Thursday, 18 October 2012

Chek Up 28 Weeks


Assalamualaikum..

minggu lepas pegi checkup baby comel 28 minggu.. 2 minggu selepas tu dah pegi checkup, kene marah (marah-marah manja la..) sebab berat aku naik dekat 5kg, hahaha.. hambik ko.. aku pun terkedu gile, takut weh tengok penimbang skang ni..dah macam musuh aku rase, tapi tu la aku kene hadap setiap bulan.. ni dah masuk 7 bulan memang kene hadap setiap 2 minggu kot.. oleh sebab berat aku dah naik, jadi nurse tu suh aku datang kllinik last week untuk minum air gule. dah la kene pose start dari malam tu sampai la 2 jam selepas minum air gule tu.. paham x? 

ok macam ni, aku appoinment minum air gule 9 Oktober, jadi 8 Oktober kul 10.00 malam tu aku dah kene puase. esk pagi nye kul 7 aku dtg klinik untuk minum air gule. sebelum minum air gule kene amik darah dulu, than baru minum air gule. sedap gak air gule tu, rase mcam blackcurent ke ape tah.. huhu.. kene tunggu 2 jam, baru datang balik untuk amik darah. lepas amik darah kali ke 2 baru boleh makan. huh, serius lemah rase badan, lapa gileee ok... 

lepas amik darah tu, tunggu turn untuk jumpe nurse plak.. so masuk tu macam biase kene timbang berat lagik.. dalam mase 2 minggu naik sekilo.. nasib baik sekilo, so xderla dier bising. sebab setahu aku dalam sebulan boleh naik 2kg jer.. tapi still takut la aku tengok jarum penimbang tu brenti kat angka teeettt.. (dirahsiakan ;p)......pastu dier gune alat ape tah, untuk dengar jantung baby. Alhamdulillah, degupan jantung baby normal.. yang aku letih kene tunggu lagik 45 minit sebab result darah xkuar lagi. so, sementara tunggu tu, aku g makan dulu. serius lapaaaa....

lepas makan baru masuk bilik nurse tu balik, n Alhamdulillah nurse kate result darah aku ok.. pastu dier call doctor mane tah, n doctor kate suh minum lagi skali air gule minggu ke 32.. huh, nak minum air gule tu aku xkisah..tapi part nak kene puase tu lemah skit la.. skang ni slera aku memang lah tengah menggila..nak kene puase dari malam tu aku lemah, bangun pagi confirm-confirm lapa kan.. huhu..

xpla, ape pun semoga baby comel ini sentiasa sihat sehingga dilahirkan nanti. amin.. act ritu dah buat scan 3D/4D.. dah nampak jantina baby comel, tapi tu aku rahsiakan dulu.. hehe.. ;-) pic xboleh nak share coz chapik xbagi.. huhu.. xpla, yang penting aku harap moga sumenye dipermudahkan n selamat.. Amin..


ihsan from mr google.. geram aku tgok pic baby comel-comel ni.. hehe



No comments: