Monday, 27 August 2012

My SisteR in Law Big Day

raya ke 4 iaitu bersamaan dengan hari rabu, kenduri kakak ipar aku, buat kat baling. sweetnye mereka sbb mereka berkawan n bercinta dari zaman sekolah lagi.sweetttt kan..huhu..kesana sini belajar n bekerja, masih setia, tu dinamakan jodoh, walau jauh mana pun dah jodoh pasti akan bersama..cheewwwaahhh... ;p

ok, pagi tu dalam kul 10.00 pagi dorang nikah, klu x chapik yang ijab kan mereka, agaknye dier nerves kot, dier suh imam tu yang ijab kan. mase chapik nak minta izin kat my SIL untuk nikah kan dier, serius aku sebak sangat time tu. ;-( tapi Alhamdulillah mereka selamat diijab kabulkan. sekejap je rase dah jadi suami isteri, n tibe-tibe terkenang masa kami dulu. hehe ;-)

pas siap nikah, dorang bersiap untuk majlis plak. act dorang buat nikah n sanding pada hari yang same. senang kan. xpayah banyak kali nak bersiap-siap. jemputan yang datang memang ramai, mama papa pn datang dalam kul 12.00 macam tu, pakcik n bgchak pun datang skali. dalam kul 2 lebih aku dah rase lembik sangat, ckp kat chapik aku nak masuk umah duduk2 dulu. lega jap rase leh rest.. bukan penat ape, sakit pinggang sbb lame duduk kot. tapi aku suke suasana kenduri macam tu, sbb bile ramai-ramai aku rase meriah suasana. tapi xder la bz sangat, sbb gune catering. 

masa kenduri tu chapik bertindak sebagai penyambut tetamu, so dier siap pkai 1 sut baju melayu, hensem husband i tau :p ..tapi xleh puji depan-depan kang poyo j dier. siap orang boleh tersalah chapik ni pengantin ke..kembang je mamat tu dengar, n ade jugak yang kate kami macam adik beradik, muke nak same.. alohlohloh..sweetnyeee.. hahaha

k la jom kite layan beberapa pic, kat camera aku tak banyak pic mase knduri tu. nanti kalau pakcik dah upload aku curik skit gambar dorang eh.. huhu

 confius mane 1 pengantin ni.. huhu

 time ni yang aku sebak sangat, chapik minta izin kat kakak untuk dinikahkan

 chapik selaku wali

 my SIL

 chapik sebagai penyambut tetamu

cik yah (makcik chapik)...me (gemuk rase, tpi baju tu memang besar ok, baju last minute orang kate)..my Love!

> mereka <





No comments: