Thursday, 4 October 2012

Perginya Ayahanda Ietod..Al-fatihah

Assalamualaikum... semalam seharian aku ade seminar pasal Perumahan kat Presint 3, tajuk best la, pasal perumahan. so banyakla info pasal macam mane nak buat loan pinjaman perumahan, loan ubahsuai rumah. mule-mule memang excited nak dengar, masuk tengah-tengah aku dah rase ngantuk gile. kul 4.30 aku cabut, sebab aku suh mama amik. aku balik umah mama dulu, sebab dari presint 3 tu aku xtau nak naik bas ke rumah sendiri. huhu.. 

dalama kul 5.00 macam tu aku tertengok ita post takziah kat wall FB ietod. terus jantung aku dup dap dup dap, aku bace lagi coment-coment kat bawah, Ya Allah tekejut aku bile dorang ucap takziah untuk ayah dier. last aku jumpe ayah dier mase ietod buat open house raya ritu. aku tengok sihat, xsure plak aku kalau-kalau dier memang ade sakit. aku terus call ietod, tapi aku tau ietod xkan angkat, sebab tahun lepas masa mak dier meninggal pun dier xnak angkat, tp xpe, aku paham dier nga sedih. aku terus call iejang, gomok aku msg je sbb dier jauhkan, lgpun dier still dalam pantang lagi. so plan ngan iejang nak g tgok ietod malam tu jugak. aku call chapik dier still ade keje. xpla aku tunggu dier balik. 

dalam kul 7.30 chapik sampai umah mama, kesian plak aku tengok dier balik penat-penat pastu nak rushing g setiawangsa. tapi dier ckp xpela, harini hari ietod, mane tau nanti hari kite plak. Alhamdulillah aku bersyukur sangat coz chapik sangat memahami. pas makan, kitorang gerak balik umah, siap-siap n dalam kul 9.00 kami bergerak ke setiawangsa. aku g ngan chapik j sebab iejang xdpt nak g.

sampai sane, aku tgok ietod agak kuat berbanding mase mak dier meninggal dulu. mungkin dier dah penah rase kehilangan arwah mak dulu, sebab tu kali ni dier kuat skit. banyak kali dier ckp ngan aku yang dier ok, cume dier akan rase sunyi je nanti. berat nya dugaan dier, tapi Allah lebih sayangkan arwah ayah dier. rupanya ayah dier meninggal dalam tido, tapi before tu dier ade mengadu sakit dada..

aku tau ietod mesti sedih sangat, tapi dier ade kekuatan masa tu. sebab sedara-sedara n kawan-kawan ade kat sisi dier. tapi bile dier sendiri nanti dier mesti akan sedih. setahun lepas mak dier meninggal sebab sakit jantung, n semalam ayah dier meninggal..aku harap ietod kuat n tabah hadapi pemergiaan ayahanda dier, semoga Allah permudahkan jalan dier untuk berkahwin thn depan, InsyaAllah. sekurangnya-kurangnya dier ade teman nanti. act dalam family ietod sorang anak perempuan, lagi 4 orang lelaki, n tinggal 2 orang je adik dier yang still belajar. tapi xlama lagi nak habis.

apepun aku doakan semoga ietod tabah, semoga arwah mak n ayah dier ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..Amin.. Al-fatihah



2 comments:

sweetlavender86 said...

erm,kesinnye kt ietod..moga arwah ayah die di tempat kn bersama org2 yg soleh.beratnye dugaan tuk die.klu kite sendri pun belum tentu mampu nk hadapi mcm tu.huhu..

~ PeaNut ~ said...

tula, rase arwah mak dier baru je pegi..huh, Allah lebih sygkan mereka kan..cume harap Allah beri kekuatan kat ietod utk hadapi sume ni. amin