Tuesday, 18 September 2012

TeRingiN nYe PaSaL

last week aku tringin nak makan nasi lemak, sebenarnye nak suh mama yg masak, sebab cam teringat-ingat nasi lemak mama masak ritu ngan sambal udang. pregghhhh sedap n pedassss gile ok..layan aku makan..

tapi aku malas nak suh mama, aku pun try google camne nak masak. simple jer cara dier. orang malas pun leh buat.. cehhhh....huhu.. so khamis malam tu gi pasar borong beli barang-barang dapur skit. plan nye wekend nak buat. ingat malam jumaat tu nak goreng-goreng ape yang patut, n pagi sabtu tu masak nasi jer. tapi malam tu pinggang+tulang blakang aku sakit sangat-sangat. sampai suh chapik urut pun, tapi still sakit. duduk xkene, baring pun xkene.. nak letak minyak panas pun aku xberani. so memang menahan sakit jela aku.

pagi tu baru aku buat, suh chapik rase. dier kate ok, nasi tu memang leh jual la kat bawah umah nanti.. poyoooo jer... cume sambal dier kate xpedas.. pulakkk.. aku buat pedas, dier kate pedas sangat, xreti aku camne nak control pedas ke x.. huh..

malam sabtu tu, gie slayang umah kina. dier buat kenduri arwah n open house skali. aku sampai elok-elok orang nak start wat tahlil. lepak sampai kul 11.00 camtu, sampai umah terus tido..zzzzzzz...


 mula-mula aku gorang dulu ape yang patut, kacang tu terhangit skit sebab aku terleka bland cili..hahaha..tapi xder la legam macam dalam pic ni, oleh sebab aku xbukk lampu dapur jadi bertambah gelap la nampak kacang aku tu.  (jgn ingat aku tipu eh, panas weehh lama-lama duk dapur ngan bukak lampu bagai..huhu ;-) aku klu makan nasi lemak wajib ade kacang, baru feel org kate..huhu

siap menggoreng aku masak nasi dulu, sementara tunggu nasi masak. aku masak sambal, boleh plak kali ni xpedas..slalu chapik duk komplen pedas je kan.. huhu.. 

< siapppppp >
 aku lapa trus ngapp dulu.. tapi aku mkn skit jela, sementara tunggu chapik balik keje. pastu aku makan lagi.. hahaha.. sedap makan panas-panas ni..
nk resepi korang g google, segan aku nak bagi resepi sebab senang sangat.. malu i.. huhu ;-)


Last skali layan pic ni mase kat umah kina malam tu.. wani, hani, kina n feira



No comments: