Monday, 2 April 2012

Celebrate my Mum's Bday

crite da basi baru hegeh nak update... huhu, almaklumla kemalasan melanda diri ni.. 25 haribulan ritu kitorang celebrate bday mama kat kunang-kunang, gombak ke selayang ak xsure..tp area situ la.. act kitorang plan nak buat kat fullhouse, tp mama xbrape sgt western ni. nak buat kat bora ombak, tutup sbb ade private function. so last choice adalah kunang-kunang.. 

Dalam kul 1.00 mama amik aku kat umah, chapik xjoin sbb dier g memamncing kat klang. pastu terus gerak umah adik kat batu muda. tggu adik, sbb dier g amik cake kat qistina tu. aku order thru online, sbb ak penah try macarron dier kat kenduri raziq ritu, sedap jugak.. adik smpai dalam kul 2.00 lebih, n terus g spa kat gombak. act kitorang plan bawak mama g spa, n mlm g dinner. sbb xtau nak bg hadiah pe kt mama, so this year kitorang nak bagi mama releks kat spa. 

nama spa tu, Yoyoy Kampora. mule-mule nak bawak mama spa kat ape tah name dier, spa tu kire exclusive skit la, ramai artis dtg situ. tp close jgk, sbb d private function. so pegila kat yoyoy ni. spa dier biase-biase aje. tp mama kate best sgt treatment dier. aku amik treatment ni utk mama :

#mandi bunga#
#massage#
#sauna#
#body scrub#
#bekam#

klu xsilap aku la treatment ni kot, harga dier lebih kurang dalam rm230..ok la kan...dekat kul 7 mama abis..lame gak la.. mase mama kat spa tu, kitorang g kunang-kunang hantar cake..sbb mlm nnti konon2 nak suprise kan mama. kat situ ade live band, so nanti dorang akan nyanyikan utk mama sambil bwk cake.. huhu

lepas amik mama, papa n afan pun smpai batu muda dlm kul 8 lbh.. pas smayang terus g kunang-kunang. adik bawak kawan dier, mintak tolong amik gmbar nnti.. huhu..kitrorang smpai dalam kul 9.30. da rmai gak orang time tu. kitorang pilih tempat btl2 dekat ngan live band tu.. pas mkn2, dalam kul 11.00 dorang nyanyi n bwk kan cake. mama da mcm malu2 sbb ramai orang kan.. haha... 

pas mkn cake, kitorang bergerak ke concored, ingat nak layan live band, tp full. so terus balik putra. smpai umah dlm kul 1lebih.. n pastu terus zzzzzz......... nway birthday mama 27Mac, tp sbb jatuh hari selasa. so kitorang celebrate awal. nak celebrate minggu depannya, xboleh gak, sbb mama g Jakarta. 

papepun... Happy birthday mama, semoga panjang umur, murah rezeki n sentiase dieberkati n dirahmati. Angah sayang mama!

adik - tuan tanah - along

_Us_

Sibling




No comments: