Thursday, 16 August 2012

Iftar with family

Smalam ofis papa wat berbuke kat luar, kat Kelab Golf Perkhidmatan Awam, Bukit Kiara. so aku plan nak kuar awal la kan, nak setle kan keje umah n gerak awal takut jem kang KL. so aku dah siap-siap bagitau chapik suh kuar awal kalau dier free. dalam kul 3 macam tu chapik dah sampai bwh ofis aku. nak jadikan crite smalam aku kene ganti P.A, so aku pun standby dalam bilik PA untuk setle kan kot2 ade surat yang masuk. tibe-tibe bos aku kuar, dier cakap "shafinaz, klu awk nak duk tempat awak duduk la, xder keje ape pun" so aku pun mmg dah standby nak tutup pc, tau2 je kan bos aku nak kuar awal. heh... skali dier tanye aku psl balik raya mane, memang jadi panjang la crite nye. chapik dah call2 aku. jem otak aku jap. cmne aku nak lari ni.. bos aku memang tau, klu dah start bercerita memang panjang..smpai la dekat 3.30 chapik msg aku, ckp nak g isi minyak dulu. mesti dier dah hangin tunggu kat bawah dekat setengah jam kan..huhu.. dalam 3.40 papa call, agaknye bos aku baru paham, yelah hp aku dah bape kali bunyi kan. chapik call dah bape kali, aku angkat je, bagi dier dengar. aku nak ckp xleh, mcm xsopan plak kan sbb bos aku nga syok menyembang..

so dalam kul 4 gak aku gerak balik umah, siap-siap n pas asar terus gerak. aku xterpikir lak nak g skali ngan mama n afan, so papa xpayah la balik umah, pastu nak gerak kl balik. tp sian plak papa nak nek moto malam-malam tu.. so aku pun gerak dulu. lalu puchong sbb sg besi chapik kate dier balik keje tadi dah jem. mase kat puchong jalan ok lagi, nak masuk ke sunway, tol tu gile jem. aku dah la xbrape nak penyabar kan. nak plak tengok orang yang xreti nak sabar stok mencilok2, lagi hangin aku. memang bising mulut aku dalam kete tu, bukan xbertimbang rase nak bagi orang masuk lane kite. tapi sebab orang sibuk nak masuk lane sane sini lah lagi menyebabkan jem teruk. kalau sume orang sabar kan bagus, nsb bek aku xreti bawak kete. klu tak mau aku suh chapik yang duk tepi aku yang bawak...huh

dah la kitorang xstandby ape-ape dalam kete, yang ade kuih raye j. xkan nak makan kuih raye kan..hahah.. dalam kul 7.40 macam tu kitorang sampai sane. memang ramai orang la, tapi ok la lagi, aku minum air je dulu, pastu g solat sbb aku malas nak berebut-rebut nak solat jap g.tu pun mase aku g dah ramai orang. pas solat baru kitorang makan. aku nak makan nasi, tapi lauk banyak yang xkene ngan tekak aku. chapik suke la d ketam..so aku makan macam-macam la, murtabak, nugget, roti john..tu je kot aku rase.. tapi dekat 3 round aku memusing cari ape nk makan. hehe..

1 family aku pegi, along bawak nas, adik bawak member dier. so total d 9 orang. dalam kul 9 lebih kitorang gerak balik. dalam kawan-kawan ofis papa, aku rase papa yang paling senior, yelah tahun ni last papa keje, hujung tahun ni dier pencen. msti papa sedih+boring kan nak tinggalkan ofis dier yang dah bape tahun dier keje tu.. aku pun cam sedih sbb aku rase macam papa mude lagi..(xnak terima hakikat yang papa dah 58).. so kitorang-kitorang jela yang nampak besar (xnak terima hakikat jugak dah tua) anak-anak kawan papa yang lain sume kecik-kecik lagi.. sebab tu aku malas join kalau kawan papa wat open house ke, sbb terasa aku yang besar sangat. tapi mama ajak teman so aku kene la ikut.

xder pic yang aku nak share kan ngan korang, sebab dah terlalu sibuk makan sampai terlupe nak amik pic. hahaha..esok petang dah balik kampung, excited aku.. heh.. rini pun ofis macam dah lengang. chapik suh aku amik cuti awal, tapi memandangkan cuti aku tinggal bape hari je, terpaksa la esok keje jugak. harap-harap dapat halfday, sebab katenye SUB aku yang baru ni agak straight skit. baru bulan 8 cuti dah tinggal bape hari,huh.. tepaksa la membeku kan cuti sendiri..huh..

malam ni baru nak start packing barang, huh.. setiap kali nak packing aku akan pening kepala, sebab kalau boleh sume aku nak bawak.. hahah.. k la gtg, lain hari sambung lagi.. Bye ;-)


No comments: