Wednesday, 4 April 2012

Beauty Class by Marry Kay

Jumaat lepas Marry Kay dtg ofis buat kelas Kecantikan, Ann yang ajak.. so ak, ila n zue je yg join, kak Aisyah xnak join. sbelum tu ofis aku buat makan2 sbb d Staff PSH da tamat kontrak, so awl la kitorang mkn. class start kul 12.30, tp ramai lagi yang xdtg, sbb dorang g mkn.. dalam kul 1 lebih class start, nak tggu dorang ntah bile start nye nanti, coz ptg takut ade meeting nak gune bilik tu..

so class start dengan cara yang betul untuk basuh muke, n step yang perlu letak kat muke. contohnye macam pas cuci muke, pakai toner, pastu mask n moisturiser.. lepas class tu, sambung plak dengan class makeup.. class makeup tu dier ajar basic jer, so xder info yang penting sgt pun aku rase.. tapi yang best pasal produk tu, foundation die memang best sangat, xpayah pkai compact powder pun xpe..sbb foundation die sgt best.. n lips mask dier pun best.. xmacam foudation Mac, die agak berminyak skit.

act aku da penah dengar sebelum ni pasal Marry Kay, sbb aku memang gune produk ni. tapi just produk botanical utk muke jela yang aku gune. aku beli dari Kak Hani, tgok muke die pun cantik. so ofcourse la aku pun berkenan kan. da dekat 3 bln lebih aku gune.. sofar aku rase aku puas hati, bukan licin terus jadi muke ni, tapi Alhamdulillah bersih la dari yang dlu. sbb aku perasan white&black head pun xbanyak macam dlu. pakai mask dier pun, boleh perasan perubahan after tu.. so memang aku suggest korang-korang untuk pakai. walaupun harga dier agak mahal, tapi yang best dier tahan lame. macam yang aku pakai skang still lagi banyak, cume cleanser je aku da pkai 2.. 

orang yang bagi talk tu pun, muke dier cantik sangat, i mean kulit dier. padahal umur dier da 35, macam xpercaya.. memang cantikla. selalunya bile kite tgok orang yang bg talk tu kulit cantik baru kite yakin keberkesanan satu-satu produk tu kan..banyak sangat produk dari Marry Kay ni, dari barangan badan, muke, tangan sampaila ke makeup.. tapi tu la harga dier agak mahal, tapi aku rase kalau boleh tahan lame berbaloi kot kan. plus plak result dier pun best.. so aku memang berkenan dengan foundation dier, da bgtau chapik nak beli. dier ok je, hehe.. insyaAllah nnti akan beli juge.. ;-)

so korang leh la survay2 pasal produk ni, kalau korang jenis yang suke sangat kecantikan ni msti excited macam aku.. hehe.. till then, bye...

last skali layan jap muke Tuan Tanah, Peace ;-)





No comments: