Tuesday, 18 September 2012

oPen House

Ahad lepas makngah chapik buat open house, menu macam-macam.. aku makan bihun sup 2x, rojak lagi, dadih lagi, huh.. kenyang rase.. pastu dalam kul 3 balik chapik d hal..

malam g amik my MIL kat sentul, my MIL dtg ngan tok n maklang. sebab nak menghantar makteh & pakteh g haji selasa ni. lepas tu hantar my MIL g umah cikyah, makan malam kat situ. dalam kul 11 kami balik, chapik keje isnin tu. 

Isnin, my MIL datang umah mama. mase chapik call tu, aku nga study skit psl interview next week. aku terus call mama ade kat bangi. memang kelam kabut la. aku pun ikut stail mama kalau tibe-tibe orang nak datang umah ni, ofcourse i kelam kabut same. hahaha.. aku siap-siap n terus call cub g umah mama, nak tunggu chapik balik keje memang lambat la aku sampai umah mama nanti. elok aku sampai, mama pun sampai. 

so kami buat menu paling simple jer, sebab nak buat nasi berlauk takut xsempat. mama memang tunggu je call dari aku kalau-kalau my MIL jadi datang umah ke x. sebab yang aku prasan mama suke masak siap-siap kalau orang nak datang, senang kan. orang sampai terus makan. xderla orang dah sampai kite sibuk lagi kat dapur, xsyok plak..

dalam kul 3 dorang sampai.. tringat time tunang ritu dorang dtg. hehe.. tapi time tu my MIL xdtg. em lepas makan-makan mereka pun bergerak ke rumah aku, dorang nak smayang sane. sane selesa skit. umah mama macam sempit skit. tapi tuan tumah xder. huhu..chapik je balik, nk tinggal mama sorang-sorang mengemas nanti, sian plak. so chapik ckp xpyh la balik. segan plak aku rumah xbrape nak kemas.. huhu.. xsempat nak kemas beria-beria before kuar umah tadi.. 

dah siap mengemas, aku boleh terlena skejap tunggu chapik amik. skang ni aku prasan kan kalau berdiri lame-lame or jalan beria sangat, tapak kaki aku sakit sangat. ke sebab dah berat??huahuahua.. :D dengan bangganya skali lagi aku bgtau berat aku naik lagi, huh takut aku tengok penimbang tu. so start harini aku bertekad xnak tengok penimbang tu lagi. kalau x mulut aku membebel je pasal berat ni, chapik pun dah naik letih dengar bebelan aku pasal berat ni. hahaha.. xpe, aku kuatkan smangat nak kene diet betul-betul after deliver nanti. :-)

*xsabar nak intai baby next week*

No comments: