ak balik kg husband..d knduri kawin..ak lupe musim cuti sekolah kan, so mmg bersepah ngn kenduri2 ni.. syok sbb bnyak mkn, yg xsyok nye bile mkn banyak2 akan menyebabkan berat ak bertambah2 dengan jayanya.. huh, sia2 j g gym kan.. 

ok, jumaat lepas ak amk halfday..ko tau dekat 2 jam ak tersekat kat kl SHJ, huh mmg sakit la kan, chapik lg la sakit, sbb drive manual kan.. singgah ofis chapik amk brg dlu, than bru gerak.. masuk highway je, jalan ok. xjem, cume d tempat2 yang banyak kete, tp blum lg kategori penyebab jem.. hujan pun sesetengah tempat, musim kot ek.. so smpai baling pas dlm kul 7.30 pas mgrib.. lepak2 jap, dlm kul 10 lbh tunggu cikyah (makcik chapik) smpai plak, die pun dr kl.. pastu kami ke umah makcik chapik, tggu maklang smpai, die blk dr buat umrah.. tggu2 d la dlm kul 12 lbh.. ak releks lg, sbb da puas tdo dlm kete td.. hehe..

sabtu pagi tu dlm kul 11, g kenduri kawan ofis chapik kat sik.. d dekat sejam kot nak smpai. ok, umah die kat dlm kwsan madrasah..so knduri tu die wat dlm kwsan tu. *korg leh imagine kn* klu org yang free hair mmg segan kot nak masuk. ak yang mcm ni pun segan gile..makan asing2, so ak blasah je mkn duk semeja ngan d sorang makcik ni. sume pandang ak, ak hanya lemparkan senyuman manis ak ni ha.. hehe ;) yg buat ak segan sbb sume majoriti kt situ pkai tdung labuh, purdah lagi.. n tbe2 ak rse cam jd tumpuan, d sorang makcik ni dtg sembang2 ngan ak mse ak nga minum air sorang2. mcm2 dier tanye, keje mane la, dr mane la, so ak pun rancak melayan makcik ni, dtg lagi sorang makcik, n dtg lagi beberapa makcik, so ak terasa mcm menjadi perhatian seketika.. huahuahu ;D makcik yang mule2 ak sembang tu, name die makcik salmah, ak xtnye pun, dier yg bgtau..huh, boleh? dier siap amik no tepon ak g, kot la dier kate nnti d pape nak mintak tlg ker..alahai makcik jwtan sy ni bukan bosar mano pun..sogan lak nak bg..layan kan jelahh.. pas sembang2 tu, dier bwk ak g umah pengantin, sbb mak pengantin suh bwk ak g umah dorang. habis sembang ngan ak, makcik salmah ni sembang plak ngan chapik..hahah, layan kan ajo la b..

da lepak sejam gitu, kami pun pulang.. dlm kete kepala ak da start nak migrain. smpai umah ak trus telan panadol, ubat tinggal plak kan.. n terus melentok kan kepala kat atas katil dan zzzzzz...
ptg tu, kami g umah tok chapik belah arwah abah, dekat2 j ngan umah tok ni.. dlm kul 7 lbh kami balik.. n mlm g umah knduri sedara chapik dekat jgk kat situ2.. mse dudk2 tu, d muke some1 tu ak mcm biase nmpak.. so ak pun tanyela ala, d x classmate dier duk baling.. cite punye cite mmg btl la dier. ak xkenal rapat ngn kakak tu, cume ak rse biase tgok je muke dier. dier same course ngan ak kat poly dulu. cume ak class DAT A dier class DAT B.. huh, terasa keciknye dunia ni.. n kate ala, kaklin pun 1 kg ngan kak waida tu.. tp xnmpak plak kaklin, kot2 la kaklin dtg knduri tu ke.. 

pagi ahad tu, chapik mengadu sakit gg, mmg da beberapa harini  die sakit gg.. sian plak ak tgok, smpai xleh tdo.. so ingat pagi ni b4 g knduri tu dier ajak g clinic dlu. pastu chapik berubah fikiran plak, kejap nak g kejap xnak..huh, time xsakit die mls la nk g, time sakit tu bru beria nak g.. mls ak nak paksa2, sbb dier kate nk g tlg2 kat knduri.. 

ak xingat kul brape ak g knduri tu.. smpai2 j kami terus mkn..n pastu just lepak kat dlm umah pengantin.. lame gak kami dudk2, jmpe sedara mare..mcm yg ak pnh cite dlu, chapik ni sdare mare rpt even 2pupu, 3 pupu pun.. so meriah la time knduri kendara rmai berkumpul kan.. pas balk dr knduri tu, tman chapik g clinic, xramai pun, d dlm 3 orang termasuk chapik, tp menunggu dekat 1jam, boleh x doc tu ckp, dier xleh buat gg chapik tu..huh, sakit hati j ak dengar..huhu.. 

ptg dlm kul 7 lbh, kami balik kulim..tdo umah tok semalam. mse nak balik tu, ak xtau npe cam emo..hahaha, sensitip btl ak ni kan.. sedih rse, mcm mls nak blik kl, blh x? huh..sbb rse sronok duk kg chapik, meriah dengan bdk2, so xder la sunyi.. cite ngan chapik, dier pun sdh..hahaha, ni lg jiwa xkental..muke j nmpak gagah..ak ni pun duk dekat ngn fmly pun, klu nak balik umah sndiri rse sodih.. huhu..ni kan plak chapik jauhkan..smpai kulim, selisih ngan pakcik, ala lmbat beberapa min je, pakcik dr pagi duk umah tok.. ak smpai sumenye dah balik.. tggl la tok sorang.. sian tok sunyi.. huh..

esk pagi nye, kitorang balik pagi, sbb ak nk smpai kl awl, esk kje. bnyak benda ak nak wat ni kat umah..huh. dlm kul 10 kuar, sbb chapik pn nak singgah clinic dlu. tp rmai, g clinc kl jela.. smpai kl dlm kul 3 lbh, n kitorang g clinc gg kat bangi. singgah umah mama jap anta maruku, n terus balik umah.. huh...

so rini nk memulakan kje mmg la terasa sgt mls.. k la ak da xtau nak mengarut pe, da rse mcm berjele-jele ni... bye...


*xder pic yang ak nk share sbb camera tinggal, hurmm tensi mak*




No comments: