Monday, 9 April 2012

Happy Birthday Afan@Debab

Jumaat lepas, 6 April birthday afan.. my Lil Bro.. jumaat tu dier keje ptg smpai mlm. sementara tunggu tawaran study ni, dier baru je start keje kat TGI, Alamanda. so, adik plan nak buat suprise celebration kat afan. malam tu, adik, mama n papa  datang umah aku. ingat nak buat kat umah aku je, memandangkan dekat afan balik dari keje nnti. 

ceritanya, konon-konon adik nak tido umah aku. tapi tibe-tibe dier rase malas, so dier suh afan amik dier kat umah aku. afan abis keje kul 11malam. tunggu closing sume dalam kul 12.00am dier sampai. dier kan agak slow skit, so adik call banyak kali push dier suh cepat skit. afan angin la, tapi macam biase la dier mane leh lawan kakak dier kan. tepaksa ikut kan aje.. 

sampai umah aku, kitorang tutup sume lampu, n nyorok dekat ngan belakang meja makan. mama, papa, n chapik pun terpaksa nyorok, hahaha, gile kelakar time tu. n adik suh afan naik umah terus, sampai umah aku, afan bukak pintu je,sbb aku memang xkunci pintu, dier panggil nama kakak, dier kan penakut ngan gelap. masuk umah aku dier cari lampu dulu, sambil tu tangan pegang pintu depan.. huh

kitorang dah xtahan gelak, pastu mase lampu dah terbukak tu kitorang terus nyanyi lagu birthday kat afan. sambil tangan aku n papa pegang lilin.. lawak la papa pegang lilin.. huhu ;-D nampak muke afan cam terkejut, maybe dier xsangke kitorang akan suprise kan dier. pas potong kek, kitorang makan mc'd, adik tapau siap2 tadi.. pas makan-makan dorang terus balik, sbb esoknye chapik nak keje. time tu dah kul 1lebih. adik tido umah aku, sbb esk nak g KL ngan mama. pas setle mengemas sume, terus masuk tido.

nway happy birthday afan, semoga panjang umur murah rezeki..sekejap je mase berlalu, aku cam rase afan nga sekolah lagi.. huhu... ;-)

da macam ape aku pegang lilin tu menunggu afan..huhu




time ni afan baru sampai, tekejut muke die..mcm terharula.. huhu



















adik-afan-





tengok kek dier serius terliuar aku, meriah toping dier.. huhu.. ni adik beli online, rase dier, boleh la..





No comments: