Monday, 1 October 2012

EngaGeMenT


Last Weekend, aku follow sedara chapik g rombongan meminang kat Gombak.. adela dalam 5,6 biji kete.. dalam kul 4 lebih kami bergerak ke rumah belah perempuan.. act yang nak bertunang ni abg apit, 2pupu pada chapik. first time aku follow rombongan2 merisik+tunang ni. pengalaman dulu aku yang dirisik n tunang, so beza skit la kan perasaan tu.. hehe

tapi aku rase penuh adat la, macam aku dulu aku rase simple je. just bincang pasal duit hantaran je. pasal barang-barang hantaran dorang biakan aku n chapik yang decide, pasal tarikh n mas kawin pun kami yang decide. paling sempoi papa yang cakap. xde wakil2 pun, hehe.. lagipun aku rase mase kitorang dulu simple j, xder la hantaran beria-ria, n paling sempoi chapik relek duk skali dalam perbincangan tu, n belah chapik abg bidi jugak yg jadi tukang cakap

ok, stop! nak crite pasal orang, teringat mase dulu plak.. hihi.. ok antara intipati yang dorang bincangkan adalah pasal duit hantaran, mas kawin, n pasal byr double n hangus2 tu pun dibincangkan skali. huhu.. memang slalu dengar la pasal tu, tapi aku ingat dah xbrape nak amalkan lagi. rupanya masih ade lagi..tapi apepun harap2 sumenye berjalan dengan lancar, n insyaAllah belah abg apit buat skali ngan adik die bulan 2 thn depan. xsure aku boleh balik ke x, coz still dalam pantang. kalau aku xdpt balik, chapik jela yang balik. bulan 12 ni pun d kenduri my SIL utk pihak laki, tapi aku rase xbalik kot, coz nga sarat time tu. n seminggu before knduri abg ayie, iaitu adik pada abg apit. belah perempuan buat kat sabah, kalau aku xsarat time tu nak jugak jalan sabah, sebab xpenah sampai lagi. tapi xpela tunggu next year je nak g jalan2 ni. hehe.. 

 yang baju putih tu la tunang abg apit, nurul asyikin a.k.a nor..kecik j orangnya, comey.. kami sebaya jer, tp kalau amik gambar sebelah dier terasa kedebang nye aku.. haha (xsabar tunggu deliver, aku rindu nak g gym, aku rindu nak jog, aku rindu nak pkai heel+wedges, rindu nak pkai baju kurung moden..huh)

n semalam aku g wedding apiz kat presint 16 ni j, act teman epah. klu nak harap aku g sorang, memang seganla sbb xrapat sangat. huhu.. act apiz ni senior sekolah presint 8 dulu. aku kenal la ngan dier, epah tau la crite kami.. cheehhh.. poyo plak.. hehe ;p tapi sume tu crite lame, papepun selamat pengantin baru apiz, semoga bahagia hingga akhir hayat. xamik pic pun, sebab rase segan nak beria-ria amik gambar. just salam jumpe mase nak balik tu..





No comments: