Friday, 12 October 2012

Sepetang yang Hangin

Assalamulaikum..

walaupun dalam hati aku panas gile tapi aku cube control untuk tidak terlalu over dalam perbahasan untuk entry kali ni.. pagi tadi aku dah siap-siap taip 1 entry, aku save dalam draft, boleh plak xder.. xpe, nasib baik entry yu pendek je..wlupun jenuh pk.. 

pastu petang aku ingat nak taip skali lagi la, baru taip pembukaan crite.............. bos aku datang bagi keje..ko tau kul bape time tu?? kul 3.40 petang..ok xpe, aku kan menurut perintah. angguk kan saje. bile aku tengok tajuk tugasan tu, buat aku hangin. asal dier xsuh orang yang sepatutnya??? bukan aku berkira nak buat keje, tapi orang yang sepatutnya ade je kan..xpe, aku buat jugak. tepat 4.30 setlle, klu xsempat siap tu memang aku bawak ke hari isnin la jawapnye (walaupun die xsuh aku siapkan harini jugak), sp suh bagi lewat kan.. xsempat aku nak double check aku mnta tolong member aku yang balik kul 5 tu email kan kat bos aku. bos aku tu memangla baik, tapi tu la xtau nak cakap. nak kate manja pun boleh jugak la..sume nak harap aku, nak besarkan kotak kat excel suh aku, nak print pn suh aku, nak taip huruf secoet suh aku, nak faks personel dier pn suh aku.. nampak x? dah macam PA kan aku..bezanye elaun PA xder..walaupun skang dier nga tanggung keje, keje tu pun dier suh aku. sebab aku sorang je staff dier, walaupun keje tu bukan aku yang buat. jadi dier xbrani sentuh orang lain. dah aku ternganga cari fail yang aku sendiri xtau apekebendalah dier suh tu. huh... baru nak jadi positif, kan dah tekeluar cas negatif aku...

mase nak balik tunggu bas, hujan lebat gile, ngan petir sume..serius buat aku takut..huhu.. penat gak kaki aku berdiri sebab atap bustop tu bocor kat tempat duduk dier. dah la aku makin berat kan, so berdiri skit dah penat.. bertambahnye hangin aku naik kat kepala bile bas aku terus gerak.. hello ko tau x tengah hujan lebat, asal ko terus blaaaa jer??? aku balik kul 4.30 ok, bukan 4.15.. ko xsakit hati ke, tengah-tengah jalan (ikut jalan jauh skit sebab hujan) dalam 4.35 dier gerak...owhhh rase aku nak jerit je suh dier brenti..tapi xpe, aku bersabar je.. datang lagi 1 bas, dier xbrenti, aku bajet mesti bas tu pergi central sebab aku tgok last laluan dier pegi Putrajaya central. ok xpe, aku maafkan la. tibe2 datang lagi 1 bas blakang bas yang tadi, dier jalan je xbrenti..wahhhh ini lagi menambahkan kehangingan aku kan, dah kenapa 2 bas pegi tempat yang same, 1 pun xbrenti???? xkan dua-dua bas g central kan. aku cari gak pakcik bas yang jage kat bustop tu, tapi xder. klu ade tadi memang aku nak tanye..! lagi 10 minit datang lagi 1 bas, xbrenti jugak...owhhhh betul-betul menduga iman aku. aku istifar je dalam hati ni, sebab xbaik kan maki memaki ni..walaupun hujan nga lebat still xdapat menyejukkan hati aku yang sedang membara gile ni. 

lagi 10 minit baru datang bas yang brenti betul-betul dekat ngan bustop, sebab hujan makin lebat.. muke aku memang dah mencuke la kan.. xder mood aku nak senyum-senyum... dalam bas, geng kakak-kakak, makcik-makcik, nenek-nenek indon menguasai bas tu. sampai orang confius ni bas kilang ke bas nadi putra. sebab aku rase bas umah aku jer penuh dengan indon, kadang-kadang rase "international" sangat tau.. kau nak naik bas tu, buat cara nak naik bas. xpayahla ko naik macam nak pegi rombongan kan.. dah aku pening plak nak paham bahasa ko. ko nak sembang ngan kawan sebelah ko pun, suke hati ko lah. sebab aku memang xpaham bhs jawa indon ko tu. tapi kalau dah jerit-jerit, gelak-gelak, aku rase macam nak hempuk je suh diam... hari-hari aku tekanan ngan indon-indon ni. abis dalam 1 bas tu, boleh kire orang kite dalam 5,6 orang je. selebihnya orang dier je..xtekanan ko dalam tu..dengan bau nye jangan cakap la...sorang bau minyak angin, sorang bau hangit nye, sorang bau bedak wangi...bedak yang wangi tu aku leh la terima.. sedap jugak hidung aku ni hidu..huhu.. 

last-last aku sampai umah dalam kul 5.30, padahal umah ngan ofis tu sekangkang kera jer.. nasib baik pagi chapik hantar, jadi xderla tekanan aku terbawak-bawak ke ofis..hurmm, ni lagi menguatkan semangat aku nak amik lesen tahun depan ni.. hhuhuhu....

ok aku kene stop, sebab kang panjang lagi yang aku membebel. baru berazam nak lebih positif kan diri ni ini..huuhu... chill ;-)



No comments: