Friday, 20 April 2012

Dah Pinjam, Bayarlaaaa......

huh, gangster x tajuk entry kali ni.. hehe.. ok, klu korang pasan skang ni kecoh psl PTPTN, rusuhan la, ape la.. perlu ke? ape yang ko dpt dari buat perhimpunan la, rusuhan bagai?? aku ade tengok satu video kat you tube, aku xder la rajin layan youtube, sbb time chapik nga tengok, so secara xlangsung aku pun tertengok skali. skang ni boleh tahan kan MAHASISWA/SISWI, x macam dulu (gaye macam aku da 7,8 tahun tinggalkan zaman study..huhu) lebih berani orang kate kan, klu dulu xsilap aku la, mane leh cakap pasal potilik, mane leh join politik..tapi skang??>>>>

ok berbalik pasal video kat youtube tu, aku ade tengok 1 video je. pasal sorang ayah ni, dier ckp anak dier ramai. so ape la salahnya KERAJAAN bagi pelajaran secara percume. sbb sorang je da berape belanja untuk masuk kolej, masuk U, masuk politeknik, yang sekolah lagi. dier kate xsalah bagi pengajian secara percuma, membantu rakyat katenye..

ni pendapat aku jela kan, korang setuju atau x, terpulang..... yang dah pinjam, sila-sila lah bayar (aku la tuh ;p) jangan nak comment ape2, sbb da pinjam kan. mase suh isi borang, sign sume borang, ko iyekan je tanpa banyak bantah..siap tanye lagi "agak-agak bile ye ptptn ni nak masuk" bagus x soalan?? sebab da standby nak pikir, handphone ape nak pakai, baju ape nak beli. macam-macam kan.. (lebih kurangla aku pun, jangan nak tipu la, korang pun same kan..hehe ;D tapi aku xberpeluang nak shopping sakan, sebab aku dapat setengah je..hurmmm) 

pasal pakcik tu, aku xbrape setuju ngan pendapat dier. ok fine.. aku pun penah jadi student, walaupun aku lum ade anak, so maybe aku belum rase beban kewangan untuk anak-anak yang study. tapi aku tetap xsetuju.. zaman skang ni, semua nye akan kene duit. even ko masuk toilet pun nak kene duit kan. bezanya banyak atau sedikit jumlah  wang yang perlu digunakan. katekan la semua universiti/politeknik/kolej kat Malaysia ni bagi pangajian secara percuma macam yang Pakcik ni minta, habis macam mane dengan gaji letchturer? macam mane dengan gaji staff yang lain? xcukup ke dengan kemudahan yang kerajaan da sediakan? aku bukan la nak cakap pasal kerajaan ke, pasal politik ke. entry aku ni xder kaitan dengan bab-bab politik. cume aku rase sesuatu permintaan atau pendapat yang ingin disuarakan tu, perlu pandang dari sudut positif atau negetif nye. dari segi kelebihan dan kekurangan nya. kadang-kadang manusia ni, akan lebih menghargai bile melibatkan jumlah wang. contohnye kadang-kadang barang free kite xbrape nak hargai.. cube tanye diri sendiri, betul atau x... hurmm.. so saluran ptptn ni, atau mara sebenarnye membantu untuk kite belajar, kalau ko xnak bayar, belajar la pandai-pandai. xpayah bayar..macam Mara, klu result ko power gile, loan tu akan jadi biasiswa. Ptptn aku xsure, tapi aku d dengar-dengar same jugak... kan mudah tu.. 

jadi kesimpulan yang aku nak buat, ptptn sebenarnya membantu student-student untuk belajar. kalau  student ni disuap kan semuanya secara percuma, aku xbrape yakin negara dapat lahirkan graduan yang berkualiti. mungkin hanya setengah daripada kita yang akan menghargai sangat-sangat. jadi anggap pinjaman ni sebagai tanggungjawab kite kepada negara untuk membalas budi mereka kerana diberi peluang untuk belajar. macam yang aku cakap tadi, kalau xnak bayar balik, belajar pandai-pandai, pastu pinjaman tu akan jadi sebahagian daripada biasiswa. so pikir-pikir kan la dan jumpe lagi


*sebarang pendapat adalah ikhlas dari pihak aku, xder kaitan dengan yang hidup atau pun yang telah tiada..peace ;-)*




Thursday, 19 April 2012

Aku yang Dirai

13 April 198.., jam 6.25 pagi - seorang bayi perempuan comel telah dilahirkan di Hospital Besar Kuala Lumpur yang kini dikenali sebagai Hospital Kuala Lumpur.. wahh...Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur aku, masih bernyawa dan sihat... umur pun semakin la meningkat..xperlu la nak sebut ek, sbb aku akan sentiasa nak rase mude.. hehe..

pagi-pagi datang ofis, terharu sbb Kak Aisyah buat kek, tau-tau kan aku suke kek coklat..balik umah aku baham sorang-sorang. chapik kureng skit kek-kek ni.. n tengahari tu, ila belanja lunch kat Secret Recipe presint diplomatik..

malam, chapik kate nak blanje makan kat Full House Kl, aku mcm da agak yang family aku mesti ade. sbb teringat ritu adik beria-ria nak makan kat sane mase birthday mama.. tapi chapik kate berdua je, n dier da booked kul 10.00mlm nanti..

tunggu chapik balik keje. pas isya' siap-siap n kuar umah. sampai KL, cehhh chapik confident masuk Full House, dier pegi kat kaunter konon-konon tanye dier nye meja katne.. bile dier jalan je nak tuju kat meja tu, aku da nampak afan n adik.. kan aku duga.. hehe.. papepun aku appreciate sgt. yela papa da la keje KL, mesti rushing balik umah. n afan pun baru habis keje kul 9 tu.da la papa xberapa sihat malam tu.. tq korang.. SYG sgt!!

makan-makan..n siap makan g bergambar skit, n terus balik.. Adik n afan follow aku balik sbb nak amik gambar, excited lebih makcik tu.. ape pun, tq so much to my lovely hubby, n my family..love them soooo much!! n tq jgk kat sume yang wish birthday aku, moga doa kalian dimakbulkan. amin.. ;-)



comel kan, papa yang amik pic ni.. hehe




aku makan ni, boleh la.. nak kate sedap, biase je...

ni adik yang makan..

ni afan makan, xsempat aku nak rase. cepat benau dier makan. tapi afan kate sedap

yang ni pun afan makan, lapa dier baru balik keje.. mknn mama n chapik aku xsempat nak amik gambr, sbb da lapaaa.. hahahah

Love them So Much!








Friday, 13 April 2012

Baru vs Lama

gd morning..act entry xder kene mengene pun..xtau nak tulis tajuk ape..hahaha.. boleh? smalam aku xleh tido, dekat kul 2 kot baru lena. tu pun jenuh aku memaksa mata utk lelap. chapik da selamat bermimpi agaknya.. huhu..

dan semalam ntah kenapa aku teringat zaman-zaman sekolah.. rindu sebenarnya. em, aku masuk sekolah kat putrajaya ni tahun 2000. time tu form 2, sebelum tu aku duk wangsa maju mmg lame gile, sejak kecil, kire zaman aku membesar, berlari, panjat pokok, main getah kat situ la.. sekolah putrajaya sampai la form 4.. mase form 4 tu, baru rase mcm pegi sekolah. sbb nye time tu sekolah putrajaya da start ramai orang. dlu 1 kelas dalam 24 orang, mase form 4 kire da penuh la klu perhimpunan tu. 

classmate aku mase form 4, sume baik2 n best2. mmg hapening gile. cume d sorang time tu aku xbrape nak berkenan ngan dier. tp yg klaka nya last aku jadi close gile ngan dier. sejak2 de orang tegur kami ni mcm kembar. time tu lepak medan nk order makan. so mase aku  banyak dihabiskan dengan mereka-mereka. balik sekolah, kdg2 lepak umah arwah mamat (penah sekali kantoi ngan mak dier mase mak dier balik ofis, huhu, klaka btl). ptg aku, kina, zie,feira d game volleyball. wani, mamat, kecik,epul (yg orang kate kami kembar tu) akan follow temankan. apiz kadang-kadang dier join. lepas abis volleyball, kitorang jalan kaki menuju ke tasik, tgok zul main kayak. n pastu terus balik umah masing-masing. malam plak, kitorang wat keje sekolah same-same, dulu slalu buat kat umah eny, lepas tu umah kina, n pastu umah aku. seriusly bile ingat gile kelakar time tu..

skolah kat sini best, sbb terasa mcm canggih gile sekolah ni. "pengak" seketika.. yela, masing-masing akan dpt locker utk letak brg, ikut suke ko la nak letak ape. buku-buku teks yang berat macam batu tu, aku letak kat locker jer, nak gune baru aku bwk balik. jadi beg aku xder la berat sgt. tp ayah aku kadang-kadang dier suke wat spot check, dier mmg xsuke kitorang tinggalkan buku kat locker, klu boleh dier nak suh angkut sume. dan bestnye sekolah ni, kitorang xgune buku-buku latihan, kitorang gune test pad, nak bezakan subjek kitorang bezakan dengan warna fail. cume buku math je still gune buku, sbb xjumpe lagi test pad yang d kotak-kotak tu. canggihkan sekolah aku?? hehe.. pastu time tu kitorang dah didedahkan dengan komputer, email. kire klu sorang tu d email sampai 10 kire terer la kot, hahahha.... ;D siap buat email menyamar nak berkenalan la.. huh, comel nye aku rse time tu.. *tringat pak majid* 

mase form 4 tu, dalam bulan februari klu xsilap aku, aku dapat teknik PD. apply pun sbb ramai member-member aku aply. aku pun harusla aply kan, xkan nak suh aku duk sorang-sorang kat sekolah tu... xnak aku.. mase tu aku dpt teknik PD, feira teknik S.Alam kot, n Nurul teknik mane tah, tp kat selangor. n kina dengan confident nye ckp akan dpt second intake kat teknik PD. siap suh aku pegi dulu, n chop kan katil n meja dier. aku bajet dpt teknik setapak, sbb tu first choice aku, dgn harapan dpt dekat ngan is..(cinta sejati la kononye), skali time posmen nak hantar surat tu, kebetulan aku nga lepak bwh blok kina. terus aku minta posmen tu surat aku, sbb dari jauh aku da nampak lambang teknik PD. huh, kecewa hati aku..jauh beno dier hantar aku..oleh sbb kawan-kawan aku excited nak g, aku pun dgn excited nak g..

seminggu kat PD, rase nak balik umah. aku kan mane penah jauh ngan family. nak plak aku rase mcm ssh nye la life kat asrama. nak plak teknik PD ni kawasan die kat Kampung-kampung, bangunan da la lame, kire facilities dier xmcm yang ku duga la... *pang sekali...manje nau ko kan, huhu* bukan la aku ni da biase hidup senang, tp xku duga la life sebegitu rupa yang aku kene face. dalam hati aku, padan muke ko, dah elok-elok sekolah kat putrajaya, gatal nak g masuk teknik.konon nak berdikari la. hambikkk...

mase lepas orentasi tu, lega sekejap. tp aku mmg da nekad nak balik putrajaya, habis tiang public tu aku tendang, ketuk-ketuk,melalak bagai tapi ayah aku xlayan gak. nak plak member-member aku yang same masuk ngan aku dulu da beralih arah kat sekolah putrajaya, lagi sakit jiwa aku memikirkan nak kene teruskan life lagi setahun lebih tu... hurmmm ;( kina plak, aku tunggu punya tunggu, xjugak masuk sekolah tu. haishhh..xleh jadi ni... ayah aku mmg xsuke layan benda-benda macam ni. aku yang buat keputusan nak masuk teknik, so aku mmg kene teruskan. sepanjang form 4 tu aku mmg rase malasnya g sekolah, xsuke life situ, nak kene hormat senior macam dorang 3,4 tahun dua dari kite. nak kene bagi salam la klu jumpe, owhhh aku mmg xsuke keadaan macam tu..macam hipokrit. sorry aku mmg bukan jenis orang yang suke bodek-bodek, yang nak konon-konon mesra alam.. tapi dekat situ la aku dapat name PEANUT.. n kekal smpai la skang.. ;-)

aku xtau knp asal nak g sekolah je, aku cam mls, bosan, lepak hostel je aku suke.. kat hostel ni pun banyak gak kenangan, tido atas tar, lepak atas loteng, macam-macam la.. mase form 5 la baru aku rase best skit, sbb senior da xder..tp aku still rase malas nak g skolah. sbb ape ek? xder bf kot... xder sumber inspirasi kononye.. poyoosssssss nye lah ko pnut oiii... tapi dalam beberapa bulan lepas tu aku d close dengan someone.. name dier saypul. dier mmg baik gile.. sangat baik.. huh.. time tu, baru la rase smangat nak g sekolah...cehhhh... hahahah.. bukan aku xsuke g skolah, tpi class aku ramai betul perempuan, lelaki 4 kerat jer..control macho la konon. yang wanita-wanita ni tadi, tau la kan klu da banyak perempuan, sorang macam mak minah, sorang macam mak jemah, sorang macam nak buat lawak klaka tp xjadi. plus plak time tu dak-dak teknik gelarkan macam-macam kat bdk class aku. biasela kan perempuan ade yang setengah tu menggeletik xberagak..jadi aku agak rimas, ofcourse la dgn aku-aku sekali kene tempias nye gak. so aku xsuke!, sbb tu aku malas nak join ape-ape aktiviti class.member-member aku banyak dari class awam..so klu class subjek nga nak bertukar, aku suke lepak kelas dorang. tu yang jumpe saypul tu.. heheh ;p

walau macam mane ragam dak class aku pun, dorang sume baik-baik.. n skang pun majoriti dak class aku tu da kawin. dah beranak pinak dah.. huh, terasa sekejap nye la mase berlalu, n aku mcm rase dah sedikit tua dengan berganjak nye usia aku hari ni.. ohhhh.. takunye bile da nak sampai 3 series ni.. huhu.. papepun semoga Allah panjangkan umur aku, n berikan aku kesihatan yang baik, n kebahagian di dunia n akhirat..

*serius aku rindu sangat-sangat kat dorang semua* pada arwah mamat, Alfatihah.. aku rindu ko! semoga ko tenang disana*



Monday, 9 April 2012

Beauty Class by Marry Kay Part II

semalam (Ahad) petang Mary Kay ade buat beauty class kat Presint 16. last week hari apetah aku xingat Kak Bib ade msg ajak join class ni.. so aku berkira-kira la nak pegi ke x, sbb rase malas betul nak kacau wekend. so tanye An, dier kate InsyaAllah klu xder pape dier nak join jgk.. 

pastu pagi smalam An call, cakap nak g. aku bangun-bangun kemas umah, basuh baju n terus masak. sebab class tu start kul 2-5.30.. tepakse tinggal chapik sorang-sorang. dalam kul 11lebih tu, adik n afan dtg umah aku. adik nak amik barang dier. sambil tu afan breakfst sementara tunggu kakak yang siap macam mak datin tu.. dorang nak g tgok Movie kat Pavi. nasib baik chapik tolong skali masak, so lagi cepatla keje aku.

aku siap-siap mandi, smayang sume..kul 1.50 macam tu kitorang gerak. aku g skali tumpang An. sampai-sampai je tgok Kak Bib baru nak prepair. time tu xder sape-sape lagi. dalam 5min macam tu, sampai la 4 orang. so class start dalam kul 2 lebih tu. class kali ni, xrushing macam haritu. so banyak benda Kak Bib tu share. serius aku memang minat benda-benda mcm ni..huh, yelah sume orang nak cantik kan..sume orang suke cantik.. n aku rse produk dier mmg best. aku da siap buat kira-kira nak beli ape nnti, tapi kene tunggu hujung bulan la. almaklumlah barang dier boleh tahan mahal, tapi sgt best ok..xrugi beli.. 

pas abis kelas tu, kami sibuk bergambar2 plak..hehe.. dlm kul 6 tu kitorang balik. chapik amik kesempatan g mancing plak ngan kwn dier. huhu.. nak dekat magrib baru dier sampai umah. em, mase kat kelas tadi, d 4 orang yang dtg kan. tu sume kak ira yang bawak, so kak ira dapatlah hadiah eye shadow from mary kay. bestnye la hai.. huhu.. dorang sume orang kelantan, n masing-masing ade bisnes sndiri. macam kak ira dier jual mknn frozen, kak Ani die bukak kedai mkn. dengar dorang sembang-sembang cam best je buat bisnes ni kan. rajin ngan xrajin je. tapi kebanyakan nya orang kelantan memang suke meniaga kan..n kebanyak dari mereka success dalam bisnes ni.. nanti 29hb ni, Mary Kay buat advance class plak kat PJ, jauh la plak nak g. nak suh chapik hntar tapi time tu dier g memancing. hurmmm....


muke excited before pegi class

an n me..otw to P16




ni body care dier, mmg best gile..exp body scrub dier..yang wane hijau tu macam bau sabun, coklat tu red tea..dua-dua wangi-botol wane pink tu, makeup remover. yang ni pun best..



yeeeyyyy, ni kak ira. dpt hadiah sbb bawak member..



ni kak bib, orang nye kecik je. kulit dier cantik sangat.. walupun dier da 30an..huhu



muke kami after menenyeh cat dimuke. hehe.. >duk sebelah An, nmpak muke aku gedebang bonar.. huhu..



with Kak Bib



An-Tuan tanah-Kak Lyn (kecik je kan tp dier pun da 30an)-Kak Bib pun ntah orang ke brape ckp muke ak ngan An same. lame xdengar orang ckp mcm tu. dlu sbb slalu berkepit ngan An, so ramai yang tegur kami mcm kembar.. huhu ;-)





budak kecik ni pun bukan main lagi, pandai posing, n suke gak amik gambar-gambar kami.. hehe.. ni anak kak Ira.

lastly... Kak bib ni lolap plak.. huhu... 
from left- Kak Lyn, Kak Siti, Me, Kak Bib, An, Kak Ani, n Kak Ira
 

thnks sume ;-) hope will meet u all again 1day..




Happy Birthday Afan@Debab

Jumaat lepas, 6 April birthday afan.. my Lil Bro.. jumaat tu dier keje ptg smpai mlm. sementara tunggu tawaran study ni, dier baru je start keje kat TGI, Alamanda. so, adik plan nak buat suprise celebration kat afan. malam tu, adik, mama n papa  datang umah aku. ingat nak buat kat umah aku je, memandangkan dekat afan balik dari keje nnti. 

ceritanya, konon-konon adik nak tido umah aku. tapi tibe-tibe dier rase malas, so dier suh afan amik dier kat umah aku. afan abis keje kul 11malam. tunggu closing sume dalam kul 12.00am dier sampai. dier kan agak slow skit, so adik call banyak kali push dier suh cepat skit. afan angin la, tapi macam biase la dier mane leh lawan kakak dier kan. tepaksa ikut kan aje.. 

sampai umah aku, kitorang tutup sume lampu, n nyorok dekat ngan belakang meja makan. mama, papa, n chapik pun terpaksa nyorok, hahaha, gile kelakar time tu. n adik suh afan naik umah terus, sampai umah aku, afan bukak pintu je,sbb aku memang xkunci pintu, dier panggil nama kakak, dier kan penakut ngan gelap. masuk umah aku dier cari lampu dulu, sambil tu tangan pegang pintu depan.. huh

kitorang dah xtahan gelak, pastu mase lampu dah terbukak tu kitorang terus nyanyi lagu birthday kat afan. sambil tangan aku n papa pegang lilin.. lawak la papa pegang lilin.. huhu ;-D nampak muke afan cam terkejut, maybe dier xsangke kitorang akan suprise kan dier. pas potong kek, kitorang makan mc'd, adik tapau siap2 tadi.. pas makan-makan dorang terus balik, sbb esoknye chapik nak keje. time tu dah kul 1lebih. adik tido umah aku, sbb esk nak g KL ngan mama. pas setle mengemas sume, terus masuk tido.

nway happy birthday afan, semoga panjang umur murah rezeki..sekejap je mase berlalu, aku cam rase afan nga sekolah lagi.. huhu... ;-)

da macam ape aku pegang lilin tu menunggu afan..huhu




time ni afan baru sampai, tekejut muke die..mcm terharula.. huhu



















adik-afan-





tengok kek dier serius terliuar aku, meriah toping dier.. huhu.. ni adik beli online, rase dier, boleh la..





Friday, 6 April 2012


 

Terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen..
Terkadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur..
Terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat..
Terkadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes..
Terkadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan..
… …

tapi..

Biarlah DIAM kita mereka faham ertinya..
Biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya..
Biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya..
Biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya..

kerana..

DIAM kita mungkin disalah tafsir
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka
DIAM kita mungkin disilap diterjemah..
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud..

justeru..

jika kita merasakan DIAM itu terbaik..
seharusnya kita DIAM..
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak..
berkatalah sehingga mereka DIAM



sumber : diari hati  



Wednesday, 4 April 2012

Beauty Class by Marry Kay

Jumaat lepas Marry Kay dtg ofis buat kelas Kecantikan, Ann yang ajak.. so ak, ila n zue je yg join, kak Aisyah xnak join. sbelum tu ofis aku buat makan2 sbb d Staff PSH da tamat kontrak, so awl la kitorang mkn. class start kul 12.30, tp ramai lagi yang xdtg, sbb dorang g mkn.. dalam kul 1 lebih class start, nak tggu dorang ntah bile start nye nanti, coz ptg takut ade meeting nak gune bilik tu..

so class start dengan cara yang betul untuk basuh muke, n step yang perlu letak kat muke. contohnye macam pas cuci muke, pakai toner, pastu mask n moisturiser.. lepas class tu, sambung plak dengan class makeup.. class makeup tu dier ajar basic jer, so xder info yang penting sgt pun aku rase.. tapi yang best pasal produk tu, foundation die memang best sangat, xpayah pkai compact powder pun xpe..sbb foundation die sgt best.. n lips mask dier pun best.. xmacam foudation Mac, die agak berminyak skit.

act aku da penah dengar sebelum ni pasal Marry Kay, sbb aku memang gune produk ni. tapi just produk botanical utk muke jela yang aku gune. aku beli dari Kak Hani, tgok muke die pun cantik. so ofcourse la aku pun berkenan kan. da dekat 3 bln lebih aku gune.. sofar aku rase aku puas hati, bukan licin terus jadi muke ni, tapi Alhamdulillah bersih la dari yang dlu. sbb aku perasan white&black head pun xbanyak macam dlu. pakai mask dier pun, boleh perasan perubahan after tu.. so memang aku suggest korang-korang untuk pakai. walaupun harga dier agak mahal, tapi yang best dier tahan lame. macam yang aku pakai skang still lagi banyak, cume cleanser je aku da pkai 2.. 

orang yang bagi talk tu pun, muke dier cantik sangat, i mean kulit dier. padahal umur dier da 35, macam xpercaya.. memang cantikla. selalunya bile kite tgok orang yang bg talk tu kulit cantik baru kite yakin keberkesanan satu-satu produk tu kan..banyak sangat produk dari Marry Kay ni, dari barangan badan, muke, tangan sampaila ke makeup.. tapi tu la harga dier agak mahal, tapi aku rase kalau boleh tahan lame berbaloi kot kan. plus plak result dier pun best.. so aku memang berkenan dengan foundation dier, da bgtau chapik nak beli. dier ok je, hehe.. insyaAllah nnti akan beli juge.. ;-)

so korang leh la survay2 pasal produk ni, kalau korang jenis yang suke sangat kecantikan ni msti excited macam aku.. hehe.. till then, bye...

last skali layan jap muke Tuan Tanah, Peace ;-)





Yang Diraikan

Good Morning... smalam 3April, birthday kwn ak, 1ofis ngan aku.. so kami2 just celebrate kat alamanda. tempat yang paling dekat skali kan..huh, nak g jauh2, xder idea plak. plus smalam elok smpai alamanda terus hujan..huhu.. so kitorang makan kat pizza hut jer, xtau nak beli presnt ape, so aku belanja mkn je..hehe.. 

nway "Happy Birthday Ila, semoga panjang umur, murah rezeki n success in everything u do..May God bless u dear ;)"


kak Aisyah > tuan Tanah > Ila (yang diraikan)

 Ila n Zue







ni yang baru, xingat la ape name dier. hangit skit, tp boleh la..huhu





Monday, 2 April 2012

Celebrate my Mum's Bday

crite da basi baru hegeh nak update... huhu, almaklumla kemalasan melanda diri ni.. 25 haribulan ritu kitorang celebrate bday mama kat kunang-kunang, gombak ke selayang ak xsure..tp area situ la.. act kitorang plan nak buat kat fullhouse, tp mama xbrape sgt western ni. nak buat kat bora ombak, tutup sbb ade private function. so last choice adalah kunang-kunang.. 

Dalam kul 1.00 mama amik aku kat umah, chapik xjoin sbb dier g memamncing kat klang. pastu terus gerak umah adik kat batu muda. tggu adik, sbb dier g amik cake kat qistina tu. aku order thru online, sbb ak penah try macarron dier kat kenduri raziq ritu, sedap jugak.. adik smpai dalam kul 2.00 lebih, n terus g spa kat gombak. act kitorang plan bawak mama g spa, n mlm g dinner. sbb xtau nak bg hadiah pe kt mama, so this year kitorang nak bagi mama releks kat spa. 

nama spa tu, Yoyoy Kampora. mule-mule nak bawak mama spa kat ape tah name dier, spa tu kire exclusive skit la, ramai artis dtg situ. tp close jgk, sbb d private function. so pegila kat yoyoy ni. spa dier biase-biase aje. tp mama kate best sgt treatment dier. aku amik treatment ni utk mama :

#mandi bunga#
#massage#
#sauna#
#body scrub#
#bekam#

klu xsilap aku la treatment ni kot, harga dier lebih kurang dalam rm230..ok la kan...dekat kul 7 mama abis..lame gak la.. mase mama kat spa tu, kitorang g kunang-kunang hantar cake..sbb mlm nnti konon2 nak suprise kan mama. kat situ ade live band, so nanti dorang akan nyanyikan utk mama sambil bwk cake.. huhu

lepas amik mama, papa n afan pun smpai batu muda dlm kul 8 lbh.. pas smayang terus g kunang-kunang. adik bawak kawan dier, mintak tolong amik gmbar nnti.. huhu..kitrorang smpai dalam kul 9.30. da rmai gak orang time tu. kitorang pilih tempat btl2 dekat ngan live band tu.. pas mkn2, dalam kul 11.00 dorang nyanyi n bwk kan cake. mama da mcm malu2 sbb ramai orang kan.. haha... 

pas mkn cake, kitorang bergerak ke concored, ingat nak layan live band, tp full. so terus balik putra. smpai umah dlm kul 1lebih.. n pastu terus zzzzzz......... nway birthday mama 27Mac, tp sbb jatuh hari selasa. so kitorang celebrate awal. nak celebrate minggu depannya, xboleh gak, sbb mama g Jakarta. 

papepun... Happy birthday mama, semoga panjang umur, murah rezeki n sentiase dieberkati n dirahmati. Angah sayang mama!

adik - tuan tanah - along

_Us_

Sibling