Monday, 27 August 2012

RaYa 2012

Salam n Good morning... setelah seminggu bercuti, harini bermula lah keje, n rase kemalasan memang la sangat2 kuat..huh.. tapi mood harini lain sangat, excited tp xtau sebab ape..hehe.. 

ok nak crite pasal raya haritu, ari jumaat kitorang balik, memang jalan ok je, kete banyak tapi lancar je. sempat la berbuka kat baling, sampai dalam kul 7.00 pm, sedang elok sangat. selera aku memang lah beria-ria, nak plak ade lauk sambal udang n kicap daging, siap bertambah nasi lagi.. hehe..

malam raya balik kulim, pagi raya tahun ni kami akan beraya di kulim. excited sangat nak balik kulim. pagi raya, mase bersalam-salaman tu macam biase aku akan emo bile salam mama n papa. yang bestnye first time bersalaman dengan en husband. sedih+terharu ade. huhu.. pagi raya aku sarung jugak baju raya aku yang siap bulan 4 ritu, walaupun macam muat xmuat, aku gagah kan sarung jugak. sbb nak jugak same tema, act tahun ni tema family aku "pink belacan", mama beli kain tu mase g jakarta ritu. pastu g beraya umah mak ngah, makngah buat mee kuah. menu wajib di pagi raya. macam biase, aku bertambah-tambah. agaknya selera aku dah nak jadi ko kan.. hehe..xtimbang lagi berapa berat badan skang ni.. pas beraya umah makngah, g umak paksu plak. rumah dorang berdekatan je ngan umah tok. selesai beraya dengan dorang semua, dalam kul 11.45 pagi kami bergerak ke Baling. braye kat sane plak sampai la ke petang. n pastu balik kulim balik. malam tu beraya kat taman selasih umah makcik.

raya ke dua, beraya sedara-sedara kat kulim.. g umah tok lang, tok lang n sape tah lagi sorang tu. mase g beraya umah tok lang, sarah tu ade. mase dier nak salam chapik, chapik macam blur2..haha, nak tergelak aku tengok muke dier time tu. petang balik umah tok, d sedara-sedara datang. aku cam xpuas lagi beraya kat kulim, huh.. petang tu balik baling pulak sampai la hari jumaat. 

ok nanti aku sambung pasal wedding my SIL, layan pic raya dulu k.. tapi sedih sebab pic belah mertua xder.. xpe next year insyaAllah ade.. 

bergambar dulu sementara menunggu along, along tido umah bgchik sbb flight dier smpai malam raya.


 > KaMi <

 ) GirLs (


 (",) pengarang jantung hati saya, Mmuaahh. Love Him (",)




2 comments:

wmhafiz said...

Wahhh...tahun nie semua kaler pink. Selamat hari raya :-)

~ PeaNut ~ said...

yup..pink kaler..hehe.. selamat hari raya ;-)