Monday, 9 April 2012

Beauty Class by Marry Kay Part II

semalam (Ahad) petang Mary Kay ade buat beauty class kat Presint 16. last week hari apetah aku xingat Kak Bib ade msg ajak join class ni.. so aku berkira-kira la nak pegi ke x, sbb rase malas betul nak kacau wekend. so tanye An, dier kate InsyaAllah klu xder pape dier nak join jgk.. 

pastu pagi smalam An call, cakap nak g. aku bangun-bangun kemas umah, basuh baju n terus masak. sebab class tu start kul 2-5.30.. tepakse tinggal chapik sorang-sorang. dalam kul 11lebih tu, adik n afan dtg umah aku. adik nak amik barang dier. sambil tu afan breakfst sementara tunggu kakak yang siap macam mak datin tu.. dorang nak g tgok Movie kat Pavi. nasib baik chapik tolong skali masak, so lagi cepatla keje aku.

aku siap-siap mandi, smayang sume..kul 1.50 macam tu kitorang gerak. aku g skali tumpang An. sampai-sampai je tgok Kak Bib baru nak prepair. time tu xder sape-sape lagi. dalam 5min macam tu, sampai la 4 orang. so class start dalam kul 2 lebih tu. class kali ni, xrushing macam haritu. so banyak benda Kak Bib tu share. serius aku memang minat benda-benda mcm ni..huh, yelah sume orang nak cantik kan..sume orang suke cantik.. n aku rse produk dier mmg best. aku da siap buat kira-kira nak beli ape nnti, tapi kene tunggu hujung bulan la. almaklumlah barang dier boleh tahan mahal, tapi sgt best ok..xrugi beli.. 

pas abis kelas tu, kami sibuk bergambar2 plak..hehe.. dlm kul 6 tu kitorang balik. chapik amik kesempatan g mancing plak ngan kwn dier. huhu.. nak dekat magrib baru dier sampai umah. em, mase kat kelas tadi, d 4 orang yang dtg kan. tu sume kak ira yang bawak, so kak ira dapatlah hadiah eye shadow from mary kay. bestnye la hai.. huhu.. dorang sume orang kelantan, n masing-masing ade bisnes sndiri. macam kak ira dier jual mknn frozen, kak Ani die bukak kedai mkn. dengar dorang sembang-sembang cam best je buat bisnes ni kan. rajin ngan xrajin je. tapi kebanyakan nya orang kelantan memang suke meniaga kan..n kebanyak dari mereka success dalam bisnes ni.. nanti 29hb ni, Mary Kay buat advance class plak kat PJ, jauh la plak nak g. nak suh chapik hntar tapi time tu dier g memancing. hurmmm....


muke excited before pegi class

an n me..otw to P16




ni body care dier, mmg best gile..exp body scrub dier..yang wane hijau tu macam bau sabun, coklat tu red tea..dua-dua wangi-botol wane pink tu, makeup remover. yang ni pun best..



yeeeyyyy, ni kak ira. dpt hadiah sbb bawak member..



ni kak bib, orang nye kecik je. kulit dier cantik sangat.. walupun dier da 30an..huhu



muke kami after menenyeh cat dimuke. hehe.. >duk sebelah An, nmpak muke aku gedebang bonar.. huhu..



with Kak Bib



An-Tuan tanah-Kak Lyn (kecik je kan tp dier pun da 30an)-Kak Bib pun ntah orang ke brape ckp muke ak ngan An same. lame xdengar orang ckp mcm tu. dlu sbb slalu berkepit ngan An, so ramai yang tegur kami mcm kembar.. huhu ;-)





budak kecik ni pun bukan main lagi, pandai posing, n suke gak amik gambar-gambar kami.. hehe.. ni anak kak Ira.

lastly... Kak bib ni lolap plak.. huhu... 
from left- Kak Lyn, Kak Siti, Me, Kak Bib, An, Kak Ani, n Kak Ira
 

thnks sume ;-) hope will meet u all again 1day..




No comments: