Wednesday, 15 August 2012

" lalalala ~~~ I'm Back "

gretings..Gd morning.. poyo kan title atas tu, heh..;-)  *senyum kambing*..... terasa lame gile x berceloteh kat sini, rase last entry bulan 4 ke 5 tah..hoho bertahun dah, habuk sawang sume ader... xpe2, nnti aku kemaskan sume... "klu rajin" nak tggu kerajinan aku, mmg harapan la..act hari2 je bukak blog ni, banyak je benda nak crite, tp ntah malas ke ape aku pun xpasti. lebih suke menunggu entry2 orang untuk dibaca dari melengkapkan entry sendiri.

so harini maybe aku terlebih rajin untuk membuat entry baru, sebab nak raye kot. "boleh diterima ke alasan aku??hoho..layan kan jelah... so kite masuk je crite pasal raya. this year aku akan beraya sebagai seorang isteri. happy ke sedih korang rase?? heh..happy sbb ader suami, happy jugak sbb dah bertambah family. maybe sdh skit sbb xsume moment aku akan dihabiskan di kulim bersama family. aku mmg suke berkumpul kat kg kulim, lgpun aku xpenah berjauhan time raye ngan family sebelum ni. sbb time raye j aku rase sume nak berkumpul n rase ckp corum.. huhu.. so this year kami akan beraya di kulim dulu, klu ikut plan asal kami beraya kat baling dlu. n raye ke2,3 baru di kulim. sbb ader kenduri my SIL raye nnti, so kami kene tukar plan. tu pun jenuh gaduh, awal2 ok je. tukar plan dah jd gaduh..tensi mak. padahal kg dekat2 je... klu jauh xtau la cmne.. huh...

ok crite pasal preparation raye, mcm tahun2 yang lepas family aku mmg suke buat baju raye awal2, so xpayah nak kelam kabut memikir kan bile la baju nak siap. bulan 4 mcm tu baju kami dah siap, mama beli kain yang same mase g jakarta ritu. so thn ni kami sume termasuk en husband akan beraya dengan warne "pink belacan" my faveret colour..act mase wedding aku nak wat wane tu la, tp xjumpe baju yang cantik. tapi sayangnya aku dah buat baju tu jd kurung moden. aku dah try, muat memang la muat tapi tang perut tu agak over skit. tp xpe, aku nak sarung jugak. kang aku sorang j pagi raye pakai baju lain. xmau...! selai je pun baju raye tu. xder pape lain yang aku shopping for raya. sbb nye badan dah bertambah sihat, jadi xder mood nak beli baju baru. pakai baju yang mane ader je.. cume last week kami ke pkns s. alam cari baju untuk kenduri my SIL nnti. mood shopping raye tu xla excited mcm last year.. so thn ni xder la baju raye, xder kasut setinggi alam...heh..sarung seliper je..lagi selesa.. mood excited tu lebih kpd benda lain.. ape dier?? kene tungguuuuu...

skang ni mood nak buat keje mmg zero.. kepala dah ingat kat kulim, ingat kat rendang yang tok buat, kuih  makngah..ouchhh very excited.. nmpk kan aku kuat makan, sbb teringat psl makanan jer.. hehe.. sofar mood makan aku baru nak bermula.. tp sygnya menu yang dlu aku suke, tp skang dah xsuke..contohnya macam kari, tomyam, lemak cili padi n asam pedas. kire yang berminyak2 sangat ni aku xlalu la..tp 1 benda yang aku pasan skang ni, aku suke sayur kailan ikan masin. klu berbuka mst cari tuh. n sayangnya aku blum start masak lagi, hidung aku masih xboleh bau masakan. hurmm tensi aku, coz kadang2 mkn luar xsume menu kene ngan selera aku. tpi terpaksa la telan kan ajer.. huh.. harini kami n family aku buke kat luar, buke skali ngan ofis papa. lagi excited aku memikir makanan..hahah.. yelah buffet kan msti banyak menu. harap2 kene la ngan selera aku nnti. 

psl preparation rumah plak, aku excited tggu langsir baru. hehe, tp xder la glamer beno..simple2 aje, sbb umah hamba rumah kecik aje.. mayb harini siap kot, aku sedang menunggu call. banyak preparation aku buat utk rumah wane hijau+merah..heh.. masih simple lagi rumah ku syurgaku itu, sbb barang masih xcomplete lagi. almaklumlah baru je kawin kan, nak tggu complete sume serentak mau koyak poket aku nnti..sabar pnut..sabar.. skang dah rase macam mak2 dah aku, sibuk pikir perhiasan umah la, langsir la, bunga2 bagai.. sometimes chapik layankan ajo, sometimes dier membebel gak..sbb bukan tahap keperluan yang mendesak lagi.. laki kan mane pikir sgt pasal umah, tensi aku.. so kadang2 kalau aku nak beli ape2 brg umh, aku beli jer.  balik confirm kene bebel. tapi nak wat mcm ne kan, sbb dah beli. hahaha.. :-D tapi xsume la dier bebel, kadang2 chapik d gak beli barang umah tnpa pengetahuan aku. tau2 dah ade. kdg2 j dier tnye pndpt aku before beli. 

ok la gtg, sbb dah lame xmembebel kt sini, kang lagi panjang kang. baik aku stop dulu. hehe.. ;-) ntah bile lagi aku nak update kan, so aku wish awal2. selamat hari raya Aidilfitri, Maaf zahir & Batin..





No comments: