Monday, 24 September 2012

DaiA WedDinG @ TanJunG KaRaNg


Morning... malam tadi hujan lebat sedap betul kalau dapat tido..tapi tido aku dah terganggu dek perut yang tengah mencirit-birit..huh, ingat aku sorang jer, chapik pun bangun pagi tu. tapi dier bangun skali je, aku siap 3 kali..huh..

ok, smalam classmate aku mase poly nye wedding kat tanjung karang. kitorang gamble je pegi dengan xtau katne, kad pun xder..hehe.. tapi aku yakin skit ngn chapik dalam carik2 jalan ni. so dengan bantuan GPS, memang jalan lame agak nye dier bawak kitorang lalu. dengan sempitnye, dengan xnampak pun kawasan perumahan. jauh gak la.. tapi akhirnya sampai jugak.. pagi sebelum pegi, singgah breakfst umah mama, sbb mase subuh tu aku dapat msg mama suh bfst kat umah. mama buat nasi lemak n roti jala. dalam kul 9 lebih kitorang pun bergerak ke tanjung karang. kitorang sampai dalam kul 11 lebih n terus makan. cantik sangat kawasan kampung dier. sebab sepanjang jalan tu kitorang lalu kawasan sawah padi, tengah hijau plak tu, so memang nampak cantik, cume aku confius sebab xnampak langsung papan tanda kate daia nye kenduri. 

sampai je umah dier, mase chapik salam ayah daia, aku suh chapik tanye betul ke ni kenduri hidayah. huh, selamat betul. sampai-sampai kitorang terus makan, sebab xramai lagi kan. pas makan baru aku jumpe daia dalam bilik. dier nga bersiap time tu. aku tunggu sampai mimi sampai, yang lain-lain aku xtau sape yang datang lagi. pas mimi sampai je aku terus gerak, sebab chapik ade hal petang tu. so sempat amik gambar ngan mimi sekeping jer. dah la lame xjumpe, mase wedding aku pun xsempat nak berborak.. huhu..

otw balik tu, aku terasa jauh sangat. ntah mane hala chapik lalu tah. dier memang tau, datang ikut jalan lain, kang balik ikut jalan lain. mase mule-mule dier datang putrajaya pun gitu..huhu.. balik umah tu aku tido, ngantuk gile, mase dalam kete pun aku sempat lelap.. chapik bersiap n dier kuar g jumpe geng2 kete dier. aku malas nak follow. stakat nak follow dier, n melengu dengar dorang menyembang memang aku xrajin. yang aku sakit hati tu, ingat sampai petang jer, tapi bawak sampai ke malam, amboi bukan main semangat ko ye.. aku duk umah ni dah rase hangin je kan.. gile bosan! next month katenye ade konvoi ke melaka, alahai aku memang malas betul la nak join, klu tido semalam ke, best la jugak, ni stakat balik hari je, buat penat aku j. dah la skang aku duduk lame skit dah rase sakit-sakit pinggang. kalau bermalam sempat gak nak bershopping ke ape ke..huhu.. akan ku pikirkan dulu..huh..ni aku risau kalau dier dah d member kat putrajaya ni, kalau dulu xder member kat sini, dier duk umah jer. kuar pn pegi keje je.xpe insyaAllah next year aku d kawan teman duk umah, so xderla bosan sangat.

meh la layan pic yg sempat aku amik sepanjang wedding daia smalam ;-)





sempat jumpe mimie skejap jap..dah besar dh anak die. mase jmpe dulu, baru je lahir..huhu



No comments: